; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Spagatul spre medalii

06 May 2008

Despre gimnastica romaneasca se credea c-a murit. Nobletea nu se dilueaza insa. In anul Olimpiadei, fetele s-au ridicat primele, cucerind titlul european. Urmeaza baietii.

Incepand de joi si pana duminica, la Lausanne, in Elvetia, cei mai buni gimnasti de pe Batranul Continent isi vor masura abilitatea la cea de-a 28-a editie a Campionatelor Europene. Un concurs extrem de important din mai multe puncte de vedere. Aurul continental e un deziderat la care nazuie fiecare sportiv, dar de data aceasta e vorba si de evaluarea fortelor in conditii de stres inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing. O victorie aici reprezinta, pentru oricare dintre competitori, un ascendent moral extrem de important inaintea Olimpiadei asupra adversarilor invinsi la Europene.
Baietii antrenati de legendarul Dan Grecu au de-a face cu necazuri nu foarte diferite de cele ale fetelor. Echipa Romaniei a fost, in ultimul deceniu, una dintre fortele mondiale, dar acum e afectata de probleme multiple. Dan Potra, campionul european absolut in editia din 2002, desfasurata la Patras (Grecia), nu va face deplasarea la Lausanne, chiar daca sportivul este intr-o revenire de forma dupa ani de criza profunda.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare