; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

_ASC_8037

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu sunt „Chefi la cuțite”

08 February 2016

Formatul internațional „Game of Chefs' vine în România din această primăvară, la Antena 1. Cei trei chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au început filmările pentru emisiunea „Chefi la cuțite' și și-au antrenat deja toate abilitățile de bucătari, lideri și maeștri de luptă pentru o premieră în bucătărie: dacă până acum doar au jurizat, în noul show de la Antena 1 cei trei vor intra în arena culinară pentru a se întrece. Fiecare dintre ei își va forma câte o echipă de bucătari aleși în urma preselecțiilor „pe nevăzute', apoi își va antrena și instrui ucenicii și se vor arunca în luptă.

[Not a valid template]

„Suntem deja pe platourile de filmare', spune chef Bontea, „într-un decor nou-nouț, construit de la zero, cu o bucătărie și o cămară aprovizionată cu toate ingredientele necesare pentru concurenții care vin în fața noastră. Ce este interesant și totodată inedit chiar și pentru noi este faptul că în prima etapă a show-ului noi nu îi vedem pe concurenți atunci când gustăm din preparatele lor. Practic ne aflăm în fața unor farfurii – unele spectaculoase, altele… să zicem intrigante, înconjurați de arome și parfumuri care se ridică din tigăile aflate pe foc și gustăm. Nu ne putem decât imagina cine este autorul farfriei din fața noastră și e foarte interesant să ne dăm cu presupusul', mai spune acesta.

La rândul lui, Florin Dumitrescu îl completează: „Tocmai din natura acestei etape se nasc și situații comice. Pentru că atunci când guști dintr-un preparat, poți avea impresia că a fost gătit, să zicem, de o gospodină pricepută din Ardeal, care cu siguranță a mai gătit pentru toți nepoții din neam felul acela, apoi să te pomenești în fața cu un corporatist din Capitală, să zicem. Și e foarte interesant jocul acesta. Iar faptul că noi alegem să dăm verdictul unei farfurii fără să vedem înainte autorul acesteia face ca jurizarea să fie și mai palpitantă'.

Cătălin Scărlătescu e de părere că noutatea formatului este binevenită în grupul lor: „Suntem împreună, în formula aceasta, de ani de zile, deja ne cunoaștem foarte bine și m-am bucurat să văd că toți trei ne-am entuziasmat în fața acestui format. Înainte să începem filmările ne-am uitat împreună la varianta israeliană a emisiunii, au fost momente calde și pline de glume bune între noi. Suntem o echipă sudată, diferiți, dar ne completăm, avem deja tabieturile noastre, Florin știe ce-mi place să mânânc în pauzele de filmări, eu știu cum își bea fiecare dintre ei doi cafeaua, Bontea are mereu glumele potrivite ca să condimenteze orele grele de muncă. Perioada filmărilor e cea în care stăm aproape non-stop împreună, ne vedem mai des între noi decât ne vedem familiile. De-asta spunem toți că va fi foarte interesant când vom ajunge în etapa confruntărilor'.

Primele filmări ale emisiunii „Chefi la cuțite' au adus deja în această etapă a preselecțiilor concurenți de toate vârstele și meseriile, cum ar fi un bucătar italian, căsătorit în România, o tânără cu experiență în bucătăria unui cunoscut local bucureștean sau tineri pentru care gătitul este doar o pasiune și îndeletnicire din timpul liber. Cum arată întâlnirea acestora cu cei trei cunoscuți chefi, ce farfurii se vor prezenta în fața lor, ce reacții vor produce acestea și, mai ales, cine trece mai departe, telespectatorii Antena 1 vor afla din această primăvară.

Foto: Gabriel Mitrache

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare