Homepage  / Vedete străine

Sophia Loren a împlinit 90 de ani. Cum arată astăzi celebra actriță

Sophia Loren a împlinit 90 de ani. Cum arată astăzi celebra actriță
14

de Cristina Țapu,

Sophia Loren a împlinit 90 de ani pe 20 septembrie, însă pare să fi găsit elixirul tinereții veșnice. Deși a trecut de multă vreme de perioada tinereții, actrița continuă să aibă același farmec și să demonstreze că eleganța nu are vârstă.

Sophia Loren a împlinit 90 de ani

Sophia Loren este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei internaționale, o actriță care a cucerit Hollywood-ul și inimile spectatorilor din întreaga lume prin frumusețea sa naturală, talentul său incontestabil și personalitatea sa carismatică. Născută pe 20 septembrie 1934, la Roma, sub numele de Sofia Villani Scicolone, Loren a devenit un simbol al eleganței italiene și un etalon al frumuseții clasice.

Sophia Loren a avut o copilărie dificilă. Fiica unei mame necăsătorite și a unui tată absent, Loren a crescut într-o sărăcie acută în Napoli. Aceasta a fost o perioadă marcată de foamete și nesiguranță, dar chiar și în acele condiții vitrege, tânăra Sophia a visat să devină actriță. La doar 14 ani, a participat la un concurs de frumusețe, iar acest eveniment i-a deschis ușile către lumea cinematografiei.

Academy Museum of Motion Pictures Opening GalaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Cariera sa a început cu roluri mici în filme italiene, dar punctul de cotitură a venit atunci când a fost descoperită de producătorul Carlo Ponti, care avea să devină și soțul ei. Sub îndrumarea lui, Sophia a trecut de la filme neimportante la roluri care i-au pus în valoare talentul.

Sophia Loren este adesea menționată printre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Cu ochii săi mari și expresivi, trăsăturile sculpturale și atitudinea grațioasă, Loren a redefinit standardele de frumusețe în anii ’50 și ’60.

Chiar și după retragerea sa parțială din cinematografie, Loren a continuat să fie un simbol al eleganței și al feminității. De-a lungul decadelor, a rămas o figură iubită și admirată, apărând ocazional în filme și la evenimente publice, demonstrând că timpul nu i-a diminuat farmecul.

Sophia Loren, iubire de peste cinci decenii cu Carol Ponti

Căsătoria sa cu Carlo Ponti a reprezentat una dintre cele mai solide relații din lumea cinematografiei. Împreună au avut doi fii, Carlo Ponti Jr., un renumit dirijor, și Edoardo Ponti, regizor. Loren și Ponti au fost căsătoriți timp de peste 50 de ani, până la moartea acestuia în 2007.

De-a lungul carierei sale, Loren a câștigat numeroase premii și distincții, inclusiv un Oscar onorific în 1991 pentru contribuția sa la cinematografie. În ciuda succesului său global, Sophia Loren a rămas mereu legată de rădăcinile sale italiene și nu a dorit să se despartă de viața pe care o are aici pentru a locui în Statele Unite ale Americii.

Sophia Loren rămâne un simbol al glamourului clasic al cinematografiei, o actriță care a definit o eră și care și-a menținut relevanța în industrie timp de decenii. Prin rolurile sale memorabile, prin personalitatea sa plină de farmec și prin integritatea sa artistică, Loren a devenit o veritabilă legendă.

Astăzi, Sophia Loren este recunoscută nu doar pentru frumusețea și talentul său, ci și pentru faptul că a deschis calea pentru multe actrițe italiene care au urmat-o în industria internațională de film. Moștenirea sa rămâne una de excelență artistică, iar numele său este sinonim cu rafinamentul și eleganța.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton