Homepage  / Vedete străine

Sophia Loren a împlinit 89 de ani. Ce mesaj emoționant i-a transmis Mădălina Ghenea, sosia ei din România

Sophia Loren a împlinit 89 de ani. Ce mesaj emoționant i-a transmis Mădălina Ghenea, sosia ei din România
31

de Cătălina Matei,

Sophia Loren și-a sărbătorit ziua de naștere. Una dintre cele mai emblematice actrițe din industria cinematografică din întreaga lume a împlinit 89 de ani. Iar cea care îi seamănă aproape perfect și care a și interpretat-o de altfel în pelicula „Casa Gucci”, Mădălina Ghenea, a marcat momentul printr-o postare specială pe Instagram.

Sophia Loren a împlinit 89 de ani, iar Mădălina Ghenea i-a transmis un mesaj special

Sophia Loren este una dintre cele mai apreciate actrițe din lumea filmului, fost sex simbol în anii ’50 – ’70, cu roluri magistrale în pelicule premiate și care au devenit repere în istoria cinematografică. Pe 20 septembrie, celebra actriță de origine italiană a împlinit 89 de ani, iar frumusețea și eleganța ei sunt impresionante chiar și la această vârstă.

Ziua sa de naștere a fost celebrată și de românca Mădălina Ghenea, cea care seamănă izbitor de tare, din punct de vedere fizic, cu Sophia Loren. De altfel, cele două s-au întâlnit la diferite evenimente în Italia, iar Mădălina Ghenea chiar a interpretat-o pe Loren în filmul „Casa Gucci”.

La mulți ani Sophia Loren, mereu și pentru totdeauna inspirația mea. Toată munca mea dedicată ei! În curând vom fi din nou împreună… Abia aștept!”, a scris Mădălina Ghenea în dreptul unor fotografii spectaculoase postate pe contul său de Instagram.

madalina-ghenea-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 31

Mădălina Ghenea și-a exprimat admirația pentru Sophia Loren

Totodată, de-a lungul timpului, Mădălina Ghenea și-a exprimat admirația pentru Sophia Loren. „Mereu inspirația mea”, una dintre declarațiile sale de pe Instagram. De altfel, cele două s-au și întâlnit anul trecut la deschiderea restaurantului care poartă numele Sophiei Loren de la Milano, ocazie cu care Mădălina Ghenea a îmbrăcat o rochie roșie ravisantă, asemănătoare cu una din garderoba actriței italiene.

Mădălina Ghenea, perioadă de doliu. De ce este revoltatăIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 31

Sophia Loren, zeița de pe marele ecran

Sofia Villani Scicolone Ponti este numele real al Sophiei Loren, care s-a născut pe 20 septembrie 1934 la Roma, în Italia. Este fiica ilegitimă a inginerului Riccardo Scicolone și a profesoarei de pian Romilda Villani, iar copilăria și primii ani din adolescență i-a petrecut la Pozzuoli, nu departe de orașul Napoli.

La 15 ani revine la Roma în căutarea succesului, tot împreună cu mama sa care, în 1932, câștigase un concurs ca sosie a Gretei Garbo. A debutat în filmul „Quo Vadis?”, iar apoi a participat la mai multe concursuri de frumusețe printre care și Miss Italia în 1950 (unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea).

După numeroase apariții în roluri marginale în mai multe pelicule, Sophia Loren a început să se remarce nu doar datorită frumuseții sale. Într-un singur an au fost aproximativ 15 filme în genericul cărora ea a apărut atât cu numele de Sofia Scicolone cât și cu pseudonimul de Sofia Lazzaro.

În 1953, joacă în filmul lui Giovanni Roccardi, „Africa sotto i mari”, unde îl întâlnește pe cel care va deveni apoi soțul său, producătorul Carlo Ponti, care a rămas impresionat de potențialul său și i-a oferit un contract pe șapte ani.

sophia-loren-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  16 / 31

Cu Carlo Ponti s-a căsătorit de două ori, prima dată în septembrie 1957, dar, din moment ce, în acea perioadă, divorțul nu era legal în Italia și astfel cuplul risca să fie acuzat de concubinaj (Loren) și de bigamie (Ponti), cei doi au emigrat în Franța unde au devenit cetățeni francezi și Ponti a putut să divorțeze de soția lui, Giuliana Fiastri, și s-au căsătorit pe data de 9 aprilie 1966 la Sevres (Franța).

Apariția ei pe coperta celebrei reviste Life Magazine în 1955 marchează începutul carierei internaționale, datorită frumuseții sale (care nu a amenințat să umbrească aspectul artistic) precum și a talentului său înnăscut de actriță.

Începând cu 1956 interpretează și în limba engleză producțiile filmate în SUA. În timp, Sophia Loren se va afirma din ce în ce mai mult ca o adevărată diva a cinematografiei italiene în lume; definitiva consacrare ca actriță va veni cu Premiul Oscar câștigat în 1961 pentru interpretarea din filmul său simbol „La ciociara de Vittorio De Sica”, într-un rol care fusese refuzat de Anna Magnani.

Nicio actriță italiană n-a ajuns vreodată la o asemenea popularitate internațională. Fericirii aduse de succesul profesional i se adaugă cea a maternității când se nasc cei doi fii Carlo Jr. în 1968 și Edoardo în 1973.

2019 Governors Awards, ArrivalsIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  27 / 31

De ce a fost Sophia Loren la închisoare

În 1982 în urma vechilor probleme cu fiscul italian, Sophia Loren este acuzată de evaziune fiscală și închisă timp de 17 zile în penitenciarul din Caserta. Responsabilitatea evaziunii fiscale a fost atribuită apoi impresarului său, dar nu i-a fost ușor să remedieze proasta publicitate create în fața opiniei publice italiene.

Au urmat numeroase roluri atât la Hollywood cât și în producțiile italiene, iar în  2010 devine protagonista miniseriei „La mia casa è piena di specchi”, inspirată din cartea autobiografică a surorii sale Maria Silicone. Sophia o interpretează pe mama sa, Romilda.

Foto: Hepta; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton