Homepage  / Advertorial

Soluții eficiente de restaurare a danturii

Soluții eficiente de restaurare a danturii

de Redactia Tvmania

Pierderea dinților reprezintă o problemă serioasă atât din punct de vedere estetic, cât și din considerente de sănătate, deoarece fiecare dinte lipsă afectează armonia cavității bucale, degenerând în alte afecțiuni. Problemele digestive, durerile de articulație mandibulară, durerile de cap, gingivita, resorbția osoasă sau deplasarea dinților sunt doar câteva dintre consecințele pierderii unuia sau mai multor dinți, motiv pentru care se impune luarea unor măsuri de urgență. La Implant Studio te așteaptă soluții variate de restaurare dentară și în urma unui consult vei afla dacă ai nevoie de implanturi dentare sau alte lucrări protetice ca să recapeți funcțiile danturii și încrederea de a zâmbi!

Punțile dentare

Una dintre cele mai vechi și solicitate soluții protetice, date fiind costurile accesibile, sunt punțile dentare, lucrări de mai mulți dinți consecutivi realizate din compozit, ceramică sau zirconiu. Este o soluție eficientă în cazul persoanelor care se confruntă cu edentații majore, dar care dispun de dinți de o parte și de alta a acestora, care să servească drept legătură pentru cimentarea lucrării.

Coroanele dentare

Aceste lucrări imită întocmai coroana naturală a dinților, ca funcționalitate și aspect, și au nevoie de un pivot pentru a putea fi montată, un bont realizat prin șlefuirea dintelui afectat ori inserarea unei rădăcini artificiale. Realizate din ceramică sau zirconiu, acestea au un nivel ridicat de rezistență și se camuflează perfect, redând frumusețea zâmbetului natural.

Plăcile mobile

Pentru persoanele care au nevoie de o reabilitare completă a danturii, plăcile mobile sunt o soluție de compromis pe termen scurt prin care pot recăpăta funcția dinților, însă cu prețul unui disconfort continuu. Din acest considerent, deși este o soluție avantajoasă din punct de vedere financiar, se recomandă utilizarea acesteia doar ca măsură temporară.

Implanturile dentare

Evoluția medicinei dentare a condus la apariția unor dinți artificiali care îi imită perfect pe cei naturali din toate punctele de vedere. Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale realizate din titan, ceramică sau zirconiu, care se inserează în os pentru a oferi suport coroanelor care urmează să fie montate pentru a reda armonia danturii. Implanturile sunt cea mai inovativă și durabilă soluție de reabilitare dentară, având o durată de viață de până la zeci de ani, în condiții optime de îngrijire. Nu provoacă disconfort și nu pot fi diferențiate de dinții naturali datorită faptului că imită perfect atât forma, cât și nuanța și transluciditatea acestora. 

Există mai multe opțiuni de implanturi dentare pentru a se potrivi oricărei patologii și a asigura eficiență ridicată, fără probleme de biocompatibilitate. Medicul va stabili în funcție de starea ta de sănătate, de situația danturii, dar și de preferințele tale estetice și financiare ce tip de implant va folosi în așa fel încât să ai parte de un rezultat pe măsura așteptărilor din toate punctele de vedere. 

Stabilește o programare acum 

Cu cât amâni mai mult vizita la dentist, cu atât problemele se agravează și soluțiile de remediere devin din ce în ce mai puține și mai dificil de implementat. De aceea este important să faci o programare la medicul stomatolog încă din momentul în care observi primele semne de disconfort, iar dacă deja te confrunți cu unul sau mai mulți dinți lipsă, să stabilești o primă discuție pentru discutarea planului de tratament. 

Fiecare caz este unic, ceea ce înseamnă că și etapele de reabilitare dentară diferă, în funcție de situația dinților, de starea generală de sănătate, de nivelul de toleranță la durere, dar și de posibilitățile materiale de care dispui, motiv pentru care la Implant Studio ai parte de soluții personalizate, adaptate nivelului și bugetului tău, în așa fel încât să nu mai existe motive care să te facă să amâni acest pas!

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton