; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Damiano david eurovision

Solistul trupei italiene care a câștigat Eurovision 2021, acuzat că s-a drogat în direct

24 May 2021

UPDATE, 25 mai 2021: Trupa Maneskin a câștigat Eurovision 2021, aducând trofeul Italiei. Totuși, bucuria tuturor a fost umbrită de faptul că solistul trupei, Damiano David, a fost acuzat de consum de droguri în urma unor fotografii așa-zis compromițătoare. Artistul, pentru a-și dovedi nevinovăția, a făcut un test antidrog, care a ieșit negativ.

 

Update, 24 mai 2021: Un scandal uriaș a izbucnit la Eurovision. Solistul trupei câștigătoare este acuzat că s-a drogat în direct, chiar în timpul concursului. Damiano David a fost surprins în imaginile filmate de camerele de televiziune stând cu capul foarte aplecat înspre o masă, ca și cum ar priza cocaină. El neagă ferm aceste speculații și a spus că se va supune unui test antidrog în Italia, unde trupa Måneskin s-a întors deja duminică.

Controversa a izbucnit pe rețelele sociale chiar în timpul concursului și s-a extins rapid. În timpul finalei, când concurenții așteptau rezultatul în „Camera verde'. Camerele de televiziune l-au surprins pe Damiano David aplecat peste o măsuță și făcând un gest specific prizării de cocaină, fără să se vadă însă pe micul ecran dacă era sau nu vreo substanță pe masă.

În dreapta sa, stătea bateristul grupului, Ethan Torchio, care în momentul în care observă că sunt filmați pare să-l avertizeze pe David cu un gest foarte discret din cot, potrivit Digi24. 

 

Cine sunt italienii care au câștigat Eurovision la 30 de ani după Toto Cotugno

Formaţia italiană Maneskin a fost declarată câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a concursului de muzică Eurovision, desfăşurat în Olanda, la Rotterdam, sâmbătă, 22 mai. Iată cine sunt artiștii care reușesc să ducă trofeul în Italia, după o pauză de 30 de ani! În 1990, Toto Cutugno a câştigat la Zagreb cu piesa “Insieme: 1992”.

Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock⁣, intitulată „⁣Zitti e buoni⁣, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n roll-ul nu moare niciodată⁣, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie, citat de DPA.

Cei patru membri Maneskin au fost colegi de liceu, scrie Adevarul.ro. În 2016 au decis să întemeieze o formaţie. Au devenit cunoscuţi un an mai târziu, când au participat la show-ul Italian de talente X Factor.

Måneskin, al cărei nume este cuvântul danez pentru „lumina lunii, este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Numele a fost ales la sugestia lui De Angelis, care este pe jumătate daneză: a fost rugată de colegi să ofere nişte variante de nume pentru trupă, în daneză, şi au ales în cele din urmă Måneskin, deşi numele nu are vreo simbolistică anume pentru membri grupului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare