; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sofia Coppola a luat Leul de Aur la Veneţia

13 September 2010

www.imdb.comA 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (desfăşurat în perioada 1-11 septembrie) a ajuns la final, marele câştigător fiind ales filmul „Somewhere', regizat de Sofia Coppola. Reuters scrie că preşedintele juriului, Quentin Tarantino, ar putea fi uşor acuzat de favoritism, deoarece două dintre marile premii au fost acordate anul acesta unor prieteni de-ai săi: Sofia i-a fost iubită, iar regizorul Monte Hellman (care a primit un trofeu special, pentru întreaga carieră) îi este mentor.

„Somewhere' spune povestea lui Johnny Marco (Stephen Dorff), un  actor de la Hollywood a cărui viaţă este marcată de excese şi schimbată radical când îşi cunoaşte fiica de 11 ani, Cleo (Elle Fanning, sora mai celebrei Dakota Fanning).

Lista de premii mai cuprinde pelicula spaniolă „Balada triste de trompeta' (regie şi scenariu, pentru Alex de la Iglesia), un trofeu pentru cel mai bun actor acordat lui Vincent Gallo (pentru rolul din filmul „Essential Killing' – laureat şi cu Premiul Special al Juriului, în care personajul său nu vorbeşte deloc) şi unul pentru actriţa Ariane Labed (pentru rolul principal din „Attenberg').

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare