; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Photo shared by smiley_omul on November

Smiley explică cum a fost ales numele fiicei lui: „Se potrivește cu Maria”

19 March 2021

10 zile au trecut de când Smiley și Gina Pistol au devenit părinții unei fetițe perfect sănătoase căreia i-au pus numele Josephine Ana. 

În cadrul unei intervenții în emisiunea „Vorbește lumea', de la Pro TV, artistul a explicat în ce mod au ales el și Gina numele pentru fiica lor:

„Fiecare a ales câte un nume. Gina a ales Josephine și mie mi-a placut foarte mult și eu am ales Ana. Noi îi spunem Josephine. Gina Pistol a ales numele dintr-o melodie a lui Chris Rhea care i-a plăcut foarte mult, iar eu am ales Ana pentru că îmi place mie mult de tot numele ăsta și se potriveste cu Maria', a declarat  Smiley.

Smiley a explicat că numele nu este al unui membru din familia lor, pentru că nu îi place să se repete. Artistul a mai detaliat că este foarte implicat în actitivățile legate de fiica sa și că își ajută partenera de viață în toate. Smiley se trezește alături de Gina peste noapte, ori de câte ori fiica lor are nevoie de ei: 

„Gina e cu alăptatul. Eu sunt schimbatul și omul de la gaze, mă ocup de scosul gazelor. La diversificare va fi buna masca la ceva', a adăugat cântărețul râzând.

Pentru că este un tătic sigur pe el, acesta a mai precizat că nu este panicat să aibă grijă de fiica sa și nici să o țină în brațe. Singurul moment dificil pentru el fiind schimbatul scutecului:

„Nu am panică cu ținutul în brațe, mă panichez când îi schimb scutecul și ea plânge. E ca și cum mi-a pornit alarma la mașină și trebuie să o opresc repede. Așa și cu ea, dacă plânge trebuie să-i schimb repede scutecul. (…) Într-o singură seară am avut un episod mai agitat, dar funcționează foarte bine valsul. Mi-au zis niște prieteni că funcționează și a funcționat pentru scurt timp, dar am descoperit acum metoda cu white noise', a mai spus Smiley.

Care e semnificația numelui Josephine

Josephine vine din limba ebraică și înseamnă Yahweh (Dumnezeu) va răsplăti'.  Este forma feminină a numelui de sex masculin Joseph (Joseph) – forma franceză a numelui Iosif, care vine de la ebraicul Yosef, adică Yahweh va răsplăti'.

În Biblie, Iosif este tatăl vitreg al lui Iisus și soțul Fecioarei Maria. Tot în Sfânta Scriptură este consemnat faptul că Iosif era un evreu bogat, care l-a dat pe Iisus jos de pe cruce și l-a înmormântat. Mai departe, legenda spune că același Iosif, adică Sfântul Iosif din Arimateea ar fi dus Sfântul Graal în Marea Britanie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare