; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Smiley a lansat piesa “Flori de plastic” și scurtmetrajul animat conceput ca videoclip

Smiley a lansat piesa “Flori de plastic” și scurtmetrajul animat conceput ca videoclip

10 March 2017

Vineri, 10 martie, este ziua în care Smiley începe un maraton muzical odată cu împlinirea a  10 ani de carieră solo. Așadar Flori de plastic', prima lansare de piesă și videoclip Smiley dintr-o serie de 10 în 10 luni, pe data de 10 a fiecărei luni. Totul sub numele de „#Smiley10', o confesiune muzicală multimedia, un maraton de lansări şi inovaţii ce vor fi dezvăluite în decursul unui an.

Piesa-manifest, Flori de plastic' vine la pachet cu un videoclip atipic, un scurtmetraj de animaţie, înscris la mai multe festivaluri internaţionale de film din întreaga lume, semnat de Vlad Bota, Claudia Ilea, Andra Vlasceanu şi Bogdan Topîrceanu, absolvenţi de master de Arte Plastice la Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti.

Realizat printr-o îmbinare a tehnicilor de animaţie tradiţională cu tehnici digitale de animaţie 2D pentru efecte speciale, editare şi compozitare, scurtmetrajul conceput ca videoclip pentru piesa Flori de plastic' este constituit din 3.300 de cadre desenate digital şi realizate în decurs de 3 luni.

Scenariul şi direcţia grafică a scurtmetrajului „Flori de plastic' conturează, similar mesajului piesei, o lume dură, rigidă şi copleşitoare în care sinteticul imită realitatea cu multa acurateţe.

Ce mă îmbătrâneşte? Lipsa esenţei, aparenta perfecţiune, forma fără fond. Flori de plastic' este o piesă în care îmbătrânesc de-a binelea şi în care şi povestesc de ce. Mi s-a părut că după ce am scris-o, am reuşit cumva să opresc timpul, îmbătrânirea şi efectele florilor de plastic' din jurul meu', a declarat co-prezentatorul show-ului „Românii au talent' de la Pro TV.

Vedeţi aici videoclipul „Flori de plastic':

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare