; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Smart, pericol public

07 July 2008

“Scapati de Smart” satirizeaza filmele cu spioni si gadgeturi ultrasofisticate, dar parerile criticilor sunt impartite cand vine vorba de cat de reusita e satira.

Pe sistemul “cand e vara, apelam la reciclari ale unor idei mai vechi”, pelicula de fata are la baza un serial TV cu acelasi titlu aparut in 1965 care era “o combinatie nebuna intre James Bond si comedie marca Mel Brooks” (cum spune insasi regizorul) si care a devenit in scurt timp preferatul americanilor (a castigat si sapte premii Emmy). Nu e de mirare, deci, ca productia a migrat spre marele ecran si are deja la activ doua adaptari anterioare: una in 1980 si cealalta in 1989. Ambele pelicule au fost esecuri, dar producatorii spera ca “a treia oara-i cu noroc” si mizeaza pe faptul ca “Scapati de Smart” are ingredientele unui mic succes de casa estival: combina stereotipul super-spionului cu multe gag-uri si un actor principal care inspira o partida buna de ras – Steve Carell.

Agentul 86
Maxwell Smart (Steve Carell) este un analist al agentiei CONTROL, care viseaza sa devina agent de teren, ca idolul lui, Agentul 23 (Dwayne Johnson). Sansa lui de a deveni unul dintre “cei alesi” vine odata cu atacul organizatiei KAOS, care e condusa de Siegfried (Terence Stamp): majoritatea spionilor sunt ucisi, iar Max devine Agentul 86. Alaturi de noua lui partenera, Agnetul 99 (Anne Hathaway), acesta incepe lupta impotriva lui Siegfried.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare