Homepage  / Cinema / Vedete străine

Sir Anthony Hopkins este Sigmund Freud în filmul „Freud’s Last Session”. Transformarea este spectaculoasă

Sir Anthony Hopkins este Sigmund Freud în filmul „Freud's Last Session”. Transformarea este spectaculoasă

de Andreea Hentea,

Recent făcut public, trailerul filmului „Freud's Last Session” (2023) ni-l înfățișează pe faimosul fondator al psihanalizei, Sigmund Freud, în ultima perioadă a vieții, în dialog cu celebrul scriitor C.S. Lewis (Matthew Goode).

Recompensat cu două premii Oscar (pentru „Tăcerea mieilor” și „Tatăl”) și nominalizat la încă trei, precum și la numeroase alte trofee, Anthony Hopkins a întruchipat, de-a lungul unei cariere prolifice, multe personalități faimoase, de la președinți la scriitori și lideri militari. Galeria sa de roluri îi include pe Alfred Hitchcock, Richard Nixon, John Quincy Adams, Charles Dickens, Adolf Hitler, Itzhak Rabin, Pablo Picasso, David Lloyd George, C.S. Lewis, John Harvey Kellogg și Burt Munro.

Povestea din Freud’s Last Session

Consider că ceea ce îmi povestesc oamenii despre ei este mult mai puțin interesant decât ceea ce aleg să nu-mi povestească”. Cu aceste cuvinte, Sir Anthony Hopkins intră în rolul lui Sigmund Freud, unul dintre cei mai prolifici gânditori ai lumii, un spirit care și-a influențat definitiv contemporaneitatea, dar și posteritatea, scrie site-ul ew.com.

Filmul „Freud’s Last Session” (2023), regizat de Matt Brown, programat să se lanseze în cinematografele din Statele Unite pe 22 decembrie, îl înfățișează pe Freud în ultimul an de viață, în 1938, când se refugiase la Londra din cauza persecuției naziste din Viena. În această perioadă, părintele psihanalizei se întâlnește cu celebrul autor al seriei literare „Cronicile din Narnia”, C.S. Lewis (Matthew Goode), pe care Hopkins însuși l-a interpretat în filmul „Shadowlands” (1993), cu care are numeroase dezbateri despre Dumnezeu și credință, despre relațiile de familie trecute și prezente și despre timpul petrecut de C.S. Lewis pe frontul Primului Război Mondial.

Pornind de la teatru

Filmul nu se inspiră dintr-o poveste adevărată, ci se bazează pe o piesă de teatru scrisă de Mark St. Germain, inspirată, la rândul său, de cartea „The Question of God”, de Armand Nicholi. Mark St. Germain este și autorul scenariului filmului regizat de Matt Brown. Cu toate acestea, întâlnirea imaginară dintre Freud și C.S. Lewis este construită pe baza subiectelor care îi preocupau în mod real pe cei doi intelectuali, în timp ce întreaga lume se îndrepta spre Al Doilea Război Mondial.

În film apar, de asemenea, Anna Freud (interpretată de Liv Lisa Fries, celebră pentru rolul principal feminin din „Babylon Berlin”), mezina lui Sigmund Freud, devenită ea însăși psihanalistă, și sclipitorul romancier J.R.R. Tolkien, interpretat de Stephen Campbell Moore („Downton Abbey”).

Probabil că Anthony Hopkins este cel mai ilustru interpret al lui Sigmund Freud în cinema, mai scrie ew.com, deși portrete excelente ale acestuia au fost reușite și de Viggo Mortensen în „Metodă periculoasă” / „A Dangerous Method” (2011), precum și de Montgomery Clift în „Freud” (1962), regizat de John Huston. A mai existat, de asemenea, un Sigmund Freud interpretat de David Suchet („Poirot”) în miniseria „Freud”, lansată în 1984.

Deocamdată nu știm dacă filmul se va lansa și în cinematografele din România, dar puteți urmări trailerul aici:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton