Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete străine

Singurul mod în care Jack ar fi putut supraviețui în „Titanic”. Testele științifice făcute de regizorul James Cameron

de Roxana Mirea,

James Cameron a declarat în luna decembrie că a realizat un studiu științific pentru a demonstra o dată pentru totdeauna că finalul filmului „Titanic” are sens. Fanii au dezbătut timp de peste două decenii dacă Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, ar fi putut supraviețui plutind pe pluta improvizată cu Rose, interpretată de Kate Winslet. Studiul științific este prezentat în ediția specială de pe National Geographic, „Titanic: 25 Years Later With James Cameron.”

James Cameron demonstrat că finalul din „Titanic” are sens

În timp ce James Cameron a declarat inițial presei că analizele medico-legale au confirmat că „doar unul singur putea supraviețui” pe pluta care era reprezentată de o ușă, el recunoaște în programul special că există un posibil scenariu în care Jack „ar fi putut supraviețui”. Regizorul a angajat doi cascadori cu înălțimea și greutatea asemănătoare cu cele ale lui DiCaprio și Winslet la momentul filmărilor și a recreat scena cu pluta din „Titanic” într-o piscină pentru a testa mai multe teorii și rezultate, potrivit Variety.

În primul test, Cameron infirmă teoria fanilor conform căreia pe plută era pur și simplu suficient loc pentru ca atât Jack, cât și Rose să supraviețuiască. Deși există suficient spațiu pentru ca „Jack și Rose să urce pe plută, acum sunt amândoi scufundați în apa înghețată„, a observat Cameron. Imaginile arată că, în acest scenariu, cea mai mare parte a corpurilor cascadorilor se află sub apă.

Winslet însăși a prezis acest deznodământ în timpul unei apariții recente la podcastul „Happy Sad Confused”, spunând: „Trebuie să fiu sinceră: de fapt, nu cred că am fi supraviețuit dacă am fi urcat amândoi pe acea ușă. Cred că ar fi încăput, dar s-ar fi înclinat și nu ar fi fost o idee sustenabilă. Da, el ar fi încăput pe acea ușă, dar nu ar fi rămas la suprafață. Nu ar fi făcut-o”.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Singurul mod în care Jack ar fi putut supraviețui în „Titanic”

În cel de-al doilea test, James Cameron i-a așezat din nou pe Jack și Rose pe plută, dar le-a poziționat corpurile astfel încât jumătățile superioare (care includ organele vitale) să rămână în afara apei. Șansele de supraviețuire ale celor doi au crescut în acest scenariu.

În afara apei, tremurul violent [al corpului său] îl ajuta”, a spus Cameron. „Dacă ne proiectăm, ar fi putut rezista destul de mult. Câteva ore.”

Semnul de întrebare în acest scenariu este rezistența. Cascadorii au fost bine odihniți și au fost capabili să își susțină partea superioară a corpului în afara apei pentru o perioadă mai lungă de timp. Ar fi putut Jack și Rose să facă același lucru? În momentul în care personajele se regăsesc pe plută în film, au îndurat ore întregi de urmăriri istovitoare, potențiale înecuri, lupte și întreaga scufundare a Titanicului. Este mai mult ca sigur că niciunul dintre personaje nu ar fi avut rezistența proaspătă a cascadorilor pentru a putea susține pozițiile corpului necesare pentru a supraviețui mai mult timp.

Pentru cel de-al treilea și ultimul test, Cameron i-a pus pe cascadori să execute toate activitățile extenuante prin care trec Jack și Rose în film, pentru a-i obosi. Cameron a adăugat, de asemenea, un moment suplimentar care nu este inclus în film: Rose îi dă lui Jack vesta de salvare.

Este stabil”, a spus Cameron. „A ajuns într-un loc în care, dacă am fi proiectat asta, ar fi putut să reziste până la sosirea bărcii de salvare. Jack ar fi putut să trăiască, dar există o mulțime de variabile. Cred că raționamentul lui a fost: ‘Nu voi face niciun lucru care să o pună în pericol’, iar asta este 100% în personaj”.

Așa că, iată: Jack „ar fi putut supraviețui” dacă Rose i-ar fi dat vesta de salvare. Dar, bineînțeles, asta nu se întâmplă în film.

Citește și:

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te