Homepage  / Vedete româneşti

Simona Halep și-a vândut vila de lux de la Snagov și a lăsat România în urmă. Sportiva s-a mutat în paradisul milionarilor

Simona Halep și-a vândut vila de lux de la Snagov și a lăsat România în urmă. Sportiva s-a mutat în paradisul milionarilor
12

de Cristina Țapu,

Simona Halep a luat o decizie radicală la scurt timp după ce a fost suspendată patru ani din lumea tenisului din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicată. Sportiva și-a vândut vila de la Snagov și a decis să se mute la mii de kilometri de România. Iată detaliile!

Simona Halep și-a vândut vila de lux din România și s-a mutat în Dubai

Fosta lideră WTA și-a vândut recent vila de lux situată în Snagov și, conform informațiilor prezentate de Sport.ro, a părăsit țara. Pentru această proprietate spațioasă de 420 de metri pătrați, Halep a solicitat suma de 4,2 milioane de euro și se pare că a găsit deja un cumpărător interesat.

Mai mult decât atât, sportiva și-ar fi cumpărat un apartament luxos în Dubai și s-ar fi mutat acolo de câteva luni bune, conform aceleiași surse.

Halep a mai luat anterior decizia de a părăsi România. După divorțul de Toni Iuruc, fosta campioană de la Wimbledon s-a stabilit la Nisa, însă, într-un interval scurt de timp, a revenit în țara natală.

Simona HalepIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Simona Halep a fost suspendată din tenis pentru o perioadă de patru ani

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru încălcări ale Programului Antidoping din Tenis (TADP), conform anunțului făcut de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) pe 12 septembrie. ITIA a subliniat că un tribunal independent a decis suspendarea fostului lider mondial pentru două încălcări distincte ale regulilor antidoping în tenis.

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale Regulamentului Antidoping, conform articolului 2 din TADP. Aceste încălcări au inclus prezența și utilizarea substanței roxadustat în proba de urină colectată la US Open pe 29 august 2022, precum și utilizarea unei substanțe sau metode interzise în 2022.

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a consumat suplimente alimentare contaminate, însă a concluzionat că cantitatea ingerată nu ar fi putut genera concentrația de roxadustat identificată în proba pozitivă.

De asemenea, acuzația referitoare la pașaportul biologic a fost menținută, tribunalul afirmând că nu există motive să se conteste puternica opinie unanimă a celor trei experți independenți (APMU), care au considerat că probabil dopajul explică neregularitățile din pașaportul biologic al sportivei.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu începând din octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate în lumea tenisului este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

Parcursul Simonei Halep în lumea tenisului și premiile obținute

Simona Halep a fost pentru prima dată inclusă în topul celor mai bune 50 de sportive ale lumii la sfârșitul anului 2012. Un an mai târziu, în august 2013, Simona a urcat în top 20. În noiembrie același an, Halep a adăugat în palmares finala Turneului Campioanelor de la Sofia. Aceasta a reprezentat al șaselea turneu al carierei sale în care a fost desemnată „WTA’s Most Improved Player”, marcând un moment semnificativ în istoria tenisului românesc și devenind prima jucătoare română din 1978, de la Virginia Ruzici, care a primit această distincție.

Simona a obținut de-a lungul carierei sale alte 24 de victorii în turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018, unul în 2019, trei în 2020 și două în 2022). Printre acestea, se evidențiază cele două titluri de Grand Slam – Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019 – precum și succesele în turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid.

Sursă foto: Instagram Simona Halep – Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton