Homepage  / Galerie foto

Simona Gherghe și-a petrecut vacanța în Franța și Grecia

Simona Gherghe și-a petrecut vacanța în Franța și Grecia

de Redactia Tvmania

Prezentatoarea „Acces direct” a ales pentru acest an ca destinații de vacanță Franta și Grecia. De ce aceste două țări?

Iubesc Franța de 22 de ani. Adică de prima dată când am ajuns aici. Din tot ce am văzut până acum, Normandia, regiunea în care am ajuns anul acesta, e perla coroanei. Un amestec fabulos de locuri pitorești, natură fermecătoare, culori cum n-am mai văzut, bucătărie care te face să nu-ți mai pese de tine, vinuri bune, oameni faini și prietenoși, istorie și vestigii de sute de ani, cilizație aproape până la extrem. De asemenea, iubesc Grecia cu tot ce are ea. Pentru mine, e destinația ideală de vacanță. Și chiar mi-am propus să văd cât mai multe insule. Anul acesta am ales Insula Poros.

 

Ce locuri minunate ai văzut în Normandia?

Prima destinație a fost Vieux Port, pe malul Senei, un sătuc cu case ca de turtă dulce, cu acoperișuri din stuf și flori. Am ajuns și la Rouen, inima acestei regiuni, un oraș frumos, care se identifică cu Jeanne D’Arc. De altfel, peste tot aici vezi referințe la martira lor. Însă pe mine m-a impresionat foarte tare catedrala, care a supraviețuit cu greu bombardamentelor din cel de-al doilea război mondial.

De la Rouen, am mers spre mare, în cocheta și populara Trouville-sur-Mer, unde am mâncat fructe de mare gătite chiar în fața noastră de negustorul de la care le-am cumpărat, dar și în cel mai frumos oraș de pe coastă: Honfleur, cu portul lui de mici ambarcațiuni, cu artiști care cântă pe stradă, cladiri mici, colorate și înghesuite.

Nu puteam merge în Normandia fără să ajung pe plajele debarcării. Îmi doream mult să văd plajele pe care soldații americani și canadieni s-au luptat pentru libertatea unui continent străin și unde mulți dintre ei au rămas pentru totdeauna, îngropați, departe de casele lor. Pe plaja Omaha erau acum oameni la plajă, dar și turiști mulți, veniți să vadă, ca și noi, cum arată locul unde a început eliberarea Europei. A fost o experiență emoționantă… Satele din zona plajelor păstrează urmele luptelor, dar și ale eliberării. Sunt fotografii alb-negru peste tot pe clădiri, iar localnicii au, chiar și acum, în curtea caselor, steagurile Franței, dar și pe ale aliaților americani, britanici, canadieni și polonezi.

Ca o concluzie, de-ar fi să-mi aleg un loc în care să trăiesc, acela ar fi Franța… Aproape că nici nu știu ce-mi place mai mult aici. Limba pe care le-o vorbesc, frumoasă și muzicală, locurile răvășitoare, respectul pentru istorie, cultul pentru gastronomie, căldura oamenilor, curățenia, civilizația, drumurile, casele, hortensiile din Normandia, vinurile aromate, brânza savuroasă, stridiile și scoicile din orașelele de pe malul mării, croissantele cu unt, foie gras delicios, satele impecabile… Pentru fiecare și pentru toate la un loc, iubesc Franța!

 

Dacă în prima parte a vacanței, în Franța, ai făcut în jur de 2000 de km, cum ți-ai petrecut cea de-a doua parte a vacanței în Grecia?

A doua parte a vacanței am petrecut-o pe Insula Poros, unde am ales să mergem pentru odihnă, înot, soare, somn, citit pe pe plajă, calamari și Mythos. Așadar, am dedicat această parte a vacanței stării de a nu face nimic. Grecia e minunată pentru ceea ce eu numesc golirea creierului de griji.

Tot aici, am avut parte și de o mică întâmplare neprevăzută. Am călcat strâmb și am făcut o entorsă. A durut, s-a umflat, dar vacanța a continuat pentru că, în două zile, glezna mea și-a revenit complet.

 

Cu ce suveniruri ai venit in bagaj?

Din Franța, mi-am adus cărți, iar din Grecia minunatul ulei de măsline.

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton