Homepage  / Seriale

„Simbolul pierdut” ajunge la AXN. Serialul explorează tinerețea controversatului Robert Langdon din „Codul lui Da Vinci”

„Simbolul pierdut” ajunge la AXN. Serialul explorează tinerețea controversatului Robert Langdon din „Codul lui Da Vinci”

de Mioara Tronaru,

Pe Robert Langdon îl știm din 2006, când l-am văzut prima dată în filmul „Codul lui Da Vinci”, interpretat de Tom Hanks. Dar acum, în „Simbolul pierdut”, avem ocazia să aflăm ce făcea profesorul de la Harvard pe vremea când era doar un învățăcel.

Serialul „Simbolul pierdut” va fi din 3 septembrie, de la ora 21.00, la AXN.

Despre ce e vorba în „Simbolul pierdut”, serialul de la AXN

Promițătorul simbolog de la Harvard, Robert Langdon (Ashley Zukerman), merge la Washington, la invitația prietenului și mentorului său Peter Solomon (Eddie Izzard), pentru a susține un seminar despre simbolismul din arhitectura capitalei americane.

Dar când intră în sala în care urma să-și susțină teza, încăperea este goală, Peter a fost răpit de un bărbat misterios care-și spune Mal’akh (Beau Knapp), iar el are în față o serie de enigme letale pe care trebuie să le rezolve pentru a-și salva mentorul. În periculoasa misiune în care de implică va fi ajutat de Katherine Solomon (Valorie Curry), fiica lui Peter și femeia pe care o iubește. În același timp, este contactat și de CIA, dar Langdon nu e sigur dacă poate avea încredere sau nu în oamenii agenției.

„Simbolul pierdut”/„The Lost Symbol” (2021) ecranizează romanul cu același nume semnat de scriitorul Dan Brown (care este și unul dintre producători). Serialul servește drept prequel al seriei de filme cu Robert Langdon („Codul lui Da Vinci”, „Îngeri și demoni” și „Inferno”), evenimentele fiind plasate cu câțiva ani înainte de acțiunea din „Codul lui Da Vinci”.

„Succesion” nu a fost primit cu entuziasm de către public în 2021

În 2006, filmul „Codul lui Da Vinci” s-a bucurat de un mare succes datorat în egală măsură și subiectului inedit și interpretării impecabile a lui Tom Hanks. Dar și apei la moară date tuturor amatorilor de alambicate teorii ale conspirației.

Pe valul de popularitate a urmat încă două continuări, dar, deși bine primite de public, impactul nu a mai fost același. Ecranizarea volumului „Simbolul pierdut” era în plan încă înainte de „Inferno”, trebuia să fie tot lungmetraj, tot cu Tom Hanks, dar cumva scenariul, refăcut de trei oameni, de trei ori, nu a convins, scrie Screen Rant. Abia în iunie 2019 s-a luat hotărârea să devină serial. Un an mai târziu s-a anunțat distribuția, condusă de actorul australo-american Ashley Zukerman, pe care l-am mai putut vedea în „Succession”, de la HBO, iar în 2021 au avut loc filmările în Toronto.

Cele 10 episoade ale serialului au avut premiera în septembrie 2021, iar în ianuarie 2022 a fost anulat. „Simbolul pierdut” avea toate ingredientele pentru a fi un succes – un personaj cunoscut, locații minunate, acțiune, suspans – dar cumva nimic din toate astea nu a convins publicul să rămână în fața ecranelor.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton