Homepage  / Cinema / Vedete străine

Sigourney Weaver și Kate Winslet, obligate să-și țină respirația peste 5 minute la filmările pentru „Avatar” 2

Sigourney Weaver și Kate Winslet, obligate să-și țină respirația peste 5 minute la filmările pentru „Avatar” 2

de Andreea Hentea,

În sfârșit aflăm noutăți despre mult așteptatele continuări ale filmului „Avatar”! Recent, s-a aflat cum au reușit să-și țină respirația peste 5 minute, sub apă, Sigourney Weaver și Kate Winslet la filmările pentru „Avatar 2” și de ce regizorul James Cameron a refuzat să simuleze filmările subacvatice, scrie indiewire.com. 

Pentru că oceanul ocupă un loc esențial în „Avatar 2”, continuarea celebrului „Avatar” (2009), James Cameron nu a vrut să folosească tehnicile obișnuite pentru a simula filmările de sub apă. A trecut mai mult de un deceniu de când regizorul James Cameron a proiectat numeroasele continuări ale filmului „Avatar”, dar acum se pare că suntem chiar aproape de finalizarea lor, iar regizorul a dezvăluit câteva detalii despre acestea. 

Când apare la cinema „Avatar 2”


Regizorul adulatelor „Titanic” și „Avatar” a discutat despre lansarea în cinematografe a filmului „Avatar 2”, în luna decembrie a anului viitor.

Cineastul a specificat faptul că teritoriul ficțional al Pandorei se va extinde în „Avatar 2” la o lume subacvatică. Regizorul a povestit într-un interviu pentru Entertainment Weekly că, așa cum primul film, „Avatar”, avertiza asupra defrișărilor abuzive de pe planetă, continuarea sa, „Avatar 2”, va avertiza asupra urgenței conservării oceanelor.

„Când nu fac filme, mă concentrez asupra oceanului, așa că, dacă pot combina cele două mari iubiri ale mele – filmul și explorarea oceanului -, de ce n-aș face-o?”, a spus James Cameron.  

Deoarece oceanul are o pondere atât de mare în „Avatar 2”, faimosul regizor nu a vrut să folosească tehnicile obișnuite folosite pentru a simula filmările sub apă (ceea ce el numește „uscat pe post de umed”).

„Am spus: «Nu va funcționa. Nu va părea real». Am făcut chiar și un test, în care am filmat pe uscat pentru a substitui mediul acvatic, apoi am suprapus imagini neprelucrate făcute de noi în apă. Nici măcar nu am fost pe aproape”, a spus regizorul. 

Vedetele au ajuns ași în scufundări

Acestea fiind spuse, actorii din distribuție nu doar că au devenit scafandri desăvârșiți, dar au învățat să facă și scufundări libere, pentru a limita bulele de aer și aparatele necesare filmării.

Sigourney Weaver, care a lucrat cu James Cameron la „Avatar”, și al cărei rol în viitorul film este strict secret, a reușit să-și țină respirația timp de peste șase minute pentru a-și filma scenele.

Kate Winslet, care a lucrat cu James Cameron la legendarul „Titanic”, și-a ținut, și ea, respirația mai mult de șapte minute.

„Una dintre amintirile mele preferate de la filmări a fost acel uriaș rezervor circular, de peste doisprezece metri lățime, cu o intrare masivă din sticlă. Am trecut într-o zi pe acolo și am văzut-o pe Kate Winslet mergând pe fundul rezervorului”, a povestit și producătorul Jon Landau într-un interviu. „Am văzut-o cum se unduiește spre mine, mă vede pe fereastră și doar îmi face cu mâna, apoi se îndreaptă spre partea opusă a rezervorului, se întoarce și merge până la capăt”, a mai relatat acesta. 

James Cameron a recunoscut în interviul menționat mai sus că este îngrijorat de peisajul cinematografic în plină schimbare în care se vor lansa continuările filmului „Avatar”.

„Marea problemă este dacă vor avea încasări”, a spus Cameron. „Avatar 2” se va lansa în cinematografe pe 16 decembrie 2022, iar „Avatar 3”, la care filmările s-au încheiat, de asemenea, are premiera stabilită pentru 20 decembrie 2024. Filmările la „Avatar 4” și „Avatar 5” sunt încă în desfășurare.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton