Homepage  / Cinema

Shrek și măgărușul irezistibil se întorc pentru „Shrek 5”. Ce știm până acum despre noul proiect

Shrek și măgărușul irezistibil se întorc pentru „Shrek 5”. Ce știm până acum despre noul proiect
15

de Andreea Hentea,

Una dintre cele mai iubite și celebre francize din istoria cinematografiei, cuceritoarea animație „Shrek” revine cu „Shrek 5”, dar și cu un posibil spin-off. Ce știm până în acest moment despre cele două proiecte.

Shrek și măgărușul irezistibil se întorc pentru „Shrek 5”

Astăzi, după ce seria a continuat cu „Shrek 2” (2004), „Shrek al treilea” (2007) și „Shrek pentru totdeauna” (2010), devenind una dintre cele mai iubite și profitabile francize din istoria filmului, eroii săi se întorc pentru „Shrek 5”, dar și pentru un posibil spin-off, care l-ar putea avea în centrul atenției chiar pe măgărușul acestuia, scrie people.com.

Lansată în vara anului 2001, animația de aventuri „Shrek” a avut un succes nebun, a obținut un Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animație (și încă o nominalizare pentru scenariu), plus o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria comedie / muzical și s-a aflat în competiția pentru Palme d’Or la Cannes în același an.

Totodată, filmul care a încasat peste 488 milioane de dolari la nivel global (la un buget de 60 de milioane) a impus un trio de personaje adorate de public: simpaticul căpcăun verde Shrek (voce: Mike Myers), măgărușul lui (voce: Eddie Murphy) cu multă personalitate și adorata inimii lui, prințesa Fiona (voce: Cameron Diaz).

Fanii îndrăgitei francize au, prin urmare, motive să sărbătorească: Eddie Murphy a declarat că a început deja înregistrările de voce pentru „Shrek 5”.

Ce spune Eddie Murphy

Eddie Murphy, care i-a dat voce amuzantului și carismaticului personaj al măgărușului lui Shrek (Donkey) încă din 2001, a vorbit recent despre implicarea sa în proiect, deși studiourile DreamWorks Animation încă nu au anunțat oficial realizarea filmului. Cu un entuziasm, nedisimulat, Eddie Murphy a făcut aluzie și la un film de sine stătător despre Donkey, despre care el crede că va fi, probabil, realizat.

„Am început lucrul la „Shrek 5” acum câteva luni. Am terminat primele înregistrări și îl vom încheia anul acesta.„Cred că «Shrek 5» va apărea în 2025, iar Donkey va avea propriul film”, a declarat Eddie Murphy pentru collider.com în timpul unui turneu de promovare a noului și amuzantului său film, „Polițistul din Beverly Hills: Axel Foley” (pe care îl vom vedea din 3 iulie pe Netflix).

Premiera filmului „Candy Cane Lane” la Los AngelesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Deși actorul este foarte entuziast, studiourile producătoare, DreamWorks Animation și Universal, nu au confirmat încă proiectul și nici vreo posibilă dată de lansare.

În cele două decenii de la premiera primului film „Shrek”, franciza a lansat, pe lângă cele trei continuări menționate mai sus, două spin-off-uri care au ca erou un alt personaj irezistibil – Motanul încălțat (Puss in Boots), intrat în scenă în al doilea film al seriei și a cărui voce a fost interpretată de celebrul Antonio Banderas. Cele șase filme au încasat, în total, peste 1,6 miliarde de dolari.

Concurență între eroii animați

De-a lungul anilor, Eddie Murphy și-a exprimat afecțiunea pentru personajul Donkey și entuziasmul său pentru eventuale proiecte noi legate de el, inclusiv pentru un film în care Donkey să fie personaj de sine stătător.

„După ce au făcut filme cu Puss in Boots, am spus: «Ar fi trebuit să facă un film cu Donkey. Îmi place Puss in Boots, dar nu e mai amuzant ca Donkey»”, declara Eddie Murphy pentru emisiunea canadiană de divertisment Etalk în 2023.

Shrek 5Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 15

Pe cine am putea auzi în noul film

După ce Murphy și-a confirmat revenirea în rolul lui Donkey, Chris Meledandri, CEO-ul studioului de animație Illumination, și-a exprimat intenția de a readuce în noul film și celelalte voci originale: Mike Myers în rolul lui Shrek și Cameron Diaz în rolul Fiona. „Ne așteptăm ca distribuția să se întoarcă”, declara el pentru variety.com în aprilie 2023. „Fiecare indiciu pe care l-am primit arată că există un entuziasm extraordinar din partea actorilor de a reveni”, a spus el.

Mike Myers a spus că i-a plăcut foarte mult să îl joace pe Shrek și că ar fi entuziasmat să se realizeze mai multe filme din serie. „Mi-a plăcut să-l joc pe Shrek, iar dacă ar fi să fac un «Shrek» pe an, aș fi încântat”, a declarat el pentru GQ în mai 2022. Deocamdată nu au fost însă anunțați noi membri ai distribuției pentru „Shrek 5”. Pe măsură ce producția înaintează, se așteaptă să fie anunțate atât noi personaje, cât și actori care să le împrumute acestora vocile lor.

În acest moment, detaliile despre povestea din „Shrek 5” rămân, evident, secrete. Cu toate acestea, având în vedere istoria francizei, fanii se pot aștepta probabil la o continuare plină de umor, personaje memorabile și momente emoționante a aventurilor lui Shrek în tărâmul magic din Far Far Away.

Având în vedere că „Shrek 5” este încă într-o fază incipientă de producție, deocamdată nu există nici vreun trailer disponibil pentru viitorul film, cu ajutorul căruia fanii să-și facă o primă impresie. Până în prezent nu a fost făcut niciun anunț oficial cu privire la regizorul filmului „Shrek 5”.

Filmele anterioare din serie au fost regizate de Andrew Adamson, Vicky Jenson, Kelly Asbury și Mike Mitchell, dar rămâne de văzut dacă vreunul dintre aceștia va reveni sau dacă un nume nou se va instala în scaunul regizoral.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton