Filmările sunt în toi, iar cei trei chefi sunt mai entuziasmați ca oricând de acest format. Noutatea absolută a emisiunii este degustarea pe nevăzute, cea care dă naștere unor situații mai mult decât interesante.
„Această degustare pe nevăzute se extinde și la alte etape ale concursului, nu doar la cea de preselecții, astfel că la un moment dat tu, ca chef, te poți trezi în situația în care elimini pe cineva din propria ta echipă, fără să știi: pe scurt, în etapa în care ne vom întrece efectiv, echipele care pierd proba intră la duel și se apucă să gătească, iar noi, chefii, gustăm din aceste farfurii fără să știm ce concurent le-a gătit. Astfel poți să dai afara pe cineva de la tine din echipă. Fără să știi. Și cu siguranță se va ajunge la asta. E un format foarte bun, cu mult, mult gătit”, povestește Sorin Bontea.
La rândul lui, Florin Dumitrescu mărturisește că emisiunea „Chefi la cuțite” i se pare cel mai potrivit format pentru ei trei:
„Faptul că farfuria este mai importantă decât orice altceva ne aduce într-un context nou și pentru noi. Este foarte frumos ca format, iar entuziasmul de pe platoul de filmare cred că o să depășească și sticla. Este un format de care aveam nevoie noi trei, ca echipă, cum vă spuneam parcă a fost conceput special pentru noi”.
Iar Cătălin Scărlătescu avertizează pe toată lumea să fie cu ochii pe noul show, în fiecare luni și marți de la 20.30, pentru că se va vorbi mult despre mâncare și se vor afla numeroase rețete:
„Este o emisiune despre mâncare, veți vedea multă mâncare, dăm rețete, învățăm lumea să gătească. Iar noi trei vom fi aceiași băieți de treabă, aceiași bucătari implicați”.
Și pentru Gina Pistol emisiunea „Chefi la cuțite” este un proiect important, mai ales că frumoasa blondă nu se află la prima colaborare cu cei trei chefi, iar bucătăria este una dintre pasiunile sale.
„Ne înțelegem minunat. Pot să le cer mereu sfaturi legate de rețete. Însă vă spun un secret: sunt niște oameni care au muncit foarte mult, care respectă tot ceea ce ține de bucătarie, sunt foarte implicați în meseria asta, sunt oameni buni și sensibili – da, da, ați auzit bine, pe Bontea l-am surprins lăcrimând când a auzit povestea unui concurent, Scărlătescu, așa fioros cum pare, e pâinea lui Dumnezeu și și-ar da și cămașa de pe el ca să te ajute, iar Dumitrescu de când a devenit tată e mai sensibil ca oricând. Însă, sssssssssssss, rămâne secretul nostru”, glumește Gina.