Homepage  / Vedete străine

Shelley Duvall a murit la 75 de ani. Actrița celebră pentru rolul din „The Shining” se lupta de ani întregi cu o boală cruntă

Shelley Duvall a murit la 75 de ani. Actrița celebră pentru rolul din „The Shining” se lupta de ani întregi cu o boală cruntă
9

de Cristina Țapu,

Shelley Duvall, remarcabilă pentru rolul din filmul „The Shining”, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani, din cauza complicațiilor legate de diabet. Anunțul trist a fost făcut de partenerul ei de viață, Dan Gilroy.

Shelley Duvall a murit la 75 de ani

În noaptea de miercuri spre joi, conform mai multor publicații americane, Shelley Duvall a încetat din viață. Celebră pentru rolurile din filme precum „The Shining”, „Annie Hall” și „Popeye”, actrița avea 75 de ani și suferea de diabet.

Conform declarațiilor partenerului ei de viață, Dan Gilroy, actrița a încetat din viață în somn, la locuința sa din Blanco, Texas, din cauza unor complicații legate de diabet.

„Draga, dulcea, minunata mea parteneră de viață și prietenă ne-a părăsit. Prea multă suferință în ultima vreme, acum e liberă. Zboară departe, frumoasă Shelley„, a fost mesajul acestuia.

Archive ImagesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Născută pe 7 iulie 1949 în Houston, Texas, Shelley Duvall a fost descoperită de regizorul Robert Altman la începutul anilor 1970. Debutul său în film a avut loc în „Brewster McCloud” (1970), regizat de Altman.

Shelley Duvall a devenit faimoasă datorită rolului din thrillerul „The Shining”

Duvall a continuat să colaboreze cu Altman în mai multe producții, inclusiv „McCabe & Mrs. Miller” (1971), „Thieves Like Us” (1974) și „Nashville” (1975). Performanțele sale i-au adus aprecierea criticilor și numeroase premii.

Cu toate acestea, rolul care a definit cariera lui Shelley Duvall a fost cel al lui Wendy Torrance în filmul de groază „The Shining” (1980), regizat de Stanley Kubrick. Pe lângă „The Shining”, Duvall a strălucit în comedia romantică „Annie Hall” (1977), regizată de Woody Allen, și în adaptarea muzicală „Popeye” (1980), în care a jucat alături de Robin Williams. Versatilitatea sa actoricească i-a permis să joace atât în drame intense, cât și în comedii ușoare.

În anii 1980, Shelley Duvall s-a implicat și în producția de televiziune. Ea a creat și produs serialul pentru copii „Faerie Tale Theatre”, care a avut un mare succes și a prezentat poveștile clasice într-un format inovator și atractiv pentru tinerii spectatori.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton