Homepage  / Vedete străine

Sharon Stone a fost profund marcată de rolul din Basic Instinct. La mai bine de 30 de ani de la filmări, încă are amintiri dureroase

Sharon Stone a fost profund marcată de rolul din Basic Instinct. La mai bine de 30 de ani de la filmări, încă are amintiri dureroase
9

de Cristina Țapu,

Cel mai faimos rol al lui Sharon Stone rămâne, și după decenii, cel din „Basic Instinct". Actrița afirmă că filmările au fost o „experiență înfricoșătoare", dar esențială pentru explorarea „părților întunecate" ale propriei sale ființe. Iată cum a ajutat-o rolul dificil să se cunoască mai bine și să facă pace cu anumite aspecte ale personalității sale!

Sharon Stone a fost profund marcată de rolul din „Basic Instinct”

Sharon Stone a rememorat perioada filmărilor pentru „Basic Instinct” și alte thrillere erotice din anii ’90, care au reprezentat trambuline importante pentru ascensiunea ei în lumea filmului la Hollywood. Experiența realizării „Basic Instinct” a fost un proces „înspăimântător”, care a obligat-o să se autoanalizeze în moduri inedite.

Filmul din 1992, în care au fost implicați și Michael Douglas și Jeanne Tripplehorn, a provocat controverse în acea perioadă, datorită scenelor intime explicite.

„A trebuit să mă confrunt cu mine pe de-a-ntregul, iar asta a fost o călătorie înfricoșătoare. Dar odată ce o faci, ai mai multă încredere, pentru că a trebuit să cercetezi toate părțile din tine, unele pe care nu le-ai sondat niciodată adânc, părți înfricoșătoare, întunecate, îngrijorătoare. Dacă faci asta, capeți mai multă încredere, pentru că e ca și cum te-ai uita într-o oglindă întunecată”, a declarat Sharone Stone, conform Film Now.

Sharon Stone a câștigat o sumă infimă pentru rolul care i-a adus celebritatea

Celebs Attend Red Sea Film Festival – JeddahIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9


Cu câteva luni în urmă, Sharon Stone a făcut public câștigul său pentru rolul din Basic Instinct”. Actrița a dezvăluit că a primit doar 500.000 de dolari, o sumă modestă în comparație cu remunerația colegului său, Michael Douglas. Acesta din urmă ar fi încasat impresionanta sumă de 14 milioane de dolari pentru rolul său în filmul de succes din 1992.

Sharon Stone s-a născut pe 10 martie 1958, în Meadville, Pennsylvania, și și-a început cariera artistică cu o serie de apariții în reclame și în producții de televiziune. Deși primele sale roluri au fost mici, talentul său și prezența carismatică a lui Sharon au atras atenția producătorilor.

Sharon Stone a debutat în industria cinematografiei în anii ’80

Debutul său în lumea filmului a avut loc în anii ’80, iar primul ei rol notabil a fost în pelicula Stardust Memories” (1980), regizată de Woody Allen. Chiar și în aceste etape incipiente ale carierei, Stone a demonstrat că are potențialul de a deveni o forță în industria cinematografică.

Punctul culminant al carierei sale a fost atins în anii ’90, odată cu rolul celebru din Basic Instinct” (1992), în regia lui Paul Verhoeven. Interpretarea sa remarcabilă în filmul de tip thriller erotic a adus-o pe Stone în centrul atenției, consolidându-i statutul de sex simbol al decadelor respective.

Sharon Stone a demonstrat că este o actriță versatilă

Sharon Stone nu s-a limitat la un singur tip de rol și a explorat o varietate de personaje, demonstrându-și versatilitatea și abilitățile actoricești în diverse genuri cinematografice. De la roluri dramatice în filme precum Casino” (1995), pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar, la comedii precum The Muse” (1999), Stone și-a consolidat reputația ca una dintre cele mai talentate actrițe ale generației sale.

Pe lângă cariera sa în cinematografie, Sharon Stone s-a implicat și în proiecte umanitare și activism social. Este ambasadoare al amfAR (The Foundation for AIDS Research) și a susținut cauze precum cercetarea HIV și combaterea discriminării.

Sursă foto: Arhivă TV Mania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton