; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Shark Week_2014_layout

„Shark Week” / “Săptămâna rechinilor”, la Discovery, Animal Planet și Prima TV

25 August 2014

Unul dintre cele mai populare evenimente TV ale verii, „Shark Week', revine pe Discovery Channel și Animal Planet începând de astăzi, 25 august, oferind, în premieră, un adevărat “festin” de programe despre rechini.

 

„Shark Week' revine cu cel mai mare număr de premiere ce vor fi difuzate într-o săptămână.

Shark Week_2014_layout

„Shark Week' începe pe Discovery Channel pe 25 august, între orele 22.00 și 24.00. „Rechinofilii' se pot delecta cu programe despre rechini și în septembrie, căci 'rechiniada' continuă pe tot parcursul lunii, la Animal Planet, zilnic de la 21:00.

Mai mult, în acest an Discovery a inițiat un parteneriat cu Prima TV, pentru a le aduce și mai mulți rechini fanilor genului, în fiecare zi din săptămâna 25-29 august, de la miezul nopții.

Pentru telespectatorii “înfometaţi” de programe cu rechini, Discovery a pregătit “o porţie mare” de emisiuni pline de mister, adrenalină şi provocări subacvatice:

 • Pe urmele rechinului uriaș – luni, 25 august, de la 22:00

Printre programele care ne-au ajutat să înțelegem mai bine marele rechin alb și au devenit un element reprezentativ pentru „Shark Week' se numără emisiunea „Pe urmele rechinului uriaș'. Producătorul Jeff Kurr, specializat în programe despre științele naturii, revine împreună cu echipa lui, folosind noi camere de filmat și o tehnologie de filmare subacvatică performantă, incredibilă, pentru a urmări un exemplar gigantic, supranumit Colossus.

 • Am scăpat de rechin luni, 25 august, de la 23:00

Emisiunea prezintă imagini captivante cu atacuri reale surprinse de martori oculari, ilustrând situații în care oameni de rând au scăpat cu viață din colții rechinilor. Pentru că acești supraviețuitori și-au folosit intuiția și experiența, ei sunt astăzi în viață și ne pot împărtăși poveștile înfiorătoare. Shannon Ainslie a întâlnit trei mari rechini albi de-a lungul vieții sale, iar asistenta Nicole Moore și-a pierdut brațul într-un atac petrecut în vacanța sa din Mexic, reușind să scape cu viață pentru că le-a putut da celor de pe plajă indicații despre cum să îi vindece rănile. Scafandrul din marina australiană Paul de Gelder s-a bazat pe experiența sa pentru a supraviețui în urma unei mușcături la mână și la picior.

 • Atacați de marele albmarți, 26 august, de la 22:00

Programul explorează legenda așa-numitului Submarin', un rechin absolut uriaș care trăiește în largul Africii de Sud. Se pare că acest exemplar de aproximativ 9 metri lungime ar fi cel mai mare reprezentant al speciei sale cunoscut vreodată. Localnicii sunt de părere că gigantul ar fi răspunzător pentru nenumărate atacuri fatale, însă existența lui nu a fost demonstrată.

 • Răzbunarea rechinuluimiercuri, 27 august, de la 22:00

Biologul marin Greg Skomal și echipa Sharkcam ajung pe îndepărtata Insulă Guadalupe din Oceanul Pacific – o zonă unde trăiesc unele dintre cele mai masive exemplare de mari rechini albi – pentru a urmări o confruntare impresionantă a titanilor. Cei doi își propun să filmeze acolo rechinii care vânează foci uriașe, de două tone.

 • Monstrul cu cap-de-ciocanmiercuri, 27 august, de la 23:00

Programul prezintă un exemplar legendar, care colindă de 60 de ani prin apele de lângă Florida. O echipă de cercetători și pescari și-a propus să studieze acest mister și să afle dacă există în această poveste și o parte de adevăr.

 • Marele rechin alb – un criminal în serie joi, 28 august, de la 22:00

Producătorul Jeff Kurr, specializat în programe despre științele naturii, își propune să examineze două atacuri fatale surprinse în apropierea bazei Vandenberg Air Force din California, folosind dovezi care ar putea indica faptul că în ambele cazuri a fost de vină același rechin.

 • Acasă la marele alb joi, 28august, de la 23:00

Programul îi urmărește pe doi celebri experți în studiul rechinilor, Jeff Kerr și Andy Cassagrande, plecați în Noua Zeelandă într-o misiune de viață și de moarte, pentru a studia marele rechin alb, un exemplar de peste 6 metri lungime, care amintește de legenda unui uriaș din aceeași specie, denumit 'stăpânul rechinilor' de localnicii Maori.

 • Rechini zombie – vineri, 29 august, de la 22:00

Emisiunea studiază o stare bizară de imobilitate, care le poate fi indusă rechinilor. Aceştia devin catatonici și se comportă ca niște zombie, iar fenomenul este studiat de oamenii de știință de mai mulți ani. De curând însă, atacurile tot mai numeroase date de balenele orca asupra marilor rechini albi sugerează că și ele ar fi descoperit o metodă prin care să-i imobilizeze și să-i vâneze. Eli Martinez, scufundător profesionist, încearcă să demonstreze această teorie, devenind prima persoană capabilă să inducă marelui rechin alb o asemenea stare de imobilitate tonică.

 • Urmașii marelui rechin alb – vineri, 29 august, de la 23:00

Dr. Michael Domeier explorează de ani de zile Oceanul Pacific, din dorința de a rezolva unul dintre marile mistere ale științei rechinilor: unde se înmulțește marele rechin alb. În 2013, cercetătorul a inițiat acest proiect montând cu succes un dispozitiv de monitorizare pe corpul unei femele gestante, pe care a numit-o Gil Rakers.

 • Am scăpat de rechin 2sâmbătă, 30august, de la 22:00

Acesta este un program special despre rechini, care relatează povești ale unor atacuri, din perspectiva supraviețuitorilor. Apelând la interviuri și imagini reale cu rechini care atacă, încercăm să aflăm de ce s-au produs aceste atacuri și cum au reușit victimele să scape ca prin urechile acului.

 • Hawaii: Paradisul invadatsâmbătă, 30august, de la 23:00

Hawaii este considerată o destinație idilică de vacanță, însă în ultima vreme atacurile tot mai numeroase date de rechini transformă aceste țărmuri superbe într-o locație periculoasă. Kala Alexander, un surfer legendar, născut chiar acolo, cunoaște zona mai bine decât oricine și speră să afle cauzele acestei invazii bruște a rechinilor.

 • Momente spectaculoase cu rechini – duminică, 31 august, de la 22:00

În acest program sunt redate cele mai suprinzătoare scene cu rechini derulate de-a lungul săptămânii.

 • Megalodon: Noi dovezi despre rechinul-monstru – duminică, 31 august, de la ora 23:00

În aprilie 2013, o ambarcațiune de pescuit care naviga în zona Africii de Sud a fost ținta unui atac în urma căruia au murit toți cei aflați la bord. O echipă de filmare TV l-a ajutat pe biologul marin Collin Drake în eforturile sale de a identifica prădătorul care atacase.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare