Homepage  / Timp liber

Comedia “Share & Subscribe” îi reunește pentru prima oară pe scenă pe Marius Manole, Mirela Oprișor și Andi Vasluianu

Comedia “Share & Subscribe” îi reunește pentru prima oară pe scenă pe Marius Manole, Mirela Oprișor și Andi Vasluianu

de Doinel Tronaru,

O nouă premieră, cu comedia „Dă-i Bătaie!”/“Share & Subscribe”, semnată de dramaturgul Alex Popa, are loc la Teatrul Național București în seara de luni, 9 mai, de la ora 20.00. Spectacolul îi prezintă pentru prima oară împreună pe scenă pe 7 actori foarte îndrăgiți de public, printre care Marius Manole sau Medeea Marinescu.

„Dă-i Bătaie!”/“Share & Subscribe”, în premieră la TNB

Dacă nu ai făcut-o deja, trebuie neapărat să-ți pui în agendă seara de luni, 9 mai, când la Teatrul Național București (Sala Ion Caramitru) va avea loc noua premieră cu comedia „Dă-i Bătaie!” / “Share & Subscribe”, aparținând unui cuplu artistic deja rodat pe scenele bucureștene, dramaturgul Alex Popa și regizorul Vlad Zamfirescu.

Dacă îl ratezi luni, următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc luni, 16 mai, sâmbătă, 9 iulie, și duminică, 10 iulie.

Principalul punct de atracție al noii premiere este distribuția prodigioasă, care îi reunește pentru prima oară împreună pe aceeași scenă pe actori precum: Marius Manole, Mirela Oprișor, Şerban Pavlu, Medeea Marinescu, Diana Roman, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu, acesta din urmă semnând și regia spectacolului.

Nu este pentru prima oară când actorul-regizor Vlad Zamfirescu și dramaturgul Alex Popa lucrează împreună, ei aflându-se, de fapt, la a șaptea colaborare și toate transformându-se până acum în spectacole de mare succes.

„Dă-i Bătaie!”/“Share & Subscribe”, un spectacol care “spune lucrurilor pe nume”

Ceea ce dă specificul acestui nou text semnat de dramaturgul Alex Popa și pus în scenă de regizorul Vlad Zamfirescu este profunda sa actualitate, vizibilă încă din titlul ales pentru piesă, “Share & Subscribe”, fiind vorba astfel despre “tirania” rețelelor sociale asupra vieților noastre, în anul de grație 2022.

“La fel de ancorat în realitate ca și titlul, spectacolul demontează stereotipuri, sparge tabu-uri și spune lucrurilor pe nume, într-un parcurs în care, de la hohot de râs la fior de plâns și viceversa, nu e decât un pas”, ne spune regizorul-interpret Vlad Zamfirescu, punctând tocmai amestecul de comedie și de dramă, de “râsu’-plânsu’”, care caracterizează noua piesă de teatru, montată în premieră la Teatrul Național.

Şapte actori și prieteni

Actrița Medeea Marinescu, reputată interpretă de teatru și film, a mai jucat pe aceeași scenă cu colegul său Marius Manole, dar niciodată în formula generoasă oferită de această montare.

Share & Subscribe este un text actual. Despre influența mass mediei, a social media, asupra vieților noastre. Despre manipulare, despre intoleranță, despre debusolare. Un text scris cu umor de Alex Popa”, spune despre noua premieră interpreta lansată, în copilărie, odată cu rolul din clasicul “Maria Mirabela” (1981), în regia legendarului Ion Popescu-Gopo.

Despre distribuția incredibilă reunită pe scenă cu acest prilej, Medeea Marinescu ne-a declarat:

“Suntem șapte actori care se întâmplă să fim și prieteni, cu unii din perioada facultății, actori excepționali pe care îi cunoașteți din teatru, din film, din televiziune: Marius Manole, Mirela Oprișor, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, Vlad Zamfirescu (cel care semnează și regia) și Diana Roman. Într-un decor semnat de sora mea, scenografa Mădălina Marinescu, vom ridica «ancora» unui nou spectacol, sper de succes, pe 9 mai”.

Andi Vasluianu: “Este pariul nostru”

“Mă bucură foarte tare că spectacolul ăsta va ieși luni”, ne-a declarat, plin de entuziasm, actorul Andi Vasluianu, celebru, ca și colegii săi, pentru rolurile din film și teatru. Cât privește actorii din distribuție, “suntem prieteni vechi, cu toții cam aceeași generație, cu excepția Dianei Roman, care-i mai tânără decât noi. Eu cu Marius Manole m-am mai întâlnit, dar eram variante de distribuție ale aceluiași rol, nu față în față ca acum. Despre Mirela Oprișor ce să mai spun, am tot jucat cu ea. Este pentru prima oară însă când ne întâlnim cu toții pe aceeași scenă”.

Despre piesa propriu-zisă, Andi Vasluianu ne spune că “este un spectacol foarte fresh, și care are un subiect extrem de actual. Cred că este unul dintre cele mai bune texte ale lui Alex Popa. Ştiu că toată lumea se așteaptă la o comedie, dar este unul dintre cele mai profunde texte ale lui. În mod forțat, i-aș zice o «tragicomedie». Cert este că vorbim de un text extrem de actual, este un pariu al nostru, vom vedea dacă ne va reuși”.

Să menționăm și câteva dintre producțiile anterioare ale celor doi colaboratori “de cursă lungă”, Alex Popa și Vlad Zamfirescu: “Secretul fericirii” (acesta adaptat și într-un film de lungmetraj, regizat de același Vlad Zamfirescu), “All Inclusive”, “Pe o pânză de păianjen” și “Totul se transformă”, cu toate texte “urbane”, scrise special pentru publicul tânăr și aparținând așa-numitei “clase medii”, ca și noul “Share & Subscribe”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton