Homepage  / Știri

Shannen Doherty a murit. Actrița din „Beverly Hills, 90210” s-a luptat ani de zile cu cancerul

Shannen Doherty a murit. Actrița din „Beverly Hills, 90210” s-a luptat ani de zile cu cancerul
11

de Roxana Mirea,

Shannen Doherty a murit, după o luptă grea cu cancerul, care a durat ani de zile. Actrița, cunoscută pentru rolurile sale din „Beverly Hills, 90210” și „Charmed”, avea 53 de ani. Iată cine a făcut anunțul despre trecerea în neființă a lui Shannen. 

Shannen Doherty a murit 

Shannen Doherty, cunoscută pentru rolurile sale din „Beverly Hills, 90210” și „Charmed”, a murit. Avea 53 de ani.   

Cu inima grea, confirm decesul actriței Shannen Doherty”, a declarat  publicistul actriței, Leslie Sloane. „Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala. Fiica, sora, mătușa și prietena devotată a fost înconjurată de cei dragi, precum și de câinele ei, Bowie. Familia cere intimitate în acest moment pentru a putea plânge în pace.” 

În iunie, Doherty a dezvăluit în mod emoționant în podcastul „Let’s Be Clear” că va face chimioterapie pentru cancerul la sân în stadiul 4, după ce compoziția celulelor canceroase a progresat. 

Am crezut că sunt bine. Trebuie să mă întorc la chimioterapie și este foarte greu, ca și cum ideea de a trece din nou prin asta m-a distrus”, a spus Doherty. „Este foarte greu. Ideea de a trece din nou prin asta m-a distrus. M-a distrus în sensul că, da, știam că sunt în stadiul 4, da, știam că este foarte grav, da, am luat măsuri pentru a-mi proteja familia și pentru a curăța o mulțime de lucruri. Dar când trebuie să mergi la spital și trebuie, știi tu, să fii anesteziat [și] să ți se pună un tub, devine foarte real într-un mod incredibil de diferit.” 

Ultimul episod din „Let’s Be Clear” a fost difuzat pe 8 iulie, cu aproape o săptămână înainte de moartea ei. În decembrie 2023, vedeta din „Beverly Hills 90210” a vorbit despre importanța folosirii podcastului său pentru a-și împărtăși propria poveste despre lupta ei cancerul. 

Este vorba despre trecut, prezent, viitor, speranțe și vise. A devenit foarte personal”, a spus ea, potrivit ET. „Spun totul: ce s-a întâmplat în cele trei căsnicii ale mele, ce s-a întâmplat în Charmed, ce s-a întâmplat în 90210. Vorbesc despre pierderea tatălui meu și ce a însemnat asta pentru mine. Este extrem, extrem de personal. Vorbesc despre călătoria mea cu cancerul, care este evident o componentă uriașă a podcastului.” 

Shannen Doherty, noi dezvăluiri dureroase cancerul s-a răspânditIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Shannen Doherty, o luptă de ani de zile cu cancerul 

Printre necazurile cu care s-a confruntat, Doherty a fost informată că trebuie să fie supusă unei operații pe creier după ce cancerul i-a revenit – cam în aceeași perioadă în care a aflat de presupusa aventură a soțului ei de atunci, Kurt Iswarienko, și a depus ulterior actele de divorț. În iunie, Doherty a cerut pensie alimentară de la Iswarienko, deoarece a dezvăluit că veniturile reziduale din „Charmed” s-au terminat.    

Actrița a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 2015. În anul următor, ea a dezvăluit că a fost supusă la numeroase runde de chimioterapie înainte de a intra în remisie în 2017. În 2020, în timpul unui interviu cu Good Morning America, Doherty a împărtășit că boala a revenit și a fost în stadiul 4, ceea ce înseamnă că s-a răspândit din locația inițială.  

Apoi, în iunie 2023, cancerul s-a răspândit la creier, după cum a dezvăluit atunci actrița. Într-o postare pe Instagram, Doherty a recunoscut: „Teama mea este evidentă”.    

Cine a fost Shannen Doherty 

Shannen Doherty s-a născut pe 12 aprilie 1971 în Memphis, Tennessee. Și-a început cariera ca actor copil, obținând roluri mici în serialele din anii ’80 „Voyagers!” și „Father Murphy”. Ea a continuat să obțină un rol recurent în „Little House on the Prairie” și a apărut în filmul din 1985 „Girls Just Want to Have Fun” și în serialul TV „Our House”.     

În 1988, Doherty a jucat alături de Christian Slater și Winona Ryder în comedia întunecată „Heathers”, iar doi ani mai târziu, a obținut marea sa șansă în rolul Brendei Walsh din „Beverly Hills, 90210”. În ciuda audiențelor scăzute din sezonul inaugural, „90210” a devenit în cele din urmă unul dintre cele mai populare seriale ale anilor ’90 și a transformat distribuția de relativ noi veniți în vedete certificate. Doherty a părăsit „90210” în 1994 și a continuat să apară în clasicul „Mallrats”. 

S-a întors la televiziune în 1998 în serialul „Charmed”, unde a jucat alături cu Alyssa Milano și Holly Marie Combs ca cea mai mare dintre cele trei surori care sunt vrăjitoare. Doherty a ieșit din „Charmed” în 2001. După ce a părăsit serialul, Doherty a găzduit sezonul de debut al emisiunii cu camere ascunse „Scare Tactics” și a apărut în serialul de „North Shore” de la Fox, precum și în episodul pilot al comediei „Love Inc”.   

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton