Homepage  / Vedete / Vedete străine

Shakira riscă 8 ani de închisoare. Mesajul incredibil transmis de cântăreața spaniolă

Shakira riscă 8 ani de închisoare. Mesajul incredibil transmis de cântăreața spaniolă

de Andra Stana,

Shakira este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol impozite de 14,5 milioane de euro între 2012 și 2014. Artista de origine columbiană a refuzat să semneze un acord de recunoașteere a vinovăției.

Procurorii din Spania au declarat vineri că vor cere unui tribunal să o condamne pe Shakira la opt ani și două luni de închisoare, dacă va fi condamnată în procesul său așteptat pentru presupusa fraudă fiscală, scrie marca.com.

Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol impozite în valoare de 14,5 milioane de euro în perioada 2012 – 2014. Procurorii au declarat că vor solicita, de asemenea, o amendă de 24 de milioane de euro.

Shakira vrea să meargă în instanță

Actul de acuzare detaliază șase acuzații împotriva Shakirei. Cântăreața a respins săptămâna aceasta o înțelegere amiabilă oferită de procurori, optând în schimb să meargă la proces. Data procesului nu a fost încă stabilită.

Un reprezentant al Shakirei a declarat pentru E! News că vedeta din „Hips Don’t Lie” „a cooperat întotdeauna și a respectat legea, dând dovadă de o conduită impecabilă în calitate de persoană fizică și de contribuabil și urmând cu fidelitate sfatul PriceWaterhouse Coopers, o firmă fiscală prestigioasă și recunoscută la nivel mondial”. Reprezentantul a declarat apoi că Fiscul spaniol „continuă să îi încalce drepturile” și a calificat cazul împotriva ei drept „nefondat”.

Reprezentantul a adăugat: „Shakira este încrezătoare că nevinovăția ei va fi dovedită până la finalul procesului judiciar.”

Echipa de relații publice a Shakirei spune că cântăreața și-a îndeplinit întotdeauna obligațiile fiscale. Artista a depus suma pe care se spune că o datorează, inclusiv dobânda de 3 milioane de euro.

Shakira s-a despărțit de Gerard Pique

Procurorii din Barcelona au susținut că laureata premiului Grammy a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an între 2012 și 2014 în Spania și ar fi trebuit să plătească impozite în această țară.

Shakira a pus capăt recent unei relații de 11 ani cu starul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, cu care are doi copii. Familia obișnuia să locuiască în Barcelona.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton