; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Shakira (în)cântă la Campionatul Mondial de fotbal

31 May 2010

Frumoasa cântăreaţă columbiană interpretează „Waka, Waka (This Time for Africa)', imnul Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud.

Cu siguranţă Shakira (33 de ani) este cel mai apreciat artist latino al momentului. Cântăreaţa, recompensată până în prezent cu două premii Grammy şi cinci Billboard, va cânta piesa „Waka, Waka (This Time for Africa)' în cadrul concertului dedicat Campionatului Mondial de fotbal, FIFA 2010, care are loc pe 10 iunie pe stadionul Orlando din Johannesburg (şi difuzat de TVR 1), cât şi în cadrul ceremoniei de închidere din 11 iulie. Alături de Shakira, pe 10 iunie, vor mai cânta Juanes, Alicia Keys şi John Legend. Artista nu se află însă pentru prima oară la un Campionat Mondial de fotbal. Ea a interpretat în finala World Cup 2006 piesa „Hips Don’t Lie – Bamboo'.

Acuzaţii de plagiat

Shakira (care promovează în prezent single-ul „Gipsy' de pe albumul She Wolf') s-a bucurat când a aflat că a fost aleasă să cânte „Waka, Waka (This Time for Africa)' alături de grupul sudafrican Freshlygrounds: „Muzica africană este plină de pasiune şi ar trebui să aibă locul ei în cultura pop mondială. Sunt mândră că am avut ocazia să lucrez cu cei de la Freshlygrounds', a zis ea. Imnul a născut însă şi controverse. Interpretul portorican Wilfrido Vargas a spus că melodia preia o parte dintr-un cântec compus de el în anii 80 intitulat „El negro no puede'. Vargas nu a dat-o încă pe Shakira în judecată. Pe site-ul oficial al cântăreţei (shakira.com) sunt postate filmuleţe cu mai mulţi admiratori din Venezuela şi Columbia dansând sincron stilul „Waka Waka'.

.

Citeşte articolul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare