Homepage  / Cinema

Shailene Woodley va juca rolul celebrei Janis Joplin. Ce știm până acum despre proiect

Shailene Woodley va juca rolul celebrei Janis Joplin. Ce știm până acum despre proiect
2

de Andreea Hentea,

După numeroase încercări făcute, de-a lungul anilor, de-a aduce pe ecran viața marii vedete a muzicii, Janis Joplin, recent s-a anunțat că Shailene Woodley o va interpreta într-un film biografic aflat în pregătire, pe genericul căruia se va regăsi și ca producătoare.

Shailene Woodley o va interpreta pe Janis Joplin

Recent, site-ul ew.com a scris că Shailene Woodley („Marile minciuni nevinovate”, „Ferrari”) se pregătește să interpreteze rolul lui Janis Joplin într-un film biografic care se anunță „onest și fără ocolișuri”. Actrița colaborează cu legendara compozitoare și muziciană Linda Perry pentru a aduce povestea vieții cântăreței pe marele ecran.

În cursul anilor au fost făcute numeroase încercări de a surprinde viața zbuciumată a vedetei rock și blues pe film, dar niciuna nu s-a concretizat. Shailene Woodley va juca rolul principal și va produce filmul, care va primi o finanțare de 2,5 milioane de dolari de la California Film Commission. Filmările vor dura peste 30 de zile, a scris, nu demult, variety.com.

2024 The AlbiesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 2

„California a însemnat atât de mult pentru Janis Joplin, devenind scena pe care a explorat nu doar lumea muzicii, ci și lumea umanității ei emoționante”, a declarat Shailene Woodley într-un comunicat.

Colaborare memorabilă

Shailene Woodley a dezvăluit recent, în cadrul podcastului „Live with Kelly and Mark”, că lucrează la acest film cu Linda Perry – despre care se zvonise cândva că o va juca pe Janis Joplin într-un film biografic – , iar muziciana a declarat, la rândul ei, pentru ew.com, că „este încântată să o urmărească pe actrița de 32 de ani pregătindu-se să le ofere spectatorilor povestea acestui simbol al muzicii blues-rock”.

Renumita cântăreață, compozitoare și producătoare de discuri Linda Perry (59 de ani), devenită celebră ca solistă a trupei 4 Non Blondes, după care a creat două case de discuri și a compus piese de succes pentru mai mulți artiști, a declarat: „Am așteptat zeci de ani ca acest film să fie făcut. Nu există cuvinte care să poată reda cât de onorată mă simt pentru că sunt inclusă în ceea ce cred că va fi o privire sinceră și fără menajamente asupra ultimelor zile ale lui Janis Joplin”. Ea a mai spus: „Angajamentul emoțional și dăruirea lui Shailene Woodley față de Janis sunt de-a dreptul inspiratoare. O cred! Shailene trăiește pentru artă și nu mă pot gândi la o persoană mai potrivită care să portretizeze o artistă atât de puternică, emoțională și complexă”.

Filmul se va concentra, se pare, pe ultimele zile ale lui Janis Joplin înainte de moartea ei tragică, din cauza unei supradoze de heroină, în 1970, la vârsta de 27 de ani.

Shailene Woodley, care anunțase încă de la începutul lunii septembrie că va juca în acest film biografic – deocamdată fără titlu -, pe care îl va și produce, a declarat că a descoperit că poate cânta cu adevărat abia în timpul pregătirii pentru acest film, proces la care a colaborat cu Linda Perry.

Shailene Woodley nu știa cât de bine poate cânta

„Nu am o pregătire de cântăreață, mă gândeam că pot să cânt eventual la duș, dar se pare că pot să cânt și în afara lui. Nu prea știam asta înainte de a începe să lucrez la proiectul Janis, împreună cu Linda Perry, care este ea însăși un producător muzical și o muziciană uimitoare. Ea m-a încurajat cu adevărat și m-a ajutat să-mi găsesc centrul și propria voce, ceea ce este incredibil”, a spus Woodley în cadrul discuției live despre proiect găzduite de Entertainment Tonight.

Linda Perry însăși s-a numărat printre numeroasele nume vehiculate, la un moment dat, pentru interpretarea lui Janis Joplin pe marele ecran (un alt nume luat în calcul fiind compozitoarea și solista pop Pink).

Înainte de moartea sa prematură, Janis Joplin s-a impus ca o cântăreață rock extrem de puternică, a cărei artă a definit o întreagă eră proprie culturii pop americane. Albumul ei solo intitulat „Pearl”, apărut postum, a ajuns pe locul întâi în clasamentul Billboard 200, unde a rămas peste două luni.

Deocamdată nu au fost stabilite vreo dată de lansare sau alte detalii de casting pentru filmul biografic dedicat lui Janis Joplin.

Sursă foto: Hepta

Citește și:


Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton