Homepage  / Advertorial

Sfaturi de la beki.ro: cum alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău?

Sfaturi de la beki.ro: cum alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău?

de Redactia Tvmania

Dezvoltarea abilităților bebelușilor este esențială și foarte des, prin joc, copiii învață și se dezvoltă atât în ​​ceea ce privește limbajul, cât și abilitățile motorii. De aici, importanța alegerii jucăriilor adaptate nevoilor celor mici și mai ales a celor care respectă, din motive de siguranță, grupa de vârstă pentru care este destinat produsul. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta să faci alegerea corectă înainte de a oferi copilului tău o jucărie.

Siguranța înainte de toate

Jucăriile trebuie să respecte standarde de siguranță foarte specifice. Înainte de a cumpăra un produs pentru micuțul tău, verifică mai întâi dacă ambalajul prezintă marca „CE”, pentru a te asigura că îndeplinește cerințele europene. Pe lângă acest aspect, este esențial să verifici care este categoria de vârstă pentru care este destinată o jucărie, să te asiguri că nu prezintă piese detașabile, care sunt periculoase pentru copiii mici. Dincolo de toate aceste aspecte, supravegherea este, de asemenea, esențială.

Cumpărături online

Dacă la o vizită în magazin poți verifica toate aspectele menționate mai sus, nu același lucru se poate spune în cazul cumpărăturilor pe Internet. Cu toate acestea, magazinele online afișează de regulă toate informațiile cu privire la originea unei jucării, țara de proveniență, cât și recomandări cu privire la categoria de vârstă căreia îi sunt destinate. 

Din această perspectivă, este întotdeauna recomandabil să faci cumpărăturile online doar de la magazine de încredere, care certifică un nivel înalt al produselor comercializate și care pun la dispoziția clienților un serviciu de asistență pentru clienți. 

Pe de altă parte, este necesar să ai multă grijă la jucăriile second hand: jucăriile deja folosite și vândute, online sau offline, nu permit întotdeauna verificarea originii jucăriei, mai ales dacă sunt copii. Același lucru este valabil și în cazul produselor primite de la frații mai mari. Înainte de a da jucăria copilului tău, inspectează cu atenție toate componentele, pentru a te asigura ca nu reprezintă un pericol pentru copil. 

Alege jucăriile în funcție de nevoile copilului tău

Fiecare copil este diferit, are propriile aptitudini și preferințe. Încă din primele luni de viață, cei mici descoperă lumea și ăși dezvoltă diferitele abilități cognitive și motorii. Din fericire, există multe jucării de învățare timpurie disponibile pentru a-l ajuta pe cel mic să învețe în timp ce se distrează. Depinde de tine să detectezi ce i se potrivește cel mai bine la un moment dat și să îi cumperi jucăria care îi va trezi curiozitatea. Putem distinge mai multe faze de dezvoltare la copii. În primii ani de viață, copiii vor avea nevoie de jocuri care să le trezească simțurile: de exemplu, jucării cu sunete, jucării cu diferite texturi pe care le pot atinge și obiecte colorate.

Pe măsură ce copiii cresc, cei mici învață să socializeze cu frații sau prietenii mai mici și mai mari. O minge, de exemplu, îi va permite să facă coopereze cu alți în timp ce joacă în timp ce își exersează abilitățile motorii. 

De asemenea, îi poți oferi celui mic prima sa bicicletă cu sau fără roți. În plus, copiilor le place să construiască. Seturile compuse din cuburi colorate, sau jucăriile LEGO sunt ideale pentru încurajarea creativității și a spiritului practic. 

În aceeași direcție, creioanele colorate, cariocile sau plastilina vor încuraja spiritul artistic. 

În cele din urmă, pentru copiii mai mari, jocurile de societate sunt adesea un mod de a învăța concepte simple de logica sau de a-și perfecționa cunoștințele pe un anumit subiect. Aceste jocuri sunt extrem de distractive mai ales datorită faptului că presupun implicarea mai multor persoane.

Indiferent de care sunt preferințele copilului tău, la www.bekid.ro găsești jucăriile potrivite pentru toate categoriile de vârstă.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton