Homepage  / Seriale / Seriale americane

Este oficial: sezonul final de la „Urzeala tronurilor” va avea doar 6 episoade

Este oficial: sezonul final de la „Urzeala tronurilor” va avea doar 6 episoade

de Redactia Tvmania

Fanii serialului HBO „Urzeala tronurilor” mai au doar două sezoane până vor afla cum se termină saga personajelor din Westeros, dar, din păcate, două sezoane din ce în ce mai scurte!

Dacă sezonul 7, care are premiera la noi pe 17 iulie (de la ora 4 dimineața), va fi compus din numai 7 episoade, următorul (și ultimul sezon, al optulea) va avea doar 6 episoade, au confirmat producătorii serialului, David Benioff şi DB Weiss, în timpul unei întâlniri cu presa la un festival de film din Texas.

Sezoanele anterioare au avut fiecare câte 10 episoade.

„Încă de la început ne-am dorit să spunem o poveste în 70 de ore. Până la urmă, vor fi 73 de ore, dar este relativ același lucru, cu un început, un cuprins și un final spre care ne îndreptăm acum”, a spus David Benioff, unul dintre cei doi producători executivi și scenariști ai serialului (alături de DB Weiss).

„Ar fi fost foarte dificil dacă am fi pierdut vreunul dintre actorii principali de-a lungul vremii; dar sunt fericit că am reușit să păstrăm pe toată lumea și că ajungem la final în maniera în care ne-am dorit”, a mai spus Benioff („pe toată lumea” este ceva relativ, menţinăm noi, care ne aducem aminte de toate morţile care ne-au rupt inima de-a lungul celor şase sezoane de până acum 🙂

Creatorii serialului au mărturisit că, deocamdată, scenariul nu este scris pentru sezonul 8, deși episoadele au fost repartizate scenariștilor. „Ne-am certat cine să o omoare pe Sansa”, au glumit ei. (Doamne fere, asta-i glumă?!)

De altfel, una dintre provocările sezonului 8 este, în continuare, păstrarea misterului asupra poveștii. Un scenariu la sezonul 7, cu foarte multe detalii credibile (dar neconfirmate oficial, evident), a apărut pe internet lunile trecute și toată lumea așteaptă să vadă cât anume din dezvăluiri se vor și confirma.

De asemenea, creatorii „Urzelii…” nu au exclus varianta unui spin-off, dar au mărturisit că ei nu vor face parte din proiect.

Serialul „Urzeala tronurilor”, adaptare după seria ”Cântec de gheață și foc” a lui R.R. Martin a fost lansat în aprilie 2011.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton