; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Blue Eyeliner Became Her Staple

Sezonul al cincilea din „The Crown” se lasă așteptat. Când va fi disponibil publicului

02 November 2020

Dacă sezonul patru din impozanta producție Netflix „The Crown' va debuta în curând (premiera e programată pe 15 noiembrie), pentru sezonul următor, cinci, va trebui să așteptăm, nu glumă! Filmările pentru sezonul 5  nu vor începe mai devreme de luna iunie a anului viitor, iar acesta se va lansa în 2022, informează dailymail.co.uk. 

Sezonul 5 va avea o altă distribuție decât cele precedente, având în vedere perioada pe care o acoperă. Rolul reginei Elisabeta a II-a (interpretată în primele două sezoane de Claire Foy și în sezoanele trei și patru de Olivia Colman) va fi jucat de Imelda Staunton (64 de ani), iar prințesa Margaret (jucată în sezoanele precedente de Vanessa Kirby, respectiv Helena Bonham Carter) va fi interpretată de Leslie Manville (64 de ani). De asemenea, rolul prințului Philip (jucat anterior de Matt Smith și Tobias Menzies), duce de Edinburgh, va fi preluat de Jonathan Pryce, iar rolul prințesei Diana îi va reveni lui Elizabeth Debicki, după ce a fost jucat de Emma Corin în sezonul al patrulea. 

Printre evenimentele incluse în sezonul cinci al serialului se va număra aniversarea, în 1992, a 40 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a. Cu acel prilej, suverana a rostit un discurs prin care a numit acel an „annus horribilis', pentru că acesta a fost marcat de divorțul a trei dintre copiii săi – prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Charles -, și de avarierea castelului Windsor într-un incendiu de proporții. 

Serialul va cuprinde și alte momente dramatice, printre care anul 1997, în care au avut loc nunta de aur a reginei cu prințul Philip, dar și dispariția reginei mamă, a prințesei Margaret și a prințesei Diana. Acțiunea sezonului cinci va fi plasată până dincolo de anul 2000, creatorul serialului, Peter Morgan, precizând că „Imelda Staunton o va duce pe regina Elisabeta a II-a în secolul XXI'. 

De la lansarea sa din noiembrie 2016, „The Crown', unul dintre cele mai scumpe seriale ale momentului, a fost urmărit (fie și parțial) de 73 de milioane de abonați. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare