Homepage  / Știri / Televiziune

„Urzeala tronurilor”: 4 momente-cheie din ultimul episod al sezonului 7

„Urzeala tronurilor”: 4 momente-cheie din ultimul episod al sezonului 7

de Redactia Tvmania

Atenție! În cazul în care, greu de crezut!, încă nu ați văzut sezonul al șaptelea din „Urzeala tronurilor” / „Game of Thrones”, materialul conține evident spoilere. Citiți pe propria răspundere!

  1. Degețel a ieșit din scenă. Nu prea glorios

În fine, surorile Stark, mai degrabă Sansa, au știut să iasă basma curată dintre ițele țesute de Degețel cu osârdie de păiajen. După ce am asistat, neputincioși, la tot felul de maprapazlâcuri prin care regele manipulărilor a încercat să bage zâzania între cele două surori, a căror relație părea destul de fragilă, lovitură de teatru! Arya și Sansa s-au descurcat excelent, i-au organizat un rechizitoriu complet, l-au condamnat la moarte pentru trădare, iar micuța și letala Arya nu a întârziat să-l execute.

„Mă așteptam la acest final, dar sunt fericit că am putut încheia cu o scenă atât de bună”, a mărturisit Aidan Gillen, interpretul personajului lui Baelish, într-un interviu din „Entertainment Weekly”. „A fost un adio emoționant pentru personaj, dar și destul de umilitor”. Într-adevăr, Degețel nu a fost niciodată atât de slab.

  1. Cersei își trădează angajamentele.

Sau mai degrabă nici nu-i trece prin cap să și le onoreze. Era vreo surpriză? După multe peripeții și pierderea unui dragon, Jon Snow și Daenerys Targaryen reușesc să-i aducă pe tavă reginei de la Debarcaderul Regelui un mort-viu destul de vioi. Conștientă de pericol, Cersei propune un târg: se aliază cu ei împotriva armatei de zombie dacă Nordul promite să rămâne neutru în războiul dintre ea și Mama Dragonilor. Cum Jon Snow a plecat deja genunghiul în fața noii regine, înțelegerea cade. Dar Tyrion își încearcă talentele de negociator și Cersei revine asupra deciziei. Însă numai de față cu ceilalți, singură cu Jamie Lannister, regina explică propriul ei plan: va sta liniștită pe tron până Jon Snow și Daenerys Targaryen se vor bate cu morții, apoi cine rămâne în picioare va trebui să o înfrunte pe ea plus armata de mercenari arvunită de Banca de Fier.

  1. Jon Snow nu era Jon Snow.

În fine, după ce fanii serialului au spus până le-a pierit glasul că bastardul din Winterfell e de fapt fiul lui Rhaegar Targaryen și al Lyannei Stark, creatorii serialului de la HBO s-au îndurat de noi și au pus pe tapet toată povestea.

Da, Jon Snow este de fapt copilul rezultat din mariajul tragic, dar legal, dintre Rhaegar Targaryen și Lyanna Stark, moștenitorul legitim al Tronului de Fier și nepotul lui Daenerys, frumoasa Khaleesi care tocmai i-a căzut în brațe în timpul acestei dezvăluiri… Abia așteptăm, deși se pare că o să tot avem de așteptat până în 2019 când se preconizează că o să ajungă pe micile ecrane ultimul sezon din „Urzeala tronurilor”, să le vedem fețele când vor descoperi noua identitate a vechiului Jon Snow.

  1. Umblătorii Albi au spart Zidul.

Încă din primul sezon, am tot fost amenințați cu zicala că „Iarna se apropie”. Acum, chiar s-a apropiat. Armata morților-vii a ajuns la poalele Zidului, iar Regele Nopții împreună cu noua lui jucărie, dragonul lui Daenerys pe care a pus mâna în episodul 6, a făcut praf, într-o secvență spectaculoasă, Zidul despre care fuseserăm încredințați că are la bază atâtea vrăji și descântece că nu poate fi dărâmat de nimeni! Ei bine, a căzut ca un joc de domino. Prezent la datorie, Tormund părea să aibă puține șanse să rămână în viață, dar noi o să ne rugăm pentru el chiar până în 2019 🙂

Și aici se termină… Războiul cel mare tocmai a început!

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton