; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Editia de luni Castiga Romania

Sezonul 5 al emisiunii ”Câștigă România!” a început în forță, cu concurenți pregătiți și răsturnări de situație

22 April 2019

Printre participanții surpriză ai actualului sezon s-a numărat și pădurarul Vasile P. Andreș, care joi seară, în ediția cu numărul patru 'Câstiga România!', a reușit să depășească doi contracandidați puternici – un cercetător științific și un profesor – și să obțină cuvinte de laudă de la Virgil Ianțu, gazda concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

 Vezi galeria foto >

Vasile este de profesie pădurar și a venit la preselecții tocmai din comuna Dorolea, județul Bistrița-Năsăud. Bărbatul a studiat religia, doi ani și jumătate, iar în tinerețe a fost profesor suplinitor de istorie și geografie.

Odată cu nașterea celor patru copii, viața l-a dus spre cantonul silvic, unde a locuit o lungă perioadă. Acum copiii sunt mari, unul e inginer silvic, altul student, iar cele două fete gemene, Adriana și Victorița, au terminat artele plastice. Vasile, împreună cu soția sa, au o microfermă de vaci, iar în timpul liber citesc și nu ratează 'Câștigă România!'. Când Vasile P. Andreș a spus că ar vrea să participe la concursul de cultură generală difuzat de TVR 2, soția sa nu l-a încurajat, îngrijorată că ar putea fi dezamăgit. Cu toate că a fost emoționat și obosit după drumul lung, el a reușit să câștige prima sa ediție la „Câștigă România!' și suma de 1.200 de lei. Luni, 22 aprilie, de la ora 20.00, Vasile P. Andreș va întâlni alți doi concurenți bine pregătiți: Sorina Niculici și tânărul de 20 de ani, Marius Hodorog.

După preselecțiile din București, Iași și Timișoara, echipa „Câștigă România!' s-a întors cu tolba plină: mulți participanți și tot atâtea povești de viață impresionante. Printre cei care și-au încercat cunoștințele de cultură generală pe teme despre țara noastră la preselecțiile din București s-a numărat și Florin Marcu. În vârstă de 39 de ani, Florin scrie pentru câteva publicații chiar dacă suferă de o afecțiune gravă, tetrapareză spastică, care îl ține imobilizat într-un scaun cu rotile. Pentru a redacta articolele, bărbatul, care a urmat doar o singură clasă la școală, trebuie să depună un mare efort. Cu toate acestea nu-i lipsește optimismul, maturitatea și înțelepciunea. Florin mai are o superputere: încrederea deplină în oameni, cu toate că viața i-a dat multe motive să și-o piardă. Despre cum s-a simțit Florin Marcu la preselecții ați aflat și din Campania Știrilor TVR, unde bărbatul a trimis un mesaj cald pentru echipa „Câștigă România!'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare