; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Vikingii

Serialul „Vikingii” revine la History cu un nou sezon

02 November 2017

Serialul „Vikingii' revine din 30 noiembrie pe postul History cu un nou sezon. Pentru prima oară în România, difuzarea sezonului 5 va avea loc la doar o zi după premiera din Statele  Unite.

 

Sezonul cinci va avea zece episoade ce vor fi difuzate în fiecare joi, de la ora 21:00.

Pe data de 30 noiembrie vor fi difuzate două episoade din noul sezon, urmând ca din luna decembrie să fie difuzat un episod pe săptămână.

 

În sezonul 5 se declanşează războiul civil, după fratricidul şocant care s-a întâmplat la finalul seriei precedente. Uciderea lui Sigurt de către fratele său, Ivar, pregăteşte terenul pentru bătăliile care vor urma, în timp ce fiii lui Ragnar – Bjorn, Ivar, Ubbe şi Hvitserk – pun la cale următoarele mişcări după răzbunarea morţii tatălui lor. În continuarea noii serii, Ivar Fără Os îşi afirmă supremaţia asupra Marii Armate Păgâne, în timp ce Lagertha domneşte ca regină în Kattegat. Mai mult, Bjorn îşi urmează destinul pe Marea Mediterană şi Floki, care jeleşte moartea soţiei sale, Helga, porneşte pe mare lăsându-şi soarta în mâinile zeilor.  

Aclamată de criticii de pretutindeni, drama Vikingii' este una dintre producţiile de suflet ale creatorului şi scenaristului Michael Hirst, laureat şi nominalizat la premiile Emmy şi Golden Globe. Hirst a declarat că iubeşte această emisiune nu numai pentru implicarea şi creativitatea celor care o realizează, dar mai ales pentru spiritul care alimentează această producţie – una dintre cele mai dinamice şi autentice seriale în care a fost implicat. '

Printre protagoniştii din sezonul 5 se regăsesc actori cunoscuţi ca Jonathan Rhys Meyers, care s-a alăturat acestei noi serii în rolul episcopului Heahmund, împreună cu vedetele serialului – Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Høgh Andersen (Ivar Fără Os), Jordan Smith (Ubbe) şi Marco Ilso (Hvitserk).

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare