Homepage  / Seriale

Serialul „Versailles” va fi difuzat de Kanal D. Cine îi dă viață controversatului Ludovic al XIV-lea. Poveste, trailer, dată de lansare

Serialul „Versailles” va fi difuzat de Kanal D. Cine îi dă viață controversatului Ludovic al XIV-lea. Poveste, trailer, dată de lansare
3

de Mioara Tronaru,

„Versailles” este serialul istoric controversat care zguduie convențiile și aduce la viață opulența și intrigile sofisticate de la curtea regelui Ludovic al XIV-lea. Plin de decoruri spectaculoase și costume fabuloase, serialul promite să captiveze audiența cu povești de putere, trădare și secrete înfricoșătoare.

Producția este la Kanal D, din 4 octombrie, în fiecare vineri, de la ora 23.00, și lunea, de la 0.00, în reluare.

„Versailles” spune povestea lui Ludovic al XIV-lea

Versailles, 1667. Ludovic al XIV-lea (George Blagden) are 28 de ani. Pentru a ține sub control nobilimea și pentru a-și impune definitiv puterea absolută, regele începe construcția palatului Versailles… așa cum un vânător întinde o capcană.

E încă bântuit de momentul în care tatăl său a căzut victimă Frondei, mișcarea prin care nobilimea franceză a început să sfideze monaria, iar asta va avea consecințe. Ludovic al XIV-lea se va dovedi un strateg politic ieșit din comun, un manipulator machiavelic, care va „inventa” palatul Versailles pentru a îndepărta nobilii de Paris și pentru a-i ține tot timpul sub supraveghere, transformând încet-încet magnificul palat într-o colivie de aur.

George Blagden auf der German Comic Con Winter Edition in der Messe Dortmund. Dortmund, 04.12.2022 *** George Blagden aIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Printre bugete firave, războaie sângeroase, intrigi politice și de alcov, se va naște cel mai puternic rege al Franței și cel mai măreț palat din Europa. Serialul „Versailles” (2015) este o ficțiune istorică, plasată în timpul construcției palatului din titlu, pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea. Primul sezon a avut premiera pe 16 noiembrie 2015, iar cel de-al doilea a fost comandat înainte de această dată. În final, producția a avut trei sezoane și 30 de episoade în total.

Un buget pe măsură

27 de milioane de euro a costat producția primelor 10 episoade, ceea ce reprezintă cel mai mare buget alocat vreodată unui serial produs în Franța. Mare parte din bani s-a dus pe reconstituirea epocii lui Ludovic al XIV-lea, iar 12% a mers numai spre realizarea costumelor pentru cele 100 de personaje aflate în prim-plan și aproape 200 de actori angajați pentru figurație. De toată această muncă a fost responsabilă Madeline Fontaine, care a mai lucrat la „Amélie” (2001) și la „O logodnă foarte lungă” (2004).

Indicații pentru George Blagden

Interpretul lui Athelstan în serialul „Vikingii”, actorul britanic George Blagden (34 de ani), care-l joacă pe Ludovic al XIV-lea în „Versailles”, a explicat cum s-a pregătit pentru rol. „În general, primești o pagină cu descrierea personajului. În cazul acesta, am avut o singură frază: «Ludovic al XIV-lea, cea mai importantă figură din întreaga istorie europeană». Apoi, Simon Mirren (cocreator al serialului alături de David Wolstencroft, n.r.) m-a întrebat dacă am făcut box și mi-a spus să mă apuc de cursuri. Din punctul lui de vedere, poți găsi în acest sport ceva care să te ajute să înțelegi personalitatea unui psihopat. Cam așa îl vede el pe Ludovic al XIV-lea”, scrie AlloCiné.

Sursă foto: Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton