; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Babil poza mare

Serialul turcesc „Alegerea”, cu Halit Ergenç, va fi difuzat și de Antena 1. Când are loc premiera

23 February 2021

De săptămâna viitoare, o să-l tot vedem pe turcul Halit Ergenç la noi la televizor. Serialul „Alegerea', în original „Babil', începe pe 1 martie la Antena 1, iar din 4 martie se poate vedea la Happy Channel.

 

Cel mai recent proiect al faimosului actor turc Halit Ergenç merită toată atenția, dacă e să ne luăm după deciziile directorilor de program din Intact. Astfel, „Alegerea', în original „Babil', va fi difuzat și de Antena 1, și de HappyChannel, după următorul program.

Luni, 1 martie, „Babil' începe la Antena 1, urmând a fi difuzat zilnic, de la 14.00 la 16.00, până vineri, 5 martie, inclusiv. Serialul va înlocui astfel pe post, doar în prima săptămână din martie, show-ul „Mireasa', aflat în pauză, între marea finală a sezonului 2, de duminică, 28 februarie, și premiera sezonului 3, de sâmbătă, 6 martie. 

 

Joi, 4 martie, același „Babil' începe și la Happy Channel, urmând a fi difuzat joi, vineri și sâmbătă, 4, 5 și 6 martie, timp de trei ore pe seară, de la 20.00 la 23.00. 

 

Care e subiectul serialului de la „Alegerea'

 

„Alegerea' îl are în centrul acțiunii pe Irfan (Halit Ergenç), un profesor universitar respectat, școlit în străinătate, a cărui viață se schimbă însă peste noapte, când, în loc să fie avansat, este concediat. Repudiat de universitate, ocolit de prieteni, cu conturile blocate până când va reuși să-și dovedească nevinovăția, Irfan se află într-o situație teribilă, care devine de-a dreptul îngrozitoare când află că băiețelul lui de 7 ani trebuie operat pe creier de urgență. Ca să facă rost de banii necesari, profesorul și soția lui, Eda (Nur Fettahoğlu), apelează la un prieten, Egemen (Ozan Güven), iar acesta îi duce la șeful lui, Suleyman (Mesut Akusta), un personaj dubios, pe cât de bogat, pe atât de lipsit de scrupule. Irfan, care descoperă și că fosta lui iubită, Ilay (Birce Akalay), este acum amanta lui Suleyman, ia bani cu împrumut de la acesta, dar plănuiește să-l înșele. Așa începe periculoasa aventură a unui om corect, forțat de împrejurări să joace murdar.

 

Trei actori din „Suleyman Magnificul'

 

Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu și Ozan Güven, trei dintre personajele principale ale serialului „Alegerea', au mai jucat împreună în „Suleyman Magnificul', fiind (mai e cineva care nu știe?) Suleyman însuși, sultana Mahidevran, respectiv Rustem Pașa, soțul unicei fiice a lui Suleyman. 

 

Iar în rolul lui Ayse, o tânără idealistă care nu reușește să-și găsească o slujbă în ciuda studiilor universitare și al cărei destin se intersectează cu cel al lui Irfan, apare frumoasa Asli Enver, protagonista serialului de mare succes la noi „Mireasa din Istanbul'. 

 

„Alegerea' a avut în original două sezoane, a câte 10 episoade fiecare. Deși serialul, lansat cu surle și trâmbițe datorită distribuției sonore, a avut la început audiențe bune, în al doilea sezon nu s-a mai bucurat de prea mare succes. Iar asta s-a întâmplat, a scris presa locală, și din cauza scandalului uriaș în care a fost implicat, vara trecută, Ozan Güven.

 

Ozan Güven a fost concediat

 

Actorul de 45 de ani, care avea și înainte de acest incident o reputație de persoană recalcitrantă, a fost acuzat în iunie anul trecut că a atacat-o violent pe iubita lui de atunci, Deniz Bulutsuz. Imagini cu fața tumefiată a acesteia au împânzit presa turcă, provocând o serie de luări de poziție împotriva actorului. Acesta nu numai că a pierdut contracte de publicitate, dar a și fost concediat din serialul „Alegerea', astfel că nu a mai revenit în sezonul 2. 

 

Cât despre procesul intentat de tânăra atacată actorului, luna trecută încă se judeca.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare