Homepage  / Seriale

Serialul „Troppo” se lansează la AMC. Tot ce știm despre noul proiect, dată de lansare, trailer

Serialul „Troppo” se lansează la AMC. Tot ce știm despre noul proiect, dată de lansare, trailer
2

de Andreea Hentea,

AMC difuzează serialul „Troppo”, povestea a doi detectivi non-conformiști, care rezolvă crime bizare într-un ținut sălbatic din nordul Australiei, chinuiți de căldura tropicală și pândiți de traficanți, șerpi letali și crocodili.

Un nou serial va fi difuzat de AMC

Pentru că s-a aflat câteva minute în momentul și în locul nepotrivit, Ted Conkaffey (Thomas Jane), fost polițist în Sydney, este acuzat pe nedrept de crimă, iar viața lui e complet distrusă. Dezgustat, el se refugiază în sălbăticia din nordul Queenslandului, în Crimson Lake, o zonă dogoritoare (în Australia, „troppo” este termenul argotic pentru cei afectați de căldura tropicală – n.r. ), infestată de crocodili. Povestea va fi difuzată în fiecare luni, de la ora 22.45, începând cu data de 19 august.

Acolo, Conkaffey ajunge să facă echipă cu Amanda Pharrell (Nicole Chamoun), o detectivă care are un trecut tulbure, inclusiv o veche condamnare discutabilă. Cei doi sunt angajați de coreeana Yoon Sun (Sun Park) să cerceteze dispariția soțului ei, Park Jong Min (Sonny Le), un expert în tehnologie coreean și liderul companiei miniere locale, dar ancheta lor va scoate la iveală multe ramificații ale cazului. Între timp, Ted și Amanda continuă să fie hărțuiți de necazuri și de diverse vechi cunoștințe, în timp ce toți ochii din Crimson Lake sunt ațintiți asupra lor.

troppoIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 2

O poveste captivantă

Primul sezon (cu opt episoade) al serialului lansat în 2022 și creat de Yolanda Ramke („Cargo”) ecranizează romanul „Crimson Lake”, al scriitoarei australiene Candice Fox, primul dintr-o serie literară de mare succes. Potrivit The Guardian, povestea „creează dependență, în ciuda faptului că face uz de o rețetă consacrată”. Regizat de Jocelyn Moorhouse, Catherine Millar, Grant Brown și Ben Howling, serialul mizează însă pe dinamica dintre protagoniști: Amanda, care este duritatea personificată, cu multe tatuaje și rasă în cap și blazatul Ted, care își ascunde ursuzenia sub pălăria cu boruri largi și, la fel ca John Wick, are neașteptate momente de duioșie față de făpturile neajutorate.

O relație cu totul specială

Thomas Jane („Boogie Nights”, „Deep Blue Sea”, „The Punisher”) și actrița australiană Nicole Chamoun (cunoscută mai ales pentru producțiile TV australiene în care a apărut, precum „Safe Harbour”, „On the Ropes” și „The Gloaming”, dar și din lungmetrajul „Miss Fisher și giuvaerul blestemat”) sunt sarea și piperul serialului.

Alături de ei îi vom vedea pe David Lyons, Sun Park, Yerin Ha, Kate Beahan, Radha Mitchell („Cod roșu la Londra”) și Peta Wilson (cunoscută mai ales pentru rolul din renumitul serial „La femme Nikita”, difuzat în România la sfârșitul anilor ’90).

Serialul noir „Troppo” a avut deja mare succes, iar al doilea sezon (inspirat de „Redemption Point”, al doilea volum din seria scrisă de Candice Fox), s-a lansat chiar în această perioadă la Prime Video (nu și în România, însă), fiind jucat, regizat și produs de aceeași echipă și înfățișându-i pe cei doi detectivi la șase luni de la rezolvarea primului lor caz, confruntați cu uciderea bizară a unui vindecător spiritual și cu un grup de traficanți de droguri exotice.

Thomas Jane, care este și producător executiv al serialului, și care s-a declarat captivat de povestea scrisă de Candice Fox, a spus: „În această profesie, cu cât scenariul este mai bun, cu atât este mai greu să îl pui în practică”. El a declarat, de asemenea, într-un interviu recent: „Totul este în joc pentru ambele personaje, ceea ce face povestea convingătoare. Acești doi oameni au fost afectați de traume și sunt ființe umane foarte diferite în aproape toate felurile la care vă puteți gândi. Singurul lucru pe care îl au în comun este că amândoi au fost zdrobiți de experiențe care nu erau neapărat sub controlul lor”.

Ted, care s-a înstrăinat de soția și de fiica lui, e pe punctul de-a se sinucide atunci când Amanda se apropie de el și îi cere ajutorul în ancheta pe care o face. „Când cei doi se întâlnesc, Ted este la capătul puterilor și se gândește că acesta este sfârșitul, iar această femeie nebună intră în viața lui și îi aruncă un colac de salvare”, a povestit Thomas Jane despre Amanda, partenera lui din serial. La rândul ei, Nicole Chamoun a fost atrasă de serial mai ales datorită acestui cuplu unic de detectivi. „Nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum”, a spus ea.

„Oamenii ăștia doi sunt diferiți ca ziua de noapte, dar sunt aduși împreună de trauma lor. Ea îl forțează să reziste și el face la fel cu ea”. Actrița australiană a subliniat și cât de important a fost pentru ea că personajele sunt considerate egale: „Nu a fost o relație de tip tată-fiică. Ei sunt la același nivel când se cunosc și mi-a plăcut chimia dintre ei”.

Decorurile i-au uimit și pe australieni

Thomas Jane, care este american, a povestit cât a fost de impresionat de decorurile în care au filmat. „Geografia acelei zone rurale îndepărtate din Queensland și climatul înăbușitor au fost parte integrantă din această poveste cu crime, a remarcat el, deoarece «troppo» înseamnă că oamenii sunt literalmente înnebuniți de căldura tropicală. Este o zonă uimitoare, cu adevărat exotică!”, a spus Jane, explicând că până și distribuția și echipa australiană au găsit-o interesantă, deoarece nu este o destinație turistică obișnuită.

„Nu este ceea ce găsești în curtea din spate”, a confirmat și australianca Nicole Chamoun. „A fost un adevărat dar să pot merge într-un loc pe care nu l-am vizitat niciodată și în care să experimentez totul, să cunosc oamenii și să încerc cu adevărat un sentiment al locului”. La rândul ei, autoarea Candice Fox a declarat că a mers pe încredere totală când a permis adaptarea cărții ei într-un serial TV care are loc „într-un peisaj luxuriant, minunat, în care orice se poate întâmpla”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton