; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Serialul „The Mire

Serialul „The Mire ’97” vine curând la Netflix. Trailer oficial și data de lansare

16 June 2021

Regizat de Jan Holoubek, care este și autorul scenariului împreună cu Kasper Bajon, serialul polonez „The Mire ’97', difuzat de Netflix din 7 iulie, ne prezintă o lume complicată și captivantă, în care se întrepătrund mai multe povești enigmatice despre luptă, suferință, curaj, iubire și rezistență.

Povestea numără șase episoade și începe în vara anului 1997, într-un orășel uitat de lume, în timpul potopului devastator care a afectat sud-vestul Poloniei, numit și „potopul secolului'. După ce digurile așezării sunt rupte de inundație, iar apa se năpustește asupra orașului și a pădurii Gronty, ies la iveală câteva trupuri îngropate în pădure, printre care se află și cel al unui adolescent considerat inițial o victimă a inundațiilor.

Numai că în curând se dovedește că băiatul a fost ucis, iar Anna Jass (Magdalena Różczka) – o polițistă intransigentă venită din Varșovia – și inspectorul local Adam Mika (Łukasz Simlat) preiau cazul.

În curând, totul se complică incredibil, cazul căpătând conotații politice și dezvăluind câteva drame zguduitoare întâmplate acolo în trecut. Ziaristul Piotr Zarzycki (Dawid Ogrodnik), întors în oraș pentru a deveni noul redactor-șef al „Kurier', și bătrânul Witold Wanycz (Andrzej Seweryn), care știe mult mai multe decât declară, se implică tot mai mult în această rememorare a unui trecut teribil.

Pe lângă intriga sa polițistă ferm condusă, serialul reușește și o cronică de epocă a anilor ’90 în Polonia, într-o perioadă de profunde transformări și tulburări sociale.

Regia: Jan Holoubek
Scenariul: Jan Holoubek și Kasper Bajon
Cu: Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Zofia Wichłacz, Magdalena Różczka, Łukasz Simlat, Agnieszka Żulewska, Michał Kaleta, Ireneusz Czop, Marcin Bosak, Mirosław Kropielnicki, Zuzanna Grabowska, Łukasz Lewandowski, Piotr Fronczewski

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare