Homepage  / Filme Online / Disney Plus

Serialul „Supraviețuitorii” s-a lansat pe platforma Disney Plus. Cine sunt actorii români din noul serial despre Holocaust

Serialul „Supraviețuitorii” s-a lansat pe platforma Disney Plus. Cine sunt actorii români din noul serial despre Holocaust
6

de Vasilica Rogozanu,

Pe 19 iunie, Disney+ a lansat serialul „Supraviețuitorii”, un serial despre Holocaust, filmat în mare parte în România. Incursiunea în tragicul destin al evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un trend cinematografic al zilelor noastre, este și tema noului serial, cu Joey King în rolul principal.

Cataclism zguduitor al secolului 20, Holocaustul este o temă din ce în ce mai prezentă în producțiile lansate recent pe marile și micile noastre ecrane.

Oscarizatul „Zona de interes”, „Tatuatorul de la Auschwitz” (SkyShowtime) și „Toată lumina pe care nu o putem vedea” (de la Netflix) sunt exemplele cele mai recente. Trendul continuă acum cu noul serial „Supraviețuitorii”.

RADOMIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

O poveste adevărată

Serialul este ecranizarea bestsellerului New York Times „We Were the Lucky Ones”, scris de Georgia Hunter, publicat în 2017 și tradus și la noi, la editura Rao, cu titlul „Supraviețuitorii”. Scriitoarea Georgia Hunter s-a inspirat din istoria propriei familii, ea descoperind când avea 15 ani, în timp ce făcea cercetare pentru un proiect școlar, că bunicul din partea mamei era un evreu supraviețuitor al Holocaustului.

În centrul producției se află incredibila poveste a familiei de evrei polonezi Kurc, ai cărei membri au fost despărțiți la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial. Serialul îi urmărește pe aceștia pe diferite continente, în timp ce fac tot posibilul pentru a supraviețui și a se reîntâlni. De-a lungul a opt episoade, povestea prezintă viața celor cinci copii care, alături de părinții lor, trăiesc vremuri tulburi începând cu teribilul an 1939 până la finalul războiului.

Serialul îi are ca protagoniști pe tinerii actori Logan Lerman și Joey King, care au mai jucat roluri de frate și soră în „Trenul asasinilor” (2022).

El îl interpretează pe Addy, un compozitor la început de drum, care ia drumul Braziliei (un drum cu multe opriri neanticipate).

Adevărata eroină este însă mezina Halina (Joey King), care participă activ în rezistența antinazistă și care face orice îi stă în putere pentru a-și salva părinții și frații.

Filmat în România

Din distribuția serialului fac parte și mulți români, printre care actorii Vlad Ivanov, Adrian Loghin, Eduard Adam, Anca Dragomir sau Simona Maican.

De altfel, producția a fost filmată, timp de nouă luni, începând cu finalul lui 2022, în Spania și majoritar în România, în București și Mogoșoaia. Actrița Joey King a și adoptat, în timpul filmărilor, un câine din unul din adăposturile animalelor fără stăpân de la noi.

„Lume, faceți cunoștință cu Fable. Este cel mai nou membru al familiei noastre. Am salvat-o pe Fable de la oamenii incredibili de la @dogroseromania. Nu am văzut niciodată un adăpost care să trateze animalele cu atâta dragoste și empatie. Nici nu trebuie să fii în România pentru a adopta de la ei, ei fac tot timpul adopții în străinătate și sunt foarte obișnuiți cu asta. Vă rugăm să vă gândiți să donați sau să adoptați dacă puteți. Ne simțim atât de norocoși să îi oferim lui Fable un nou început. Ea și atât de mulți alții o merită.”, a scris Joey King, într-o postare pe Instagram.

Sursa foto: Disney Plus

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton