Homepage  / Seriale turceşti

Serialul „Suleyman Magnificul” intră în grila Happy Channel. Când începe și care sunt celelalte două seriale turcești care primesc mai multe episoade

Serialul „Suleyman Magnificul” intră în grila Happy Channel. Când începe și care sunt celelalte două seriale turcești care primesc mai multe episoade
7

de Roxana Mirea,

Serialul „Suleyman Magnificul” revine la televizor, împreună cu alte două seriale turcești celebre. Iată când este redifuzată drama biografică ce prezintă viața sultanului în Imperiul Otoman.

Suleyman Magnificul este difuzat la Happy Channel 

Începând din 29 ianuarie, Happy Channel face o serie de modificări în grila sa de programe. Sub sloganul “La Happy ai mai mult din ce îţi place!”, postul tv le aduce telespectatorilor zilnic câte două episoade din producţiile lor preferate. Producţiile-fenomen „Golden Boy” şi „Capcana iubirii”, dar şi drama istorică şi totodată unul dintre cele mai urmărite seriale din istoria Turciei, „Suleyman Magnificul”, se văd la Happy, de luni până duminică, de la ora 20.00.  

Astfel, în fiecare luni şi marţi, de la 20.00, Happy le aduce telespectatorilor nu doar poveşti, ci poveşti pasionale cu producţia-fenomen „Golden Boy”. Trădările, minciunile, secretele și planurile de răzbunare își fac simțită prezența la fiecare pas, alături de Ferit şi Seyran, interpretaţi de Mert Ramazan Demir şi de Afra Saraçoglu, unul dintre cele mai îndrăgite cupluri ale momentului, pe micile ecrane.  

În continuare, miercuri, joi şi vineri, de la 20.00, serile sunt mai mult decât intense, sunt captivante, alături de protagoniştii serialului „Capcana iubirii”. Drama turcească are toate ingredientele unei poveşti televizate de succes: acţiune palpitantă, personaje controversate cu personalitate complexă, răzbnunări, intrigi şi sabotaje.  

În weekend, serile vor sta sub semnul unei poveşti care a scris istorie – „Suleyman Magnificul”. Drama biografică ce prezintă viaţa sultanului în Imperiul Otoman şi, totodată, unul dintre cele mai urmărite ecranizări din istoria Turciei, se vede la Happy Channel în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 20.00. 

Acum mai mulți ani, serialul turcesc a avut premiera la Kanal D, iar acum redifuzarea se vede la Happy Channel, un post din trustul Intact.

„Suleyman Magnificul”, un serial care a stârnit controverse 

Serialul prezintă mai multe aspecte ale vieţii sultanului: politica sa de expansiune, intrigile de la palatul său din Istanbul (Topkapî) şi povestea de dragoste cu frumoasa Alexandra (Meryem Uzerli), sclava de origine ucraineană, care ajunge în haremul său şi care îi devine soţie luând numele de Hürrem. 

Aceasta va ajunge să aibă o mare influenţă asupra sultanului, să-l sfătuiască în politică şi în afaceri, dar şi să-i elimine pe toţi din jurul lor care le-au pus relaţia în primejdie. Cu multă abilitate, ea reuşeşte să-l cucerească definitiv pe Suleyman şi să o elimine din viaţa lui pe prima sa soţie, Mahidevran (Nur Aysan, care a jucat în “Iubire ascunsă”) şi pe băieţelul lor, Mustafa. 

Suleyman MagnificulIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Producţia a stârnit controverse şi chiar proteste în ţara de origine din cauza portretizării „indecente” şi „lipsite de respect” a sultanului Suleyman. Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune din Turcia a primit peste 70.000 de plângeri împotriva postului Show TV care transmite serialul, acuzând conducerea că a expus prea mult „viaţa privată a unui personaj istoric”. 

Grupuri restrânse de naţionalişti au protestat în faţa sediului televiziunii arucând cu ouă, la vremea respectivă. Chiar şi aşa, producţia a avut audienţe record în Turcia. 

Rolul sclavei Alexandra (cunoscută în istorie sub numele de Roxelana), cea care a devenit soţia sultanului Soliman Magnificul, este interpretat de actriţa Meryem Uzerli. Aceasta a jucat atât în filme şi seriale turceşti, cât şi germane (ea având dublă cetăţenie turcă şi germană).

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton