Homepage  / Seriale britanice

„Șarpele” se lansează la Epic Drama. Ce știm despre serialul care se inspiră dintr-o incredibilă poveste adevărată

„Șarpele” se lansează la Epic Drama. Ce știm despre serialul care se inspiră dintr-o incredibilă poveste adevărată

de Mioara Tronaru,

Epic Drama difuzează serialul BBC „Șarpele”, „The Serpent” (2021), de vineri, 6 octombrie. Serialul redă povestea adevărată a lui Charles Sobhraj (79 de ani), unul dintre cei mai notorii criminali, hoți și escroci ai secolului al XX-lea. Producția, care are două nominalizări la BAFTA și una la Globurile de Aur, este disponibilă și pe Netflix.

Serialul „Șarpele”, inspirat dintr-o poveste adevărată

Serialul se concentrează pe povestea escrocului Charles Sobhraj (Tahar Rahim) și pe tentativele remarcabile ale diplomatului olandez Herman Knippenberg (Billy Howle) de a-l aduce în fața justiției. Dându-se drept negustor de pietre prețioase, Charles Sobhraj și complicea lui Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) călătoreau prin Thailanda, Nepal și India între anii 1975 și 1976, lăsând în urmă un întreg șir de furturi, tâlhării și crime. Faptele lor fi putut rămâne necunoscute dacă încăpățânatul Herman Knippenberg, diplomat junior la Ambasada Olandei din Bangkok, nu ar fi pornit pe urmele unui cuplu de olandezi dați dispăruți.

Pentru a-și pregăti rolul, actorul Tahar Rahim s-a gândit să se întâlnească cu adevăratul Charles Sobhraj, dar apoi a renunțat la idee, scrie Deadline.

Cea mai mare provocare pentru Jenna Coleman a fost limba franceză: „Am învățat limba franceză de la zero, a fost și o adevărată aventură. Acum pot pronunța corect «très bien», dar mi-a luat luni întregi să reușesc. M-am simțit ca în «My Fair Lady»”, a povestit actrița britanică.

În realitate

Charles Sobrhaj era expert în deghizări și a acționat în anii ‘70, în India, Thailanda și Nepal, „vânând” în principal turiste occidentale care călătoreau în acele zone. Marie-Andrée Leclerc, o casnică din Canada aflată pentru prima oară în afara țării, l-a întâlnit pe Sobrhaj și s-a îndrăgostit nebunește de el, devenind complicea lui și ajutându-l să înfăptuiască oribilele crime. Deși a fost acuzat de 12 crime și suspectat de cel puțin 30, Sobrhaj a fost condamnat numai pentru două asasinate comise în Nepal. A făcut 19 ani, din 20, de închisoare în Nepal, fiind eliberat și deportat în Franța, în decembrie 2022. De-atunci își câștigă existența din banii pe interviuri și drepturile de ecranizare ale poveștii sale. Pentru eforturile sale de a-l prinde pe Charles Sobrhaj, diplomatul transformat în detectiv Herman Knippenberg a fost numit Cavaler al Ordinului Orange Nassau de către Casa Regală a Olandei.

Sursa foto: imdb.com

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton