; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The White Queen 2013

Serialul „Regina Albă”, nominalizat la Globurile de Aur, la AXN White de astăzi

04 March 2015

În această primăvară, AXN White aduce în premieră în România serialul „Regina Albă' (2013), nominalizat la trei Globuri de Aur și la două premii Primetime Emmy.

Producția este o ecranizare a bestsellerului „The Cousins War' de Philippa Gregory, ce prezintă războiul dintre Casele York și Lancaster din Anglia secolului al XV-lea. Serialul va avea premiera miercuri, pe 4 martie, la ora 23:05.

[Not a valid template]

„Regina Albă' este o poveste despre dragoste și suferință, seducție și decepție, trădare și crimă, prezentând destinul a trei personaje care schimbă firul istoriei: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort și Anne Neville. Fiecare dintre ele luptă pentru putere, indiferent de prețul pe care trebuie să îl plătească.

Acțiunea începe în anul 1464, când Războiul celor Două Roze – o lungă luptă dintre două laturi ale aceleiași familii nobile pentru tronul Angliei – dura deja de nouă ani. Chipeșul Edward al IV-lea al Casei York (Max Irons) este încoronat Rege al Angliei cu ajutorul Contelui de Warwick (James Frain), un personaj manipulator și lipsit de scrupule, poreclit „Făcătorul de Regi'. Edward se îndrăgostește de cea mai frumoasă femeie din ținut, o tânăra văduvă de origini modeste, Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), cu care se căsătorește în secret. Însă noua viață la Curte a proaspetei regine nu este una liniștită. Cea mai aprigă adversară a sa este Margaret Beaufort a Casei Lancaster (Amanda Hale), o femeie bigotă, care ar face orice pentru a-l vedea pe tânărul său fiu, Henry Tudor, încoronat rege. Pe de altă parte, Elizabeth este amenințată și de Anne Neville (Faye Marsay), fiica Lordului Warwick și unul dintre pionii acestuia în jocul pentru putere, care se căsătorește cu fratele mai mic al Regelui, Richard Ducele de Gloucester (Aneurin Bernard).

Producția a fost filmată pe parcursul a 120 de zile, în Belgia, aleasă datorită autenticității clăridilor sale medievale. O serie de locații din Bruges și Ghent reprezintă spații istorice din Londra vremurilor, precum Westminster Hall, Capela Sfântului Ștefan din vechiul Palat Westminster sau Tower of London.

Serialul este produs de Company Pictures (The Village, The Devils Whore, Einstein And Eddington, Elizabeth I, Anna Karenina, Shameless) și regizat de James Kent (Inside Men, Marchlands).

Serialul „Regina Albă' are 10 episoade și va avea premiera miercuri, pe 4 martie, la ora 23:05, pe AXN White.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare