; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nu i cum crezi

Serialul “Nu-i cum crezi!” începe marţea viitoare la National Geographic

29 January 2014

Hai să-ți punem creierul la treabă! Toarnă într-o frapieră conținutul unei sticle de burbon, adaugă mai multe bancnote și aprinde un chibrit. Ce se întâmplă când căldura ajunge la burbon? A. Nimic, chibritul se stinge. B. Arde, iar bancnotele rămân intacte. C. Arde, iar bancnotele sunt distruse. D. Niciuna din variante. Răspunsul corect este dezvăluit mai jos.

Tim Shaw_Nu-i cum creziÎn noul serial oferit de National Geographic Channel, “Nu-i cum crezi!”, gazda Tim Shaw invită telespectatorii la o provocare: să prezică rezultatul unor experimente spectaculoase înainte de a expune explicațiile științifice din spatele rezultatelor mereu surprinzătoare. Serialul începe marţea viitoare, pe 4 februarie, la ora 21.00.

Un elicopter aterizează în mod remarcabil pe un strat de ouă fără să spargă măcar unul. Utilizarea surprinzătoare a unei creme din lapte și ouă protejează un ceas de loviturile de ciocan. Puterea uimitoare de sucțiune a unui singur aspirator menține o mașină în aer la nouă metri distanță de sol. Shaw își propune să uimească și să provoace persoanele întâlnite pe stradă – dar și telespectatorii de acasă – să încerce să ghicească consecințele unor experimente simple, de multe ori neconvenționale și surprinzătoare.

'Iubesc știința.' dezvăluie Shaw. 'Mă pasionează să folosesc ceea ce știu și să descompun date certe și teorii, să le fac digerabile și distractive. Ceea ce urmăresc este să arăt cât de impresionantă este lumea noastră și să fac asta distrându-mă… și poate explodând câte ceva pe parcurs.'

IAR RĂSPUNSUL CORECT ESTE… Burbonul conține 40% alcool; restul este apă și zahăr. Conținutul vasului va arde până când se consumă tot combustibilul, dar arderea se va produce cu o flacără insuficient de fierbinte cât pentru a evapora apa, astfel că bancnotele vor rămâne îmbibate și întregi. În concluzie, răspunsul corect este B.

“Nu-i cum crezi!” este inclus în seria de documentare National Geographic Channel unite sub umbrela “Distrează-ți mintea!”. Seria mai cuprinde și “Îți joacă mintea?”, “Cosmos: Odisee în spațiu și timp”, “Jocul numerelor“.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare