Homepage  / Netflix

Serialul „Kaos” prezintă zeii din Olimp ajunși la capătul puterilor. Distribuție, poveste, dată de lansare, trailer

Serialul „Kaos” prezintă zeii din Olimp ajunși la capătul puterilor. Distribuție, poveste, dată de lansare, trailer
6

de Andreea Hentea,

Din 29 august, Netflix difuzează serialul „Kaos”, o comedie neagră despre beția puterii, despre vanitate și capricii, care îi înfățișează pe zeii Olimpului aduși în contemporaneitate, răfuindu-se permanent între ei, dar ținându-le piept și muritorilor răzvrătiți.

Ce știm despre serialul „Kaos”, lansat de Netflix din 29 august

„Kaos”, serialul cu opt episoade creat de Charlie Covell (autorul apreciatei producții „Sfârșitul lumii” / „The End of the F***ing World”), este o comedie neagră în centrul căreia se află Zeus (Jeff Goldblum), stăpânul Olimpului, care îi domină pe toți ceilalți zei, sigur pe puterea lui. Până când, într-o dimineață, își descoperă un rid pe frunte. Zeus este cuprins de panică și, convins că domnia lui se apropie de sfârșit, începe să vadă semne peste tot. În același timp, Hades (David Thewlis), stăpânul Infernului și fratele cândva de încredere al lui Zeus, își pierde în secret puterea asupra regatului său, în timp ce o listă lungă de morți așteaptă la porțile lui, tot mai agitați.

Hera (Janet McTeer), soția lui Zeus, domnește asupra Pământului (și a lui Zeus) în felul său unic, dar chiar puterea și libertatea ei încep să fie amenințate de paranoia lui Zeus. Hera e nevoită să acționeze, iar fiul rebel al lui Zeus, Dionisus (Nabhaan Rizwan), o ia razna și este în pragul unei coliziuni de proporții cosmice cu tatăl său. Poseidon (Cliff Curtis) e preocupat doar de petreceri și de mărimea iahtului său. În plus, prietenul de odinioară al lui Zeus, Prometheus (Stephen Dillane), acum prizonier, orchestrează un complot pentru a-l doborî, iar câțiva muritori se amestecă și ei în poveste, cu intenția de-a pune capăt supremației zeilor.

Scenaristul Charlie Covell se declară pasionat de mitologie

Actorul și scenaristul Charlie Covell a fost obsedat de mitologia greacă încă de la o vârstă fragedă, povestind că, în copilărie, a urmărit zilnic filmul „Ciocnirea titanilor” / „Clash of the Titans”, din 1981 (cu Maggie Smith, Laurence Olivier, Claire Bloom și Ursula Andress – n.r.), pentru ca apoi să continue să cerceteze tot ce ținea de mitologie. Una dintre primele sale piese a plasat-o pe celebra Clitemnestra în lumea interlopă. „Apoi, după serialul «Sfârșitul lumii», lucrul pe care mi-am dorit întotdeauna să-l fac a fost o repovestire modernă a miturilor”, a explicat Charlie Covell.

El a amestecat aici elementele mitologice bine cunoscute cu accentele culturale pop pe care le iubește, de la seria „Percy Jackson și Olimpienii” la inovatorul film „Romeo + Julieta”, al lui Baz Luhrmann, și până la stilul lui Chuck Forsman, al cărui roman grafic a inspirat serialul „The End of the F***ing World”. „E vorba despre lucruri atemporale, precum dragostea, puterea, moartea și familiile disfuncționale, un amestec care a sunat întotdeauna amuzant în capul meu și vreau ca publicul să se distreze pe cinste”, a mai spus Charlie Covell.

Transformarea în zeii Olimpului

Inițial, Hugh Grant fusese distribuit în rolul lui Zeus, dar a renunțat la rol din cauza programului încărcat. Jeff Goldblum (71 de ani), cunoscut nu doar dintr-o multitudine de roluri, inclusiv cel al dr. Ian Malcolm din seria de filme „Jurassic Park”, ci și pentru umorul cu care se antrenează în diverse show-uri și provocări cool, a explicat, în cadrul unui eveniment Tudum, cum a acceptat rolul acestui Zeus contemporan: „Personajul meu este complicat și carismatic, ca să nu mai vorbim de cruzime. Scenariul lui Charlie Covell a sărit din pagină și m-a fulgerat, pur și simplu, fiind spectaculos de inteligent, surprinzător, neașteptat, profund și dinamic”.

kaos 1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Trailerul serialului îl înfățișează pe Zeus cel întruchipat de Jeff Goldblum ca fiind un dur nu lipsit de eleganță, o ființă atotputernică, hotărâtă să își păstreze statutul prin orice mijloace posibile și care crede că oamenii nu contează. Atotputernicul Zeus este convins că prăbușirea lui este aproape și vede peste tot prevestiri rele. „Este un lider cu probleme de încredere, un covor zburător care te poartă spre dezastru. Cu cât se frământă mai mult, cu atât lucrurile se înrăutățesc. E ca un câine flămând lăsat în pivniță, care începe să latre din ce în ce mai tare. Iar la sfârșit, când este eliberat, să te ții!”, a mai spus Jeff Goldblum.

Serialul beneficiază de o întreagă distribuție excelentă, de la Janet McTeer („Regina albă”, „Ozark”, „Meniul”) la David Thewlis („Femeia fantastică”, „Enola Holmes 2”, „Sandman”), Nabhaan Rizwan („1917: Speranță și moarte”, „Station Eleven”) sau Cliff Curtis („Furios și iute: Hobbs & Shaw”, „Reminiscențele trecutului”, „Avatar: Calea apei”). În rolurile muritorilor aparent nesemnificativi, care dau năvală peste lumea zeilor, apar – printre mulți alții – Debi Mazar („Anturaj”, „Roata minunilor”), Billie Piper („Doctor Who”, „Marele interviu), Aurora Perrineau („Pasagerii”) și Leila Farzad („Decameronul”).

Impozanta Janet McTeer, interpreta Herei, a fost încântată să-l privească pe Jeff Goldblum transformându-se în înfricoșătorul conducător al zeilor. „Cu cât urmărești mai atent serialul, cu atât ești mai terifiat, fiindcă îți dai seama de puterea lui și de ce e în stare să facă, iar asta este absolut fantastic”, a declarat actrița pentru Tudum cu un zâmbet malițios.

Zeus și criza vârstei mijlocii

Showrunnerul serialului, care s-a întrebat: „Dacă liderul zeilor ar fi avut o criză a vârstei de mijloc?”, a fost încântat de faptul că lui Jeff Goldblum i-a plăcut să exploreze „familia disfuncțională” a lui Zeus. Actorul a fost foarte mișcat de colaborarea cu interpreta Herei. „Sunt total îndrăgostit de talentul, de omenia și de însuflețirea lui Janet. Am avut scene care au cerut mult din partea mea, iar ea a fost un partener grozav, m-a făcut să mă deschid și a scos din mine lucruri care altfel nu ar fi ieșit la iveală”, a spus Jeff Goldlbum despre colaborarea cu partenera sa de pe ecran.

Janet McTeer a spus că, în esență, „Kaos” este „o dramă de familie profund normală”, iar Charlie Covell a fost de acord. „Nu vreau, în niciun caz, ca oamenii să simtă că nu pot urmări serialul decât dacă și-au făcut temele legate de mitologie, ar fi pur și simplu groaznic, însă mi-ar plăcea ca aceia care au citit miturile grecești să descopere surprize la fiecare pas”, a explicat autorul acestui scenariu excentric.

O: Kaos, Marea Britanie, 2024 R: Georgi Banks-Davies, Runyararo Mapfumo D: Jeff Goldblum, Janet McTeer, Cliff Curtis, Aurora Perrineau, Killian Scott, Misia Butler, Leila Farzad.

Sursă foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton