; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gerard Depardieu

Serialul documentar „Periplu culinar cu Gérard Depardieu” vine la TV Paprika

02 April 2017

De marți, 4 aprilie, de la ora 23.00, TV Paprika va difuza un serial documentar care-l are ca amfitrion pe celebrul actor francez. „Periplu culinar cu Gérard Depardieu' / „Bon appétit!' (2015) are 10 episoade cu durata de câte o oră.

Alături de Laurent Audiot, chef-ul restaurantului La Fontaine Gaillon din Paris, Gérard Depardieu ne invită să descoperim minunile gastronomice ale Europei. Călătoria culinară – ocazia perfectă pentru întâlniri, pauze savuroase, discuții despre plăcerile vieții, mâncare, filme, cultură – îi va purta pe cei doi prin Franța, Scoția, Italia, Germania, Spania, Danemarca.

„Sunt Gérard Depardieu. Sunt cetățean al lumii și sunt viu. Îmi place să mănânc, să râd și să trăiesc. L-am întâlnit pe Laurent Audiot acum 20 de ani. Am devenit prieteni și, de-atunci, ne împătășim experiențele culinare', așa începe fiecare dintre cele zece episoade ale serialului. Bon appétit!

Gérard Depardieu a făcut cunoștință cu Laurent Audiot cu ani de zile în urmă, pe vremea când încă era căsătorit cu Élisabeth (au divorțat în 1996). Așteptându-și nevasta să iasă de la teatru, actorul s-a refugiat în restaurantul acestuia și cei doi au ajuns nu numai să se împrietenească, ci și să deschidă un restaurant împreună.

Ca doi parteneri adevărați, Gérard Depardieu și Laurent Audiot s-au obișnuit să-și facă aprovizionarea de la cei mai buni producători. Atenți și la calitate, dar și la istoria locurilor, cei doi cutreieră lumea pentru a găsi și a cumpăra produse excelente.

„M-am născut cu 2.250 de ani după Epicur (filosof grec, fondatorul epicurismului, doctrină care postulează căutarea plăcerii, n.r.) și nu s-a schimbat nimic. Totul s-a accelerat, dar dorința de a te simți bine și de a împărtăși asta cu ceilalți a rămas. Și mai ales în bucătărie, plăcerea de a mânca produse naturale, proaspete, gătite cu dragoste și devotament a rămas intactă și puternică', își postulează propria sa teorie asupra vieții actorul, preluat de arte.tv.

Citește și:

Gerard Depardieu a primit interdicție în Ucraina

Netflix îl vrea pe Gérard Depardieu în „House of Cards'-ul francez?

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare