; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ultimul episod din “Lost” este difuzat diseară de AXN

28 July 2010

AXN difuzează diseară ultimul episod din serialul „Lost: Naufragiaţii', precedat de o recapitulare a celorlalte serii (în total, trei ore şi jumătate, cu începere de la 19.25). Garantat, sfârşitul vă va lăsa cu gurile căscate (a admiraţie ori a pagubă).

.

Fanii serialului nu vor fi dezamăgiţi de ultimul episod, chiar dacă acesta nu răspunde la toate întrebările lor.

Fanii serialului nu vor fi dezamăgiţi de ultimul episod, chiar dacă acesta nu răspunde la toate întrebările lor.

Creatorii serialului „Lost: Naufragiaţii' (nominalizat recent la 13 premii Emmy), Carlton Cuse şi Damon Lindelof, au tot declarat că sfârşitul poveştii pe care o deapănă de şase ani nu va reuşi să-i satisfacă garantat pe toţi fanii. Şi câtă dreptate au avut!

Serialul a livrat un final magistral orchestrat, plin de surprize şi de scene emoţionante, dar care nu a răspuns deloc la toate întrebările. Mai multe ni se promit pe DVD-ul cu sezonul şase, care va conţine scene adiţionale şi va fi lansat în SUA pe 24 august.

Unii fani au considerat marele final excepţional, alţii l-au blamat pentru varianta uşoară de a încheia povestea pe care au ales-o Cuse şi Lindelof şi pentru faptul că accentul a căzut pe personaje, şi nu pe poveste.

Dacă americanii (şi restul fanilor din întreaga lume care pot vedea serialul pe Internet) au aflat pe 23 mai cum se termină toată povestea începută în 2004, telespectatorii AXN vor afla abia acum deznodământul. Nu vă voi dezvălui aici nimic, pentru a nu strica surpriza, dar mai jos vă puteţi delecta cu un top al celor mai bune cinci episoade din toate cele şase serii.

Până la urmă, „Lost: Naufragiaţii' a demonstrat că este o poveste despre oameni şi relaţiile dintre ei, nu despre urşi polari, o insulă care se mută prin spaţiu şi timp, un malefic fum negru şi un buton care trebuie apăsat o dată la 108 secunde pentru a salva lumea de la dezastru.

.

TOP 5 EPISOADE “LOST”

1. „MAN OF SCIENCE, MAN OF FAITH' (episodul 1 din sezonul 2, difuzat în septembrie 2005). A doua serie debuta în forţă acum cinci ani: misteriosul buncăr era deschis de Locke (Terry OQuinn, foto) la finele primului sezon, iar acum aflăm totul despre Desmond (Henry Ian Cusick). Scoţianul a locuit în buncăr trei ani, apăsând pe un buton şi aşteptându-şi înlocuitorul. Acest episod a fost cel mai urmărit din întregul serial, cu 23,47 de milioane de telespectatori în SUA.

2.„THROUGH THE LOOKING GLASS' (episodul 23 din sezonul 3, difuzat în mai 2007). În unul dintre cele mai bune episoade de final de sezon din istoria serialelor TV, naufragiaţii încercau să contacteze cargobotul misterios, Charlie (Dominic Monaghan, foto) se sacrifică pentru a-i anunţa pe ceilalţi că nava nu le va aduce salvarea aşteptată, iar în flashback-uri îi vedem pe Jack (Matthew Fox) şi Kate (Evangeline Lilly) salvaţi, în Los Angeles: Jack este distrus de băutură şi convins că nu trebuia să plece niciodată de pe insulă.

3. „THE CONSTANT' (episodul 5 din sezonul 4, difuzat în februarie 2008). Episodul e unul dintre cele mai emoţionante din serial, fiind centrat pe povestea de dragoste dintre Desmond (Henry Ian Cusick, foto st.) şi Penny (Sonya Walger). Aflat în elicopterul care zboară spre cargobot, Desmond devine dezorientat şi conştiinţa lui începe să sară prin timp, din 1996 până în 2004. Cu ajutorul fizicianului Daniel Faraday (Jeremy Davies, foto dr.), Desmond îşi caută o constantă temporală: pe Penelope.

4. „THE MAN BEHIND THE CURTAIN' (episodul 20 din sezonul 3, difuzat în mai 2007). În acest episod am aflat mai multe despre Benjamin Linus (Michael Emerson). Născut departe de insulă (mama lui a fost jucată de soţia actorului, Carrie Preston, chelneriţa roşcată din „True Blood'), Ben devine vrăjit de ceilalţi oameni de pe insulă, aşteptă răbdător momentul în care li se va alătura şi ajunge să comunice cu misteriosul Jacob, la cabana căruia îl duce pe Locke (foto).
5. „AB AETERNO' (episodul 9 din sezonul 6, difuzat în martie 2010). Un episod magistral despre Richard Alpert (Nestor Carbonell, foto), nemuritorul locuitor al insulei. În 1867, Ricardo era încarcerat pe un vas de sclavi („The Black Pearl'), care naufragia pe insulă, distrugând statuia cu patru degete la picioare. Aici, era salvat de Omul în Negru (Titus Welliver, foto, st.), dar devenea ajutorul lui Jacob (Mark Pellegrino), care îi acorda nemurirea.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare