Homepage  / SkyShowtime

Serialele lunii septembrie 2024. Ce vedem pe Netflix, SkyShowtime, Max și Disney Plus

Serialele lunii septembrie 2024. Ce vedem pe Netflix, SkyShowtime, Max și Disney Plus

de Andreea Hentea,

Sunteți în căutarea unui nou serial? Iată ce urmează să apară pe platformele de streaming în septembrie 2024.

Luna septembrie ne oferă o ecranizare plină de vedete despre o nuntă fastuoasă întreruptă de o crimă, o poveste despre celebritate și fragilitatea ei în fața rețelelor de socializare, un nou capitol din celebra poveste a Elenei Ferrante „Prietena mea genială”, o aventură care o duce pe nostima Emily Cooper de la Paris la Roma, o reîntâlnire cu fiorosul criminal poreclit „Pinguinul”, dar și una mult mai amuzantă cu spiritualul dr. Frasier Crane.

Serialele lunii septembrie ne oferă crime și mistere, producții SF, comedii romantice și reveniri ale unor eroi familiari. Iată lista premierelor din septembrie 2024, pe platformele de streaming din România.

„Minte-mă” – disponibil la Disney+ din 4 septembrie

Sezonul al doilea al serialului creat de Meaghan Oppenheimer („Fear the Walking Dead”) și bazat pe bestsellerul omonim al Carolei Lovering, care are opt episoade, îi urmărește pe Lucy Albright (Grace Van Patten) și pe Stephen DeMarco (Jackson White) întorcându-se la facultate, dar continuând să nu-și vorbească, după despărțirea lor dramatică de la începutul verii. Deși rămân despărțiți, ei se regăsesc într-o nouă versiune a relației lor de dependență, care se dovedește inevitabilă, deși este de-a dreptul exasperantă. Între timp, povestea se extinde, prezentând viețile grupului de prieteni ai lui Lucy și Stephen, pe măsură ce consecințele întâmplărilor din primul sezon au un impact neașteptat asupra tuturor.

O: Tell Me Lies, SUA, 2022 R: Jonathan Levine, Sam Boyd, Erin Feeley D: Grace Van Patten, Jackson White, Tyriq Withers, Catherine Missal, Natalee Linez, Jessica Capshaw, Gabriella Pession, Katey Sagal.

„Cuplul perfect” – disponibil la Netflix din 5 septembrie

Ecranizare a bestsellerului (tradus și la noi) „Cuplul perfect” / „The Perfect Couple”, al scriitoarei americane Elin Hilderbrand, miniseria are în centru o nuntă de vis în luxoasa stațiune americană Nantucket. Bogata familie a mirelui n-a precupețit nimic pentru a organiza evenimentul sezonului, însă o tragedie spulberă liniștea tuturor. Chiar înainte de ceremonie, în valuri este descoperit un cadavru, toți membrii familiei devin suspecți și sunt chemați la interogatoriu. Miniseria creată de Jenna Lamia („Good Girls”) are șase episoade, iar aclamata sa regizoare, Susanne Bier („Bird Box”, „Managerul de noapte”), a strâns o distribuție formată din nume sonore, începând cu Nicole Kidman. Faimoasa actriță o joacă pe sofisticata Greer Garrison Winbury, scriitoare de succes și mama mirelui, iar Liev Schreiber („Ray Donovan”) este Tag Winbury, tatăl mirelui. Alături de ei apar o mulțime de actori și actrițe pe care îi știm din serialele de succes ale ultimilor ani. Billy Howle („Sub semnul credinței”) joacă rolul mirelui, Eve Hewson („Bad Sisters”) este mireasa, Jack Reynor („Midsommar”) este Thomas Winbury, fratele mirelui, iar Dakota Fanning („Ripley”) este soția lui, Abby Winbury. Frumoasa Meghann Fahy („Lotusul alb”) este Merritt Monaco, cea mai bună prietenă a miresei și domnișoara ei de onoare. Povestea beneficiază și de prezența legendarei Isabelle Adjani, care este o prietenă a familiei Winbury.

O: The Perfect Couple, SUA, 2024 R: Susanne Bier D: Nicole Kidman, Liev Schreiber, Billy Howle, Eve Hewson, Jack Reynor, Dakota Fanning, Meghann Fahy, Isabelle Adjani.

„Douglas Is Cancelled”– disponibil la SkyShowtime din 5 septembrie

Eroul acestei miniserii britanice cu patru episoade scrise și create de scenaristul Steven Moffat („Sherlock”, „Doctor Who”) este Douglas Bellowes (Hugh Bonneville), respectatul crainic de știri al emisiunii „Live At Six”, care și-a construit o viață admirabilă alături de soția lui, Sheila (Alex Kingston). Având-o drept colaboratoare pe abila Madeline (Karen Gillan), colega sa mai tânără de platou, expertă în tehnologie și în rețelele sociale, Douglas este considerat o adevărată comoară națională și un model pentru mulți. Când face însă o glumă imprudentă la nunta vărului său, iar un coleg îl aude, din întâmplare, amenințările cu dezvăluirea comentariului său pe rețelele de socializare spulberă toată existența tihnită a acestuia. În timpul isteriei și a asaltului digital care urmează, presupusa indiscreție a lui Douglas este disecată și dusă la extrem, toată lumea având o părere pe această temă. În efortul uriaș de a scăpa de toată polemica, Douglas se trezește într-o situație haotică și imposibil de gestionat și se simte o victimă a „culturii boicotării”. Ce va face tulburatul erou, în condițiile în care chiar și motivația lui Madeline de a posta în numele lui pare, brusc, suspectă? Hugh Bonneville și-a câștigat nenumărați fani după interpretarea lordului Robert Grantham, capul familiei Crawley, din serialul și din cele două lungmetraje marca „Downton Abbey” (un al treilea va avea premiera în 2025), iar Karen Gillan (pe care o știm din francizele „Jumanji”, „Răzbunătorii” și „Gardienii galaxiei”) a jucat, recent, alături de Russell Crowe în thrillerul „Fantomele trecutului”.

O: Douglas Is Cancelled, Marea Britanie, 2024 R: Ben Palmer D: Hugh Bonneville, Alex Kingston, Karen Gillan, Ben Miles, Madeleine Power, Simon Russell Beale, Nick Mohammed.

„Prietena mea genială” – disponibil la Max din 10 septembrie

Serialul creat, scris și regizat de Saverio Costanzo („Singurătatea numerelor prime”, „Inimi flămânde”) și lansat în 2018, care ecranizează celebra serie literară bestseller a Elenei Ferrante „Prietena mea genială” / „L’amica geniale” (tradusă și la noi), continuă, în acest al patrulea sezon, să urmărească povestea deja cunoscutei Elena Greco (Alba Rohrwacher) și a prietenei ei Lila Cerullo (Irene Maiorino), dispărută fără urmă. Elena refuză să abandoneze povestea prieteniei lor extraordinare, începută cu șase decenii în urmă pe străzile zbuciumatului Napoli din perioada anilor ’50. A patra parte, intitulată „Povestea fetiței pierdute”, descrie în detaliu viața adultă a Elenei și a Lilei. Ele se trezesc implicate în frământările Italiei de la sfârșitul anilor ’80, aproape de sfârșitul deceniilor de violență politică și de tulburări sociale. Elena și Lila locuiesc, din nou, în același cartier, iar viața lor se desfășoară pe fondul maternității și al alegerilor din carieră, al trădărilor, amenințărilor, disparițiilor dureroase și dezastrelor naturale.

O: L’amica geniale, Italia, 2024 R: Saverio Costanzo D: Alba Rohrwacher, Irene Maiorino, Alberto Brosio, Stefano Dionisi, Anna Rita Vitolo, Fabrizio Gifuni, Francesca Solombrino, Pio Stellaccio.

„Emily în Paris” – disponibil la Netflix din 12 septembrie

„Emily în Paris” revine cu a doua parte din sezonul al patrulea, care o duce pe Emily Cooper (Lily Collins) în decorul de vis al Romei. Irezistibila americancă se delectează acum cu plimbări prin Trastevere, la Fontana di Trevi, pe Via Appia și prin Piazza Navona, în compania unui tânăr și curtenitor italian, Marcello Muratori (Eugenio Franceschini), aflat în atenția lui Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) și a colegilor de la agenție. Între timp, Camille (Camille Razat) se află mereu în preajma lui Gabriel (Lucas Bravo), iar Mindy (Ashley Park) o îndeamnă pe Emily să acționeze spontan și să pornească în aventură. La agenție își face apariția încă o americancă tânără și energică, Geneviève (Thalia Besson, fiica celebrului regizor Luc Besson și a producătoarei Virginie Besson-Silla), pe care Sylvie pare să o fi luat deja sub aripa ei. Plină de peisaje superbe, care ne poartă prin Paris, Roma, dar și în superba stațiune Megève, din inima Alpilor, această a doua parte a noului sezon ne rezervă energie, umorul bine cunoscut, o dinamică interesantă a îndrăgitelor personaje. La nivel estetic, designerul de costume Marylin Fitoussi (care a înlocuit-o pe inventiva Patricia Field după sezonul al doilea) s-a întrecut pe sine, iar din ținutele lui Emily nu lipsesc trimiterile la emblematica Audrey Hepburn, de la neuitatul „Vacanță la Roma” la sofisticatul „Șarada”.

O: Emily in Paris, Marea Britanie/SUA, 2020 R: Andrew Fleming D: Lily Collins, Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Camille Razat, Lucien Laviscount, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie, Thalia Besson.

„Agatha – de la bun început” – disponibil la Disney+ din 19 septembrie

După evenimentele din „WandaVision”, infama Agatha Harkness (Kathryn Hahn) se trezește fără putere, iar o făptură bizară o ajută să se elibereze de o vrajă distorsionată. Interesul ei este stârnit atunci când aceasta o roagă să meargă pe legendarul Drum al Vrăjitoarelor, un spațiu magic de încercări prin care trebuie să treacă și după care, dacă va supraviețui, va fi răsplătită cu ceea ce își dorește. Împreună, ei atrag un întreg grup de creaturi magice, alături de care pornesc pe jos spre Drum. Kathryn Hahn („Mame bune și nebune”, „La cuțite: Misterul din Grecia”) a declarat că îi place enorm rolul Agathei, care este „un personaj cu multe straturi”. Ea a spus că a avut, ca actriță, o experiență aparte încercând să afle „ce este sub aceste straturi de apărare construite de-a lungul secolelor (pentru că Agatha nu este tânără, deși arată fabulos)”. Excelenta Patti LuPone, pe care am văzut-o în rolul lui Avis Amberg din serialul „Hollywood” s-a declarat cucerită de decorurile miniseriei „Agatha – de la bun început”. „Când am intrat pe platou, cred că mai mulți am izbucnit în lacrimi, fiindcă nu cred că am văzut vreodată un decor mai frumos. A fost pur și simplu uimitor”, a spus actrița. În rolul lui Rio Vidal o vedem pe Aubrey Plaza, neuitată pentru rolul său din sezonul al doilea al serialului „Lotusul alb”.

O: Agatha All Along, SUA, 2024 R: Gandja Monteiro, Jac Schaeffer, Rachel Goldberg D: Kathryn Hahn, Joe Locke, Patti LuPone, Aubrey Plaza, Sasheer Zamata, Ali Ahn, Debra Jo Rupp.

„Pinguinul” – disponibil la Max din 20 septembrie

Unul dintre cele mai înfiorătoare personaje din universul Batman, Oswald „Oz” Cobblepot revine, mai dornic ca oricând să controleze Gotham City, în miniseria cu opt episoade inspirată de personajele create de Bill Finger și Bob Kane. După prăbușirea digului, Cobb încearcă să umple vidul de putere lăsat de moartea lui Carmine Falcone și să îi ofere mamei sale, Francis, viața promisă. Înainte să își îndeplinească visul, Oz trebuie să se confrunte însă cu inamici mai vechi sau mai noi, printre care copiii lui Carmine, Sofia Falcone (Cristin Milioti) și Alberto Falcone (Michael Zegen), familia Maroni, condusă de Salvatore Maroni (Clancy Brown), dar și propria reputație îngrozitoare, care l-a făcut să fie poreclit „Pinguinul”. Excelentul Colin Farrell, cunoscut pentru capacitatea sa de-a aborda roluri foarte variate, a spus despre personajul său: „Este foarte întunecat, asta pot să vă spun, și incredibil de violent în ascensiunea sa către ce a visat mereu – o putere imensă și un anumit statut social. După moartea lui Carmine Falcone la sfârșitul filmului «The Batman», el încearcă să umple vidul de putere din Gotham, încercând, în călătoria lui, să se ridice în vârf prin obstacole extraordinare. E foarte întunecat, ceea ce nu înseamnă însă că nu m-am distrat de minune jucându-l” .

O: The Penguin, SUA, 2024 R: Craig Zobel D: Colin Farrell, Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Kenzie Grey, Michael Zegen, Clancy Brown, Theo Rossi, David H. Holmes.

„Frasier” – disponibil la SkyShowtime din 23 septembrie

Legendarul „Frasier” revine cu cel de-al doilea sezon, care are zece episoade. Acesta continuă să-l urmărească pe Frasier Crane (Kelsey Grammer) în următorul capitol al vieții sale, după ce se întoarce la Boston pentru a face față unor noi provocări, pentru a-și crea noi relații și pentru a-și îndeplini, în sfârșit, unul sau două visuri vechi. Alături de irezistibilul Kelsey Grammer îi vom revedea pe Jack Cutmore-Scott (în rolul lui Freddy, simpaticul fiu al lui Frasier), pe minunatul Nicholas Lyndhurst în rolul lui Alan, vechiul amic din facultate al lui Frasier, devenit profesor universitar și pe Toks Olagundoye în rolul Oliviei, colega lui Alan și șefa departamentului de psihologie al universității. Frasier și Freddy îi vor avea din nou alături pe Jess Salgueiro în rolul lui Eve, colega de cameră a lui Freddy și pe Anders Keith în rolul lui David, naivul nepot al lui Frasier. Îndrăgita Peri Gilpin își va relua rolul iconic al lui Roz Doyle, ca invitată recurentă în noul sezon. Două episoade din noul sezon vor fi regizate de legendarul James Burrows, care a semnat cele mai multe episoade din varianta originală a multipremiatului serial. Difuzat între 1993 și 2004, timp de unsprezece ani și 263 de episoade, serialul original „Frasier” a fost recompensat cu 37 de premii Emmy, iar ultimul său episod a fost urmărit live de 34 de milioane de americani. Recompensat cu șase premii Emmy și cu două Globuri de Aur, Kelsey Grammer l-a transformat pe dr. Frasier Crane într-unul dintre cele mai îndrăgite și longevive personaje din istoria televiziunii.

O: Frasier, SUA, 2023 R: James Burrows, Kelsey Grammer, Kelly Park D: Kelsey Grammer, Peri Gilpin, Nicholas Lyndhurst, Jack Cutmore-Scott, Toks Olagundoye, Jess Salgueiro, Anders Keith.

„Un scandal regal” – miniserie disponibilă la Max din 24 septembrie

Bazată pe interviul luat de Emily Maitlis (Ruth Wilson) prințului Andrew (Michael Sheen) în 2019 despre acuzațiile scandaloase aduse prințului în legătură cu Jeffrey Epstein și Virginia Giuffre, această nouă miniserie aduce în prim plan acțiunile lui Emily Maitlis și ale prințului Andrew înainte de interviu și în timpul acestuia, precum și numeroasele întrebări care au rămas fără răspuns după dialogul dintre cei doi. Miniseria – care tratează, mai amănunțit, evenimentele prezentate și în filmul „Marele interviu” / „Scoop”, lansat de Netflix în luna aprilie a acestui an, cu Gillian Anderson și Rufus Sewell – este regizată de Julian Jarrold („The Crown”), după un scenariu de Jeremy Brock („Ultimul rege al Scoției”) și după cartea „Airhead: The Imperfect Art of Making News”, de Emily Maitlis. Alături de Michael Sheen și de Ruth Wilson, care s-au metamorfozat uimitor în cele două personaje principale, îi vom mai vedea pe Joanna Scanlan în rolul secretarei personale a prințului Andrew, Amanda Thirsk, pe Eanna Hardwicke („The Doll Factory”) și pe Alexander Owen („Dreaming Whilst Black”). Claire Rushbrook („Inside No. 9”) o joacă pe Sarah Ferguson, fosta soție a prințului Andrew, iar Clare Calbraith („Tell Me Everything”) este Sam McAlister, producătoarea de la „Newsnight”.

O: A Very Royal Scandal, Marea Britanie, 2024 R: Julian Jarrold D: Michael Sheen, Ruth Wilson, Ian Hughes, Claire Rushbrook, Clare Calbraith, Alex Jennings.

„Nimeni nu vrea asta” – disponibil la Netflix din 26 septembrie

O comedie romantică plasată în actualitate, serialul cu zece episoade creat de Erin Foster urmărește relația neașteptată dintre Noah (Adam Brody), un rabin non-conformist, și Joanne (Kristen Bell), autoarea unui podcast și o persoană irascibilă, zgomotoasă și agnostică. Povestea explorează perspectivele radical diferite pe care Joanne și Noah le au asupra vieții, iubirii și familiei, pe care încearcă să le depășească în timp ce toți cei din jur par să ridice – intenționat sau nu – obstacole în calea lor. „Mi-am dat seama că a fi fericit este mult mai complicat decât a fi nefericit, așa că am creat acest serial pe baza tuturor situațiilor în care găsirea persoanei potrivite se dovedește extrem de dificilă”, a spus Erin Foster într-o declarație pentru Tudum.

O: Nobody Wants This, SUA, 2024 D: Adam Brody, Kristen Bell, Justine Lupe, Timothy Simons, Sherry Cola, Emily Arloock, Susan Elle.

„Din” – disponibil la Max din 26 septembrie

Ajuns la sezonul al treilea, acest serial cu accente horror SF creat de John Griffin continue să cerceteze misterele unui orășel de coșmar. Toți străinii care ajung acolo sunt prinși într-o capcană teribilă, iar localnicii forțați să rămână în oraș caută, disperați, o modalitate de evadare. Decorurile acestui serial în echipa căruia se regăsesc doi membri ai echipei celebrului „LOST: Naufragiații” (regizorul Jack Bender și actorul Harrold Perrineau) au fost construite special în North Beaver Bank, în provincia canadiană Noua Scoție. Situl de acolo, cunoscut sub numele de „Vila Beaver Bank” are o istorie lungă, iar în urmă cu mulți ani găzduia o sală de întruniri, o stație de pompieri, o școală, o biserică, un magazin și alte câteva clădiri (demolate înainte de 2004) pentru a sprijini muncitorii de la o bază militară din apropiere, care a funcționat între 1950 și 1960. Din acea așezare au rămas doar străzile pavate și aleile, deasupra cărora au fost ridicate decorurile pentru serial.

O: From, SUA, 2022 R: Jack Bender, Brad Turner D: Harrold Perrineau, Catalina Sandino Moreno, Elizabeth Saunders, Eion Bailey, David Alpay, Scott McCord.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton