Homepage  / Seriale / SkyShowtime

Serialele lunii octombrie. Ce putem vedea pe Netflix, Max, Disney+, SkyShowtime și Prime Video

Serialele lunii octombrie. Ce putem vedea pe Netflix, Max, Disney+, SkyShowtime și Prime Video

de Andreea Hentea,

În octombrie urmează să descoperim o satiră excelentă la adresa filmelor cu supereroi, o dramă despre competițiile de box, câteva confruntări acide în lumea televiziunii, noi cazuri pentru bonomul avocat Mickey Haller, o altă acțiune periculoasă a agenției „Citadela”, dar și noi și complicate manevre de culise pentru fermecătoarea diplomată Kate Wyler.

„Franciza” – disponibil la Max din 7 octombrie

Serialul cu opt episoade creat de Sam Mendes, Armando Iannucci și Jon Brown, reprezentând debutul în televiziune al lui Sam Mendes („American Beauty”, „Skyfall”, „1917”), îi urmărește pe membrii unei echipe de producție a unei francize nepreciate, care luptă pentru locul lor într-un univers cinematic nebunesc, dezvăluind haosul ascuns din spatele realizării unui film cu supereroi.

În cele din urmă, ei ajung să se întrebe dacă nu cumva trâmbițata renaștere a Hollywoodului este, de fapt, lovitura de grație dată industriei filmului. Daniel Brühl („Inglourious Basterds”, „Rush”, „Becoming Karl Lagerfeld”), Richard E. Grant („Persuasiune”, „Saltburn”, „Lecția”), Billy Magnussen („Nu e vreme de murit”, „Jaf în zbor”) și Himesh Patel („Station Eleven”, „Don’t Look Up”) sunt vedetele acestei comedii sarcastice și ingenioase.

O: The Franchise, SUA, 2024 R: Sam Mendes D: Daniel Brühl, Billy Magnussen, Himesh Patel, Richard E. Grant, Lolly Adefope, Aya Cash, Isaac Powell, Jessica Hynes.

„Mașina de box” – disponibil la Disney+ din 9 octombrie

După ce suferă o pierdere cumplită, Esteban Osuna (Gael García Bernal), poreclit „Mașina de box”, se află într-o perioadă dificilă a carierei sale. Spre norocul lui, Andy Lujan (Diego Luna), managerul și cel mai bun prieten al său, este hotărât să-l aducă înapoi pe culmile gloriei.

Însă, atunci când o organizație interlopă își face apariția, miza revanșei este una pe viață și pe moarte. În timp ce se străduiește să revină, Esteban trebuie să lupte cu propriii demoni și să-și protejeze familia, inclusiv pe fosta sa soție, Irasema (Eiza González), o jurnalistă pe cale să afle mai multe despre partea întunecată a lumii boxului.

O: La máquina, SUA/Mexic, 2024 R: D: Gael García Bernal, Diego Luna, Eiza González, Christopher Evangelou, Alberto Trujillo.

„Citadel: Diana” – disponibil la Prime Video din 10 octombrie

Regizat de Arnaldo Catinari („Suburra”), serialul „Citadel: Diana” este un spinoff cu șase episoade al ambițiosului și costisitorului „Citadel” (regizat de Anthony și Joe Russo și lansat anul trecut de Prime Video). Prezentând doi superagenți care luptau să-și recupereze memoria, acesta îi avea în rolurile principale pe Priyanka Chopra Jonas, Richard Madden, Stanley Tucci și Lesley Manville. Acțiunea din „Citadel: Diana” se petrece în 2030, la Milano, la opt ani după evenimentele care duseseră la distrugerea agenției globale de spionaj „Citadela”.

Diana Cavalieri (Matilda De Angelis) este agentă sub acoperire a agenției cândva atât de puternice. Recrutată de „Citadela” pentru a doborî o puternică familie criminală, ea urmărește să-și răzbune colegii uciși și joacă de ambele părți, asmuțindu-le una împotriva celeilalte, pentru a-și atinge obiectivele. Prinsă în spatele liniilor inamice după ce se infiltrează în organizația Manticore, Diana se aliază cu Edo Zani (Lorenzo Cervasio), moștenitorul Manticore Italia și fiul lui Ettore Zani (Maurizio Lombardi), șeful organizației italiene, care luptă împotriva altor familii europene.

O: Citadel: Diana, SUA, 2024 R: D: Matilda De Angelis, Thekla Reuten, Julia Piaton, Filippo Nigro și Bernhard Schütz.

„Femeia amuzantă” – sezonul doi se lansează la SkyShowtime pe 11 octombrie

În primul sezon, Barbara Parker (Gemma Arterton) din Blackpool își îndeplinea visul de a deveni vedeta de comedie TV Sophie Straw, favorita întregii națiuni. În cel de-al doilea sezon, Sophie află însă că „a avea un cuvânt de spus” nu înseamnă neapărat și a fi ascultată, dar și că faima este o prietenă capricioasă.

Sătulă să fie doar o sursă de inspirație caraghioasă pentru show-uri de comedie demodate, Sophie își încearcă norocul în cinematografia de artă, în speranța că totul va fi mai progresist, dar constată că nu este cazul. Fără să se descurajeze, ea se hotărăște să-și creeze propriul spectacol de comedie, în care să poată spune povești autentice, în cel mai dezordonat și amuzant stil. În sfârșit, Sophie are propria voce și nimeni nu o poate împiedica să o folosească. Acum, ea are ocazia să învețe, se pare, ce înseamnă puterea cuvântului.

O: Funny Woman, Marea Britanie, 2023 R: Oliver Parker D: Gemma Arterton, Arsher Ali, David Threlfall, Rosie Cavaliero, Alexa Davies, Matthew Beard, Leo Bill, Clare-Hope Ashitey.

„O prietenă devotată” – disponibil la Max din 11 octombrie

Această miniserie thriller cu patru episoade este inspirată din fapte reale și o aduce în prim plan pe Christelle „Chris” Blandin (Laure Calamy, pe care o știm din excelentul serial „Zece la sută”), o pariziancă obsedată de muzica rock.

Martoră a atacurilor teroriste de pe 13 noiembrie 2015, ea rămâne apropiată de comunitatea de supraviețuitori, susținând că prietenul ei cel mai bun s-a numărat printre răniții de la teatrul Bataclan. Astfel, Chris devine o personalitate importantă în cadrul unei asociații de supraviețuitori. În scurt timp însă, încep să apară discrepanțe în povestea ei, ceea ce ridică întrebări pentru adevăratele victime ale tragediei.

O: Une amie dévouée, Franța, 2024 R: Just Philippot D: Laure Calamy, James Flynn, Arieh Worthhalter, Ava Baya, Annabelle Lengronne.

„Avocatul din limuzină” – disponibil la Netflix din 17 octombrie

Spre bucuria fanilor, captivantul serial „Avocatul din limuzină” revine cu sezonul al treilea. În noul sezon îl vom revedea pe energicul Manuel Garcia-Rulfo, interpretul idealistului avocat Mickey Haller, care își conduce cabinetul de avocatură de pe bancheta din spate a limuzinei sale Lincoln, alături de Neve Campbell, Elliott Gould, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson și Yaya DaCosta. Al treilea sezon are zece episoade și ecranizează „Zeii vinovăției” / „The Gods of Guilt” (tradusă și la noi, în 2023), cea de-a cincea carte din seria omonimă a lui Michael Connelly.

După ce episodul-pilot părea că nu mai are șansa de-a merge mai departe, în mai 2020, deși era scris de renumitul David E. Kelley („Marile minciuni nevinovate”, „Anatomia unui scandal”, „Dragoste și moarte”), serialul a fost salvat, din fericire, de Netflix, care l-a lansat în mai 2022. Serialul a avut un asemenea impact, încât după doar o lună a fost reînnoit pentru un al doilea sezon. Acesta a fost lansat de Netflix în două părți – pe 6 iulie și 3 august 2023 -, iar succesul său fulminant (40 de milioane de vizionări până la sfârșitul lunii august și clasarea în Top 10 în 81 de țări) a făcut, din nou, ca aprobarea pentru un nou sezon să vină rapid.

O: The Lincoln Lawyer, SUA, 2022 R: Alonso Alvarez D: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Elliott Gould, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson, Yaya DaCosta.

„Rivalii – disponibil la Disney+ din 18 octombrie

Avându-i ca protagoniști pe membrii elitei britanice, obsedați de putere, „Rivalii” prezintă un portret necruțător și amuzant al lumii televiziunilor private din anii ’80. Ecranizare a romanului omonim al lui Jilly Cooper, serialul „Rivalii” urmărește un fost participant la Jocurile Olimpice, pe afemeiatul Rupert Campbell-Black (Alex Hassell) și rivalitatea înverșunată dintre acesta și proprietarul televiziunii Corinium, Tony Baddingham (David Tennant).

Loialitatea celor din jur e pusă la încercare atunci când cei doi negociază agresiv pentru o licență audiovizuală, iar Declan O’Hara (Aidan Turner), moderatorul unei emisiuni, este prins la mijloc. Planurile lor sunt date peste cap de povestea de dragoste care se înfiripă între afemeiatul Rupert și fiica lui Declan, ceea ce duce la un triunghi amoros la care participă și mâna dreaptă a lui Tony, o producătoare de origine americană. În această lume perfidă a televiziunii, unde toată lumea e pe cont propriu, oare s-ar putea înfiripa o poveste de iubire adevărată?

O: Rivals, Marea Britanie, 2024 R: Elliot Hegarty D: David Tennant, Aidan Turner, Alex Hassell, Claire Rushbrook, Emily Atack, Nafessa Williams, Bella Maclean, Katherine Parkinson, Victoria Smurfit.

„Doctor Odyssey” – disponibil la Disney+ din 24 octombrie

Ryan Murphy ne oferă serialul „Doctor Odyssey”, pe care l-a creat împreună cu Jon Robin Baitz și Joe Baken. Dr. Max Bankman (Joshua Jackson) este noul medic de bord al unui vas de croazieră de lux comandat de căpitanul Robert Massey (Don Johnson), unde personalul lucrează din greu, dar se și distrează din plin. Max și mica, dar puternica sa echipă medicală, din care fac parte tinerii Avery Morgan (Phillipa Soo) și Tristan Silva (Sean Teale) trebuie să facă față unor crize medicale fără precedent și și relatiilor dntre ei, la mile depărtare de țărm.

O: Doctor Odyssey, Marea Britanie, 2024 R: Paris Barclay, Maggie Kiley D: Joshua Jackson, Phillipa Soo, Don Johnson, Sean Teale, Tom McGowan, Asha Kamali.

„Cineva, undeva” – disponibil la Max din 28 octombrie

În al treilea sezon al serialului, Sam (Bridget Everett) este martora schimbărilor monumentale care au loc în viețile tuturor celor din jurul ei, ceea ce ar putea declanșa și schimbarea necesară ca să investească, în sfârșit, în ea însăși. Joel (Jeff Hiller) și Brad (Tim Bagley) își asumă un risc, Fred (Murray Hill) alege să trăiască mai sănătos, iar Tricia (Mary Catherine Garrison) începe să iasă la întâlniri.

O: Somebody somewhere, SUA, 2022 R: D: Bridget Everett, Jeff Hiller, Tim Bagley, Murray Hill, Mary Catherine Garrison.

„Diplomata” – disponibil la Netflix din 31 octombrie

Excelentul serial „Diplomata”, care s-a instalat rapid pe primele locuri în preferințele spectatorilor de la noi și din lume, revine cu al doilea sezon, care va avea șase episoade. „Primul sezon s-a încheiat în momentul în care Kate realizează că atacul asupra unei nave de război britanice nu a fost opera unei națiuni ostile, ci la mijloc s-a aflat chiar premierul britanic, însă acum ea va trebui să demonstreze asta.

Numai că, în condițiile în care Statele Unite și Marea Britanie nu se spionează reciproc, ci serviciile lor secrete colaborează îndeaproape, cum îl poți investiga pe prim-ministru? În cine ai încredere?”, a declarat creatoarea serialului, experimentata Debora Cahn (scenarista unor succese ca „Viața la Casa Albă” și „Homeland: Rețeaua terorii”), pentru Tudum.

Cea mai mare surpriză a sezonului al doilea este prezența cerebralei Allison Janney („Eu, Tonya”, „Creatorul”), care se alătură distribuției în rolul vicepreședintei Grace Penn. Debora Cahn, care a colaborat cu talentata actriță la celebrul „Viața la Casa Albă”, și-a dorit ca Allison Janney (laureată cu un Oscar și cu șapte premii Emmy) să fie o prezență recurentă pe tot parcursul sezonului al doilea. În rolul diplomatei Kate Wyler o vom revedea pe Keri Russell, care va fi înconjurată din nou de seducătorii săi colegi de distribuție, de la Rufus Sewell și David Gyasi la Ali Ahn, Rory Kinnear și Celia Imrie.

O: The Diplomat, SUA, 2023 R: Alex Graves D: Keri Russell, Rufus Sewell, Allison Janney, David Gyasi, Ali Ahn, Rory Kinnear, Celia Imrie, Ato Essandoh, Nana Mensah.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton