Homepage  / Filme Online / SkyShowtime

Serialele lunii iunie 2024. Ce vedem pe Netflix, SkyShowtime, Max și Disney Plus

Serialele lunii iunie 2024. Ce vedem pe Netflix, SkyShowtime, Max și Disney Plus

de Andreea Hentea,

Luna iunie ne aduce un tensionat thriller de spionaj, povestea nașterii unei legende a modei, Karl Lagerfeld, „The Acolyte”, o comedie poloneză tonică, un nou titlu din universul „Star Wars”, dar și poveștile emoționante ale unor supraviețuitori ai cumplitelor lagăre de concentrare, aduse de „Tatuatorul de la Auschwitz” și „Supraviețuitorii”.

Serialele lunii iunie ne invită în lumea spionajului internațional, a modei de înaltă clasă, dar și a tragediilor istoriei

„Vălul secretelor” – din 29 mai la Disney+

Miniseria cu șase episoade creată de Steven Knight („Peaky Blinders”, „Eroi și ticăloși”) este un thriller internațional de spionaj, care urmărește relația surprinzătoare și încordată dintre două femei care joacă un joc mortal de adevăr și minciună pe drumul de la Istanbul spre Paris și Londra. Una dintre ele are un secret, iar cealaltă are misiunea de a-l descoperi înainte ca mii de vieți să fie pierdute. În culise, liderii misiunilor din cadrul agenției americane CIA și al agenției franceze DGSE trebuie să lase deoparte divergențele, oricât de greu ar părea, și să colaboreze pentru a evita o potențială nenorocire înainte să fie prea târziu.

O: The Veil, SUA, 2024 R: Justin Chadwick D: Elisabeth Moss, Yumna Marvan, Josh Charles, Alec Secăreanu, James Purefoy, Dali Benssalah.

„The Acolyte” – disponibil la Disney+ din 5 iunie

Un nou titlu din universul „Star Wars”, serialul cu opt episoade creat Leslye Headland se concentrează asupra investigării unei crime șocante din trecutul unui respectat Maestru Jedi, aflat în conflict cu un războinic periculos. Povestea inspirată de clasica serie a lui George Lucas și plasată cu aproximativ un secol înainte de cea din „Star Wars: Amenințarea Fantomei” dezvăluie o călătorie revelatoare, plină de indicii, în care forțele sinistre ale întunericului demonstrează că nimic nu este ceea ce pare. Este prima reprezentare a Înaltei Republici în format live-action, franciza dezvăluind până în prezent această galaxie îndepărtată doar în relație cu Skywalker și Era Imperială. Fanii universului „Star Wars” vor regăsi aici decoruri familiare, cum ar fi capitala galactică Coruscant, dar și noi lumi pline de exuberanță, imaginate de o echipă de scenografi pentru a reda perioada înfloritoare a Republicii.

O: Star Wars: The Acolyte, SUA, 2024 R: Hanelle M. Culpepper, Alex Garcia Lopez, Leslye Headland, Kogonada D: Lee Jung-jae, Amandla Stenberg, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Joonas Suotamo, Carrie-Anne Moss, Margarita Levieva.

„Tatuatorul de la Auschwitz” – disponibil la SkyShowtime din 7 iunie

Ecranizare a bestsellerului internațional al lui Heather Morris, tradus în peste 50 de țări, inclusiv în România (unde a fost bestseller la Gaudeamus 2018 și 2019 și la Bookfest 2019), serialul cu șase episoade „Tatuatorul de la Auschwitz” / „The Tattooist of Auschwitz” este inspirat din povestea reală a lui Lali și Gita Sokolov, care s-au cunoscut în timp ce erau prizonieri în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau, în timpul Holocaustului.

La scurt timp după sosire, tânărul Lali (Jonah Hauer-King) a devenit unul dintre tatuatorii lagărului, având sarcina să imprime numărul de identificare pe brațul celorlalți prizonieri. Într-o zi, el a întâlnit-o pe Gita (Anna Próchniak), în timp ce îi tatua numărul de încarcerare pe braț. Cei doi tineri s-au îndrăgostit la prima vedere și astfel a început povestea lor curajoasă, memorabilă și emoționantă, povestită peste decenii de bătrânul Lale Sokolov (Harvey Keitel) scriitoarei Heather Morris (Melanie Lynskey). Minuțios regizat de Tali Shalom-Ezer, care a lucrat cu intensitate și delicatețe pentru a reda condițiile cumplite din lagăr, dar și caracterul extraordinar al poveștii, serialul beneficiază, în plus, de muzica de neuitat compusă de legendarul Hans Zimmer împreună cu tânăra compozitoare Kara Talve.

O: The Tattooist of Auschwitz, Marea Britanie, 2024 R: Tali Shalom-Ezer D: Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel, Melanie Lynskey, Jonas Nay, Tallulah Haddon, Mili Eshet, Maja Wolska, Avital Lvova.

„Becoming Karl Lagerfeld – disponibil la Disney+ din 7 iunie

În 1972, Karl Lagerfeld (în interpretarea de excepție a lui Daniel Brühl), în vârstă de 38 de ani, este un designer de prêt-à-porter fără prea mare notorietate, spre deosebire de vechiul său prieten, Yves Saint Laurent (Arnaud Valois), care conduce cea mai prestigioasă casă haute couture. Întâlnirea cu tânărul dandy Jacques de Bascher (Théodore Pellerin), un tânăr ambițios și seducător, îi dă însă lui Karl curajul de a intra în competiție cu Yves Saint Laurent – care este susținut de formidabilul om de afaceri Pierre Bergé (Alex Lutz) -, începând cu preluarea casei de modă Chloé. Creată de Raphaëlle Bacqué, Jennifer Have și Isaure Pisani-Ferry pe baza cărții „Kaiser Karl”, de Raphaëlle Bacqué, miniseria cu șase episoade „Becoming Karl Lagerfeld” este o călătorie captivantă într-o lume plină de strălucire, populată cu ego-uri supradimensionate, evenimente extravagante și pasiuni distructive. Marlene Dietrich este interpretată de Sunnyi Melles, Andy Warhol de Paul Spera, iar Paloma Picasso de Jeanne Damas.

O: Becoming Karl Lagerfeld, SUA, 2024 R: Jérôme Salle, Audrey Estrougo D: Daniel Brühl, Agnes Jaoui, Théodore Pellerin, Alex Lutz, Julia Faure, Jeanne Damas, Arnaud Valois.

„Queenie” – disponibil la Disney+ din 7 iunie

Queenie Jenkins (Dionne Brown) este o jamaicano-britanică de 25 de ani care trăiește în sudul Londrei, oscilând între două culturi, dar fără a se integra pe deplin în niciuna dintre ele. După o despărțire tumultoasă de iubitul ei de lungă durată, Queenie caută confort în locurile greșite și începe să înțeleagă că trebuie să înfrunte trecutul înainte de a se putea reconstrui. Serialul cu opt episoade creat de este ecranizarea bestsellerului omonim scris de Candice Carty-Williams.

O: Queenie, SUA, 2024 R: Joelle Mae David, Makalla McPherson D: Dionne Brown, Samuel Adewunmi, Bellah, Mim Shaikh, Melissa John, Priya Davdra.

„Klara” – disponibil la Max din 11 iunie

Ecranizare a romanului scris de Izabela Kuna (care joacă și rolul principal), acest serial de comedie cu opt episoade are în centru o femeie trecută de patruzeci de ani, Klara, care a divorțat de curând. Ea are o mamă toxică, un tată absent, o pisică prolifică și problemele tipice care apar în viață, dar încă e convinsă că visurile ei ar putea deveni realitate. Ani întregi, Klara a tânjit după Aleks (Adam Woronowicz), care este căsătorit. Din fericire, Klara îi are alături pe prietenii ei, Wronka (Katarzyna Warnke) și Wojciech (Piotr Adamczyk).

O: Klara, Polonia, 2024 R: Lukasz Jaworski D: Izabela Kuna, Adam Woronowicz, Katarzyna Warnke,Piotr Adamczyk, Iwona Bielska.

„Adevărata poveste a uciderii lui Reena Virk” – disponibil la Disney+ din 12 iunie

Miniseria cu opt episoade „Adevărata poveste a uciderii lui Reena Virk” / „Under the Bridge”, creată de Quinn Shephard, se bazează pe cartea apreciatei autoare Rebecca Godfrey. Aceasta urmărește povestea adevărată (petrecută în 1997) a Reenei Virk (Vritika Gupta), o fată de paisprezece ani care a plecat să se întâlnească cu prietenii la o petrecere și nu s-a mai întors acasă. Prin ochii lui Godfrey (Riley Keough) și ai unui ofițer al poliției locale (Lily Gladstone), serialul ne introduce în lumea ascunsă a tinerelor acuzate de crimă, dezvăluind adevăruri surprinzătoare despre criminala bănuită. Creatorii miniseriei au lucrat direct cu tatăl victimei, Manjit Virk, pentru a-i spune povestea cu acuratețe, iar actrițele Riley Keough și Lily Gladstone au fost alese personal de autoarea cărții, Rebecca Godfrey (dispărută în 2022), care s-a numărat, de asemenea, printre producătorii executivi ai serialului.

O: Under the Bridge, SUA, 2024 R: Kevin Phillips, Quinn Shephard, Catherine Hardwicke, Nimisha Mukerji, Geeta Vasant Patel, Dinh Thai D: Riley Keough, Lily Gladstone, Archie Panjabi, Vritika Gupta, Chloe Guidry, Javon Walton, Isabella Leon.

„Supraviețuitorii” – disponibil la Disney+ din 19 iunie

Filmat în România și în Spania, serialul creat de Erica Lipez („The Morning Show”, „Julia”) este ecranizarea bestsellerului New York Times „Supraviețuitorii” / „We Were the Lucky Ones”, scris de Georgia Hunter (care s-a inspirat din povestea propriei familii) și publicat în 2017. În centrul său se află incredibila poveste adevărată a familiei de evrei polonezi Kurc, ai cărei membri au fost despărțiți la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Serialul îi urmărește pe membrii familiei pe diferite continente, în timp ce fac tot posibilul pentru a supraviețui și a se reîntâlni. Alături de Logan Lerman și Joey King, care joacă rolurile principale, îi vedem pe Sam Woolf, Robin Weigert, Marin Hinkle, Hadas Yaron și Lior Ashkenazi. Joey King și Logan Lerman au mai jucat roluri de frate și soră în „Trenul asasinilor” (2022). Distribuția și echipa serialului au inclus mulți români, printre care actorii Vlad Ivanov, Adrian Loghin, Eduard Adam, Anca Dragomir sau Simona Maican.

O: We Were the Lucky Ones, SUA, 2024 R: Amit Gupta, Neasa Hardiman, Thomas Kail D: Joey King, Logan Lerman, Sam Woolf, Robin Weigert, Marin Hinkle, Lior Ashkenazi, Vlad Ivanov.

„Clanurile din Galicia” – disponibil la Netflix din 21 iunie

Povestea serialului cu opt episoade realizat după un scenariu de Jorge Guerricaechevarría începe când în micul oraș Cambados sosește o nouă avocată, pe nume Ana (Clara Lago). Prezența ei nu trece neobservată de către locuitori, printre aceștia numărându-se și Daniel (Tamar Novas), fiul unui important traficant de droguri și actualul șef al „clanului Padín”, cel puțin pentru perioada în care tatăl său se află în închisoare. Având o vastă experiență acumulată alături de una dintre cele mai importante firme de avocatură din Madrid, Ana este hotărâtă să o ia de la capăt în Cambados și să-și încheie conturile cu propriul trecut.

O: Clanes, Spania, 2024 R: Roger Gual, Javier Rodriguez D: Clara Lago, Tamar Novas, Maria Pujalte, Francesc Garrido, Diego Anido, Cris Iglesias.

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton