Homepage  / Seriale

Serialele lunii iulie 2024. Ce vedem pe Netflix, SkyShowtime, Max, Disney Plus și Prime Video

Serialele lunii iulie 2024. Ce vedem pe Netflix, SkyShowtime, Max, Disney Plus și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna iulie ne aduce conflicte pe o insulă devenită refugiu post-pandemie, peripețiile unei simpatice autoare de necrologuri, o miniserie coreeană creatoare de fiori reci, captivanta continuare a aclamatului serial „Ursul”, în care echipa lui Carmy trebuie să se întreacă pe sine, o cutezătoare ecranizare după „Decameronul” și o aventură plasată în Australia.

„Helgoland” – disponibil la SkyShowtime

Povestea este plasată în anul 2034, după o pandemie globală, când insula Helgoland din Marea Nordului devine ultimul refugiu sigur al umanităţii. Aici se înfiinţează o societate totalitară care acceptă doar 513 persoane pe insulă și care le impune cetăţenilor săi un sistem nemilos de creditare. În timp ce medicul Marek încearcă din răsputeri să salveze viaţa fiului său și să găsească un vaccin care ar putea distruge virusul, pe insulă riscă să izbucnească un conflict între generaţii. În același timp, sesizând poziţia vulnerabilă a insulei, o forţă periculoasă de pe continent se pregătește să invadeze și să cucerească Helgoland. Creat de Veronica Priefer, Robert Schwentke și Florian Wentsch, acest prim sezon, cu șapte episoade, îi are în rolurile principale pe Alexander Fehling, Tijan Marei și Antje Traue. Martina Gedeck („Particulele elementare”), una dintre cele mai mari actrițe ale Germaniei, apare într-un episod.

O: Helgoland 513, Germania, 2024 R: Robert Schwentke D: Alexander Fehling, Tijan Marei, Antje Traue, Martina Gedeck, Sofie Eifertinger, Manuel Ossenkopf.

„N-am murit încă” / „Not Dead Yet” – disponibil la Disney Plus din 3 iulie

Sezonul al doilea al serialului de comedie creat de David Windsor și Casey Johnson o urmărește în continuare pe Nell Serrano (Gina Rodriguez), care se autodescrie ca un dezastru. Jobul ei este să scrie necrologuri la ziarul local, în timp ce navighează printre relațiile complicate din viața personală și profesională. Cea mai mare problemă începe în momentul în care Nell începe să vadă persoanele moarte despre care trebuie să scrie, iar acestea nu ezită să îi dea sfaturi de viață. Serialul este o adaptare după cartea „Confessions of a 40-something F**k Up” de Alexandra Potter. În acest al doilea sezon al serialului „N-am murit încă”, despre care s-a spus că este „foarte tonic și îți creează o stare de bună dispoziție”, în ciuda subiectului morbid, îl vom vedea pe Brad Garrett, unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie (neuitat în rolul din „Dragul de Raymond”). El va juca rolul lui Duncan Rhodes în toate cele zece episoade. Serialul i-a prilejuit unul dintre ultimele roluri unui alt îndrăgit actor de comedie, Martin Mull („Doi bărbați și jumătate”, „Vicepreședinta”, „Grace și Frankie”), dispărut pe 27 iunie.

O: Not Dead Yet, SUA, 2023 R: Dean Holland, Michael McDonald D: Gina Rodriguez, Brad Garrett, Hannah Simone, Lauren Ash, Rick Glassman, Martin Mull, Maile Flanagan.

„Desene cu Blue” / „Bluey Minisodes” – disponibil la Disney Plus din 3 iulie

Colecția de animații „Desene cu Blue”, cu episoade ce durează între 1 și 3 minute, este realizată de Joe Brumm, creatorul serialului „Blue”. Simpaticele scurtmetraje prezintă momente amuzante și dulci cu Blue și Bingo, concentrându-se asupra interacțiunilor vesele și a jocurilor care explorează în continuare aceste îndrăgite personaje și lumea lui Blue. Fiecare nou episod conține o doză mare de distracție, umor și valori de familie. Blue, Bingo, mama Caramela si tatăl Bandit surprind încă o dată publicul cu ideile lor neobișnuite despre cum poți petrece timp valoros cu cei dragi, consolidând astfel legăturile de familie.

O: Bluey Minisodes, SUA, 2024 R: Joe Brumm Voci: David McCormack, Dan Brumm.

„Chilipir” / „Bargain” – disponibil la SkyShowtime din 4 iulie

Miniseria este o adaptare a scurtmetrajului omonim regizat de Lee Chung-hyun și lansat în 2015. Primul sezon are șase episoade și prezintă o poveste terifiantă. Mai mulți bărbați sunt ademeniți într-un hotel izolat, sub pretextul unor întâlniri erotice, și ajung, astfel, în capcana unei reţele de traficanţi care se ocupă cu licitarea organelor prizonierilor. După un cutremur violent, victimele, traficanţii și cumpărătorii rămân, cu toţii, blocaţi în clădirea care este pe punctul de a se prăbuși. Izolaţi de lumea exterioară, ei trebuie să lupte pentru a supravieţui cu orice preţ. Rolurile principale sunt jucate de actorii Jin Seon-kyu („Extreme Job”), Jeon Jong-seo („Money Heist: Korea”) și Chang Ryul („My Name”). Primele trei episoade sunt disponibile pentru vizionare din 4 iulie, iar noi episoade se adaugă săptămânal.

O: Bargain, Coreea de Sud, 2022 R: Woo-Sung Jeon D: Jin Seon-kyu, Jeon Jong-seo, Chang Ryul, Wayne LeGette, Andrea Higa, Sofia Rueda, Lucas Dante

„Proscrișii” / „The Outlaws” – disponibil la Max din 11 iulie

Al treilea sezon din comedia thriller nominalizată la două premii BAFTA și creată de Stephen Merchant (premiat cu Emmy pentru „The Office”) și Elgin James urmărește un grup de șapte necunoscuți proveniți din medii diverse, care sunt forțați să presteze muncă în serviciul comunității în Bristol. În noul sezon, „Decanul” (Claes Bang) se află în spatele gratiilor și așteaptă judecată, iar toți ceilalți se luptă să supraviețuiască. Apariția neașteptată a unui coleg le pune tuturor viețile în pericol, aruncându-i în mijlocul unei lupte dure pentru supraviețuire. În serial îi vedem pe Richard E. Grant, Christopher Walken, Eleanor Tomlinson („Poldark”, „Iluzionistul”), Darren Boyd („Obsesia Evei”) și Claes Bang („Pătratul”, „Vikingul”).

O: The Outlaws, Marea Britanie, 2021 R: D: Rhianne Barreto, Darren Boyd, Gamba Cole, Jessica Guning, Clare Perkins, Stephen Merchant, Eleanor Tomlinson, Christopher Walken, Claes Bang, Richard E. Grant.

„Mize mari la colegiu” / „All American: Homecoming” – disponibil la Max din 16 iulie

Serialul „Mize mari la colegiu”, creat de revine la Max cu al treilea sezon, în care Simone Hicks (GeffriMaya) o tânără jucătoare de tenis din Beverly Hills, și Damon Sims (Peyton Alex Smith), un jucător de baseball din Chicago, se luptă cu mizele mari ale sportului de performanță de la colegiu.

O: All American: Homecoming, SUA, 2022 R: Nikhil Paniz Cu: GeffriMaya, Peyton Alex Smith, Mitchell Edwards, Cameron James Elie,, Joe Holt, Kelly Jenrette, Rhoyle Ivy King.

„Ursul” – disponibil la Disney+ din 17 iulie

Din 17 iulie, Disney+ difuzează sezonul al treilea al pasionantei povești premiate cu zece premii Emmy, patru Globuri de Aur și o mulțime de alte trofee. Creat de Christopher Storer și lansat în 2022, serialul „Ursul” vorbește despre excelență, depășirea limitelor și refuzul compromisului. Despre noua poveste din sezonul al treilea s-a spus: „Dacă bucătarii noștri au învățat că fiecare secundă contează, în acest sezon se va vedea dacă au resursele necesare pentru a supraviețui până mâine”. În primul episod (o explorare meditativă a trecutului, prezentului și viitorului protagonistului), înainte de următoarele încercări, Carmy Berzatto (Jeremy Allen White) trebuie să respire adânc înainte de a-i impune echipei, în frunte cu Sydney Adamu (Ayo Edebiri), Richie Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach), Marcus (Lionel Boyce), Neil (Matty Matheson) și Tina (Liza Colón-Zayas), un standard nemaivăzut de performanță. Ei trebuie să mențină cel mai înalt nivel, să rămână în afaceri, să-și rezolve problemele financiare, dar și pe cele sentimentale. Actorii au tocat și gătit singuri toate preparatele, iar Jeremy Allen White a urmat, timp de două săptămâni, un curs intensiv de gătit, lucrând în bucătăria mai multor restaurante cu stele Michelin – printre care faimosul Pasjoli.

O: The Bear, SUA, 2022 R: Christopher Storer D: Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach, Lionel Boyce, Matty Matheson, Liza Colón-Zayas, Abby Elliott, Oliver Platt, Molly Gordon.

https://www.youtube.com/watch?v=UHiwdDFPsZY

„Will Trent” – disponibil la Disney+ din 24 iulie

Bazat pe seria literară „Will Trent” (bestseller New York Times), scrisă de Karin Slaughter, serialul creat de Liz Heldens și Daniel T. Thomsen a ajuns acum la al doilea sezon, în care îl urmărește, în continuare, pe agentul special Will Trent (Ramón Rodriguez), de la Biroul de investigații din Georgia (GBI). Abandonat la naștere, acesta a avut parte de o maturizare dură în sistemul aspru al centrelor de plasament din Atlanta. Acum, el își folosește această perspectivă în rezolvarea cazurilor care i se încredințează și în căutarea dreptății, având cea mai mare rată de rezolvare a cazurilor din cadrul GBI.

„Decameronul” /„The Decameron” – disponibil la Netflix din 25 iulie

Creat de Kathleen Jordan, serialul are acțiunea plasată în anul 1348, când Ciuma Neagră lovește puternic Florența. O mână de nobili se refugiază în afara orașului, într-o vilă grandioasă, împreună cu servitorii lor, pentru a se salva de ciumă și a petrece o vacanță extravagantă. Ceea ce începe însă ca o orgie sexuală scăldată în vin se transformă ulterior, pe măsură ce normele sociale se destramă încetul cu încetul, într-o adevărată luptă pentru supraviețuire în această comedie neagră. Scenarista Kathleen Jordan s-a inspirat foarte lejer din „Decameronul”, faimoasa colecție de povestiri scrisă de Giovanni Boccaccio în secolul al XIV-lea. Serialul cu opt episoade îi are în distribuție pe Zosia Mamet („Fetele”, „Însoțitoarea de zbor”), Saoirse-Monica Jackson („Flash”, „Fabrica de păpuși”), Tony Hale („Vicepreședinta”), Tanya Reynolds („Sex Education”, „Emma”) și Amar Chadha-Patel („Creatorul”).

O: The Decameron, SUA, 2024 R: Michael Uppendahl D: Saoirse-Monica Jackson, Zosia Mamet, Tony Hale, Tanya Reynolds, Amar Chadha-Patel.

„Troppo”- disponibil la Prime Video din 25 iulie

Cel de-al doilea sezon al serialului îi prezintă pe Ted Conkaffey (Thomas Jane) și pe Amanda Pharrell (Nicole Chamoun) la șase luni după ce au rezolvat primul lor caz de crimă. Acum, cei doi investighează uciderea bizară a unui vindecător spiritual care avea legături cu un grup de traficanți de droguri exotice. În timp ce Amanda se apropie de un vechi inamic și își găsește un nou interes amoros, trecutul îl duce pe Ted și pe membrii familiei lui spre Crimson Lake – cu consecințe mortale. Adaptat pentru televiziune de Yolanda Ramke, serialul „Troppo” se bazează pe cărțile din seria literară polițistă de succes „Crimson Lake”, scrisă de Candice Fox, care are acțiunea plasată în Queensland, Australia. Sezonul doi din „Troppo” este inspirat din a doua carte din serie, „Redemption Point”.

O: Troppo, SUA/Australia, 2022 R: Grant Brown, Ben Howling D: Thomas Jane, Nicole Chamoun, Zindzi Okenyo, Ling Cooper Tang, Radha Mitchell, Cramer Cain, Angela Punch McGregor, Lucas Linehan.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton