Homepage  / Seriale

Serialele lunii februarie. Ce seriale vedem pe Netflix, HBO Max, Disney+, SkyShowtime și Prime Video

Serialele lunii februarie. Ce seriale vedem pe Netflix, HBO Max, Disney+, SkyShowtime și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna februarie ne aduce câteva seriale noi, dar și continuări ale poveștilor deja apreciate de public. Longevivul „Larry David, inamicul public nr. 1” ajunge la final, „Halo” continuă lupta dintre oameni și extratereștri, așteptata ecranizare după „Shôgun” se anunță spectaculoasă, iar serialul spaniol „Regina roșie” aduce în atenție o eroină specială.

Serialele lunii februarie 2024 pe platformele de streaming

„Larry David, inamicul public nr. 1” – disponibil la HBO Max din 5 februarie

Lansat în anul 2000 de Larry David, producătorul celebrului „Seinfeld”, serialul „Larry David, inamicul public nr. 1” / „Curb Your Enthusiasm” ajunge la final o dată cu sezonul al doisprezecelea, care va fi lansat pe 5 februarie. După 24 de ani de difuzare, Larry David, creatorul și protagonistul său, a hotărât că povestea trebuie să ia sfârșit.

Recompensat cu Globul de Aur și cu premiul Emmy în 2003 și încă un Emmy în 2012, emblematicul sitcom a analizat cu umor și subtilitate viața ficționalizată a scenaristului, producătorului și comicului Larry David, iar pe genericul său s-au perindat, alături de protagoniștii Larry David și Cheryl Hynes, vedete hollywoodiene din toate generațiile, de la Ted Danson la Wanda Sykes, Meg Ryan, Vince Vaughn, Mel Brooks, Martin Scorsese, Michael York, Joan Rivers, Ben Stiller, Lauren Graham sau Mayim Bialik. Niciunul din episoadele serialului nu a avut scenariu, ci doar o schiță detaliată a intrigii, pe baza căreia toți actorii trebuiau să improvizeze, fiecare scenă necesitând, în medie, șapte-opt duble (un număr foarte mare pentru o producție de televiziune).

„Tokyo Vice” – disponibil la HBO Max din 8 februarie

Povestea tânărului jurnalist american Jake Adelstein (Ansel Elgort), autorul cărții de memorii „Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan” (pe care se bazează serialul), continuă cu noi aventuri prin înșelătoarea lume interlopă din Tokyo. Creat de J.T. Rogers, serialul relatează experiențele trăite de jurnalistul american în Japonia, la sfârșitul anilor ’90.

În sezonul al doilea, Ansel Elgort reia rolul acestui tânăr jurnalist cam naiv și foarte curajos, care se adâncește tot mai mult în subteranele unei lumi stranii și periculoase, iar alături de el îi vom revedea pe Ken Watanabe, Rinko Kikuchi, Rachel Keller, Ella Rumpf, Hideaki Ito, Shô Kasamatsu și Tomohisa Yamashita.

Episodul pilot al serialului „Tokyo Vice” a fost regizat de celebrul cineast Michael Mann („Obsesia”, „Scandal în industria tutunului”, „Miami Vice”, „Ferrari”).

„The Lovers” – disponibil la SkyShowtime din 8 februarie

Creat de David Ireland, serialul de comedie cu unsprezece episoade „The Lovers” urmărește o poveste de dragoste improbabilă între doi oameni care par diametral opuși.

Jurnalistul de radio Seamus (Johnny Flynn), un profesionist dedicat, cu o viață împlinită la Londra, și nonșalanta Janet (Roisin Gallagher), care lucrează la un supermarket din Belfast și e gata să se amuze de tot ce o înconjoară, ajung să se întâlnească, iar între ei ies scântei de la început. În curând, cei doi simt însă o puternică atracție reciprocă, iar viețile lor se schimbă în mod neașteptat. Serialul a fost lăudat pentru replicile inteligente, chimia protagoniștilor și lipsa de melodramă.

„O zi” – disponibil la Netflix din 8 februarie

Ecranizare a bestsellerului internațional al lui David Nicholls, miniseria „O zi” / „One Day” îi urmărește pe Emma (Ambika Mod) și Dexter (Leo Woodall), doi tineri care petrec noaptea absolvirii împreună, pe 15 iulie 1988, apoi merg pe drumuri separate în viață. Povestea continuă însă să-i urmărească pe cei doi în această zi de 15 iulie, în anii care urmează.

Fiecare episod al serialului îi prezintă pe Emma și Dexter cu un an mai în vârstă, de-a lungul schimbărilor prin care trec, al maturizării, regăsirilor, despărțirilor, fericirii și suferințelor lor. Miniseria cu paisprezece episoade creată de Nicole Taylor se transformă astfel într-o cronică a unei povești de dragoste ce se întinde pe decenii întregi. Alături de Leo Woodall și Ambika Mod, în serial îi vom mai vedea pe Eleanor Tomlinson, Essie Davis, Brendan Quinn și Tim McInnerny.

„Halo” – disponibil la SkyShowtime din 9 februarie

Palpitantul serial creat de David Wiener pornind de la popularul joc video omonim revine cu al doilea sezon. Acesta prezintă continuarea aventurilor lui Master Chief John-117 (Pablo Schreiber) și a echipei sale de spartani după ce el și toată echipa sa au trecut printr-o confruntare teribilă cu distrugătoarea armată de extratereștri de pe Covenant.

Povestea plasată în secolul al XXVI-lea plasează omenirii sub semnul dublu al distrugerii totale sau al unei evoluții nemaivăzute. Noul sezon păstrează amenințarea nemiloasă reprezentată de Convenant, dar urmărește și credința genialei savante Catherine Halsey (Natascha McElhone) și a geneticienei Miranda Keyes (Olive Gray) în șansa omenirii de-a se perfecționa, precum și acțiunile tot mai spectaculoase ale lui Kwan-Ha (Yerin Ha) și ale locuitorilor de pe Madrigal. Primele două episoade se lansează pe 9 februarie, iar ulterior noi episoade vor fi lansate săptămânal.

„Paradoxul ucigașului” – disponibil la Netflix din 9 februarie

Serialul coreean cu opt episoade „Paradoxul ucigașului” / „A Killer Paradox”, creat de Ggomabi, este o comedie thriller pornită de la o premisă absurdă. Lee Tang (Choi Woo-sik), un student obișnuit care lucrează cu jumătate de normă la un magazin, ajunge, din greșeală, să ucidă un bețiv agresiv care îl provoacă. După accident se dovedește că victima era un criminal în serie căutat de patru ani, iar tânărul Lee Tang, care era la început îngrozit că a omorât pe cineva, își dă seama că are o capacitate specială de a depista persoanele malefice și începe să-i elimine pe cei care ar putea face rău.

Hotărât să-l prindă cu orice preț, ambițiosul detectiv Jang Nan-gam (Son Suk-ku) pornește pe urmele lui, într-o urmărire nesfârșită de-a șoarecele și pisica.

„The Woman in the Wall” – disponibil la SkyShowtime din 19 februarie

Serialul cu șase episoade creat de Joe Murtagh o înfățișează pe Ruth Wilson („D-na Wilson”, „Materiile întunecate”) în rolul Lornei Brady, care se trezește într-o dimineață cu cadavrul unei femei în casă, fără să cunoască identitatea acesteia. Lorna e terifiată și nu știe ce să creadă, mai ales că vechile sale accese de somnambulism o fac să se întrebe dacă nu cumva ea e criminala.

De-a lungul anchetei care urmează, Lorna are prilejul să-și amintească traumele trecutului și perioada cumplită în care a fost încarcerată la mănăstirea Kilkinure, fiind supusă unui abuz care i-a schimbat viața pentru totdeauna. Rolul detectivului Colman Akande este jucat de Daryl McCormack („Multă baftă, Leo Grande!”). Primele două episoade vor fi disponibile din 19 februarie, iar ulterior noi episoade vor fi lansate săptămânal.

„Shôgun” – disponibil la Disney+ din 27 februarie

Mult-așteptata ecranizare a bestseller-ului lui James Clavell are acțiunea plasată în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol. Lordul Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) e amenințat de rivalii săi din Consiliul Regenților, care se unesc împotriva sa. Într-o zi, o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, iar curând se dovedește că englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), căpitanul ei, aduce cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii. La rândul său, Toranaga poate contracara influența imensă a dușmanilor lui Blackthorne – preoții iezuiți și negustorii portughezi.

Destinele celor doi bărbați se leagă strâns de traducătoarea lor, nobila Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă, ultima descendentă a unui neam dezonorat. Serialul „Shōgun” prezintă o distribuție japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producție americană. Producția va debuta cu două episoade, urmând ca un nou episod să aibă premiera în fiecare săptămână. Romanul lui James Clavell a mai cunoscut o ecranizare celebră – miniseria de televiziune cu Richard Chamberlain și Toshirô Mifune, lansată în 1980.

„Regina roșie” – disponibil la Prime Video din 29 februarie

Ecranizare a seriei literare omonime de mare succes scrise de Juan Gómez-Jurado, serialul cu opt episoade „Regina roșie” / „Reina Roja”, creat de Amaya Muruzabal, are în centru o eroină cu o inteligență ieșită din comun, care ajunge să conducă forțele de poliție europene sub acoperire. Cu un IQ de 242, Antonia Scott (Vicky Luengo) este, oficial, cea mai inteligentă persoană de pe Pământ. Datorită minții ei sclipitoare, aceasta a devenit conducătoarea proiectului experimental secret „Regina roșie”, inițiat de poliția din întreaga Europă.

Ceea ce părea la început un dar s-a transformat însă în blestem, iar Antonia a ajuns să piardă totul și s-a retras. Când fiul unui bancher influent este găsit ucis în mod grotesc pe proprietatea sa, iar moștenitoarea celui mai bogat om din Spania este răpită, organizația „Regina Roșie” este relansată. Mentor (Alex Brendemühl), fostul șef al Antoniei, apelează la Jon Gutiérrez (Hovik Keuchkerian), un polițist temperamental, dar omenos, pentru a o reactiva. Seria literară – tradusă și la noi – a jurnalistului și scriitorului Juan Gómez-Jurado (care cuprinde romanele „Regina roșie”, „Îngerul negru” și „Regele alb”) a fost vândută în peste 2 milioane de exemplare și a fost apreciată drept „una dintre cele mai reușite construcții psihologice din toate timpurile”, impunând o eroină asemănată deja cu carismaticul El Profesor din „Fabrica de bani”. Alături de Vicky Luengo, Alex Brendemühl și Hovik Keuchkerian, din distribuție mai fac parte Eduardo Noriega, Emma Suárez și Fernando Guallar.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton