Homepage  / Seriale / Prime Video

Serialele lunii august 2024. Ce vedem pe Netflix, Max, Disney Plus și Prime Video

Serialele lunii august 2024. Ce vedem pe Netflix, Max, Disney Plus și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna august ne oferă o serie de crime petrecute în aer, în cursul unui zbor misterios, noi alegeri sentimentale pentru „Emily în Paris”, o incursiune în lumea finanțelor de top, o altă anchetă pasionantă în celebrul imobil Arconia, o aventură care satirizează capriciile zeilor, dar și cea mai mare provocare de până acum din universul serialului „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”.



Serialele lunii august ne aduc încă o aventură la Paris, noi mistere în Arconia și lupte încleștate pe Pământul de Mijloc

„Zborul de noapte” – disponibil la Max din 1 august

Serialul cu șase episoade creat de Peter A. Dowling are în centru trei femei: polițista londoneză Hana Li (Jing Lusi), care îl escortează pe dr. Matthew Nolan (Richard Armitage) înapoi la Beijing, unde a fost acuzat de o crimă, jurnalista Jess Li (Jemma Moore) și agenta MI5 Madeline Delanei (Lesley Sharp). Nolan susține că nu a comis crima, iar cele trei femei ajung să fie implicate într-o conspirație periculoasă în timpul zborului 357 și trebuie să se salveze reciproc, fiindcă un asasin se ascunde la bordul avionului.

O: Red Eye, Marea Britanie, 2024 R: Kieron Hawkes D: Richard Armitage, Jing Lusi, Jemma Moore, Lesley Sharp, Dan Li, Cash Holland, Mido Hamada, Lucianne McEvoy.

„The Umbrella Academy” – disponibil la Netflix din 8 august

Al patrulea sezon din celebrul serial „The Umbrella Academy”, creat de Steve Blackman și Jeremy Slater, îi arată pe frații Hargreeves nevoiți să se descurce singuri. După ce s-au împrăștiat care încotro după confruntarea explozivă de la Hotel Oblivion, care a dus la o resetare completă a liniei lor temporale ei sunt deposedați de puteri și fiecare trebuie să se adapteze, cu mai mult sau mai puțin succes, la o nouă normalitate. Cu toate acestea, capcanele noilor realități cu care se confruntă se dovedesc greu de ignorat pentru mult timp. Tatăl lor, Reginald (Colm Feore), viu și nevătămat, a ieșit din umbră și a intrat în atenția publicului, stând cu ochii pe un imperiu de afaceri puternic și nefast. O asociație misterioasă, intitulată „Paznicii”, organizează întâlniri clandestine, crezând că realitatea în care trăiesc membrii săi este o minciună și că urmează o mare confruntare. În timp ce aceste noi forțe ciudate conspiră în jurul lor, cei de la Umbrella Academy trebuie să se întâlnească pentru ultima oară pentru a îndrepta în sfârșit lucrurile, dar riscă totodată să tulbure pacea șubredă pentru care au îndurat atâtea.

O: The Umbrella Academy, SUA, 2019 R: Jeremy Webb, Paco Cabezas D: Elliot Page, Tom Hopper, David Castaneda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Nick Offerman, Megan Mullally, Colm Feore.

„Lumea financiară” – disponibil la Max din 12 august

Cel de-al treilea sezon al serialului „Lumea financiară” explorează în continuare lumea finanțelor de top și a unor absolvenți ambițioși, care concurează pentru un număr limitat de poziții la o importantă bancă de investiții din Londra. În sezonul trei, în timp ce Pierpoint se uită spre viitor și pariază ambițios pe investițiile etice, Yasmin (Marisa Abela), Robert (Harry Lawtey) și Eric (Ken Leung) se află în fruntea și în centrul IPO-ului Lumi, o companie de energie ecologistă condusă de Sir Henry Muck (Kit Harington), într-o poveste care ajunge până la vârful finanțelor, mass-media și guvernului. De când a părăsit Pierpoint, Harper (Myha’la) este nerăbdătoare să revină în domeniul captivant al finanțelor și își găsește un partener neașteptat în managerul de portofoliu FutureDawn, Petra Koenig (Sarah Goldberg). În sezonul trei, Kit Harington, Sarah Goldberg, Miriam Petche și Andrew Havill li se alătură personajelor recurente, jucate de Myha’la, Marisa Abela, Harry Lawtey și Ken Leung.

O: Industry, Marea Britanie/SUA, 2020 R: Kieron Hawkes D: Myha’la, Marisa Abela, Harry Lawtey și Ken Leung, Kit Harington, Sarah Goldberg, Miriam Petche și Andrew Havill.

„Emily în Paris” – disponibil la Netflix din 15 august

Îndrăgitul serial „Emily în Paris” revine la Netflix cu sezonul al patrulea, care le rezervă surprize de toate felurile bine cunoscutelor personaje. După o serie de evenimente dramatice și după eșecul nunții prietenilor ei, Camille (Camille Razat) și Gabriel (Lucas Bravo), la finalul sezonului trei, efervescenta Emily Cooper (Lily Collins) este nevoită să aleagă între cei doi bărbați pentru care are sentimente puternice: Alfie (Lucien Laviscount) și Gabriel. Nici la agenție lucrurile nu sunt prea simple – Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) trebuie să se confrunte cu o dilemă din trecut ca să-și salveze căsnicia, iar echipa suferă după ce se fac restructurări de personal. Mindy (Ashley Park) și colegii de trupă, Benoît (Kevin Dias) și Étienne (Ji Xuan Mao), de care se îndepărtase din cauza prietenului ei din copilărie, Nicolas de Léon (Paul Forman), se pregătesc pentru Eurovision, dar se trezesc fără bani. Emily și Gabriel visează să obțină o stea Michelin, constatând – în timpul colaborării lor – că atracția dintre ei nu s-a diminuat deloc, dar două secrete bine păzite sunt pe cale să le spulbere planurile. Întrebat dacă sezonul al patrulea va fi și cel final, creatorul serialului, Darren Star („Beverly Hills, 90210”, „Totul despre sex”), a răspuns: „Sunt convins că serialul are o viață a lui și dincolo de sezonul viitor. Acesta nu a fost conceput, neapărat, drept capitol final. Ca orice altă poveste, este un ansamblu bogat de personaje și evenimente, așa că nu se întrevede un sfârșit până când nu va simți toată lumea că este timpul să se încheie”. Sezonul al patrulea se va difuza în 2 părți de câte 5 episoade: prima parte va avea premiera pe 15 august, iar a doua parte pe 12 septembrie.

O: Emily in Paris, Marea Britanie/SUA, 2020 R: Andrew Fleming D: Lily Collins, Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Camille Razat, Lucien Laviscount, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie.

„Orașul zeilor: Lupta continuă” – disponibil la Max din 26 august

Serialul brazilian cu șase episoade „Orașul zeilor: Lupta continuă” (2024) duce mai departe povestea dramatică din celebrul film „Orașul lui Dumnezeu” / „Cidade de Deus” (2002), nominalizat la patru premii Oscar (pentru regia lui Fernando Meirelles, scenariu, montaj și imagine) în 2004, care urmărea destinul lui Buscapé (Alexandre Rodrigues), un băiat timid și plăpând din cartierul mărginaș Cidade de Deus din Rio de Janeiro, care se visa fotograf, dar era ocupat permanent să se ferească de vecinii de cartier, amestecați mereu în infracțiuni și scandaluri. În acest nou „Orașul zeilor: Lupta continuă”, la mai mult de douăzeci de ani de la acele evenimentele tulburătoare, Buscapé (Alexandre Rodrigues), devenit fotoreporter, povestește modul în care conflictele dintre poliție, traficanți și miliții au afectat întreaga comunitate.

O: City of God: The Fight Rages On, Brazilia, 2024 R: Aly Muritiba D: Alexandre Rodrigues, Wayne LeGette, Roberta Rodrigues, Thiago Martins, Edson Oliveira.

„Crime în imobil”- disponibil la Disney+ din 27 august

Irezistibilul serial creat de John Hoffman și Steve Martin și premiat cu patru premii Emmy din 49 de nominalizări, revine cu sezonul al patrulea, care va avea zece episoade. De data aceasta îi vedem pe cei trei detectivi și podcasteri amatori, Charles-Haden Savage (Steve Martin), Oliver Putnam (Martin Short) și Mabel Mora (Selena Gomez), chinuindu-se să dezlege misterul evenimentelor șocante de la sfârșitul sezonului trei, legate de dublura și prietena lui Charles, excentrica Sazz Pataki (Jane Lynch). Încercând să afle cine a fost victima vizată dintre ea și Charles, ei ajung cu investigația la Los Angeles, unde un studio de la Hollywood pregătește un film despre podcastul „Only Murders”. Charles, Oliver și Mabel se grăbesc însă să se întoarcă la New York, unde pornesc într-o călătorie și mai spectaculoasă – traversează curtea clădirii lor pentru a pătrunde în viețile complicate ale locatarilor din Arconia. Printre invitații speciali ai sezonului îi vom vedea pe Eva Longoria („Neveste disperate”), Molly Shannon („Lotusul alb”), Zach Galifianakis („Marea mahmureală”) și Kumail Nanjiani („Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat”).

O: Only Murders in the Building, SUA, 2021 R: Jamie Babbit, Cherien Dabis D: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Michael Cyril Creighton, Meryl Streep, DaVine Joy Randolph, Eugene Levy, Eva Longoria, Zach Galifianakis, Molly Shannon, Kumail Nanjiani.

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii” – disponibil la Prime Video din 29 august

Serialul lansat în 2022 și nominalizat anul trecut la șase premii Emmy (inclusiv pentru costume, machiaj și pentru tema muzicală compusă de renumitul Howard Shore), care are programate cinci sezoane cu totul, revine cu un al doilea sezon, aflat sub semnul unor lupte teribile. Alungat în trecut de Galadriel (Morfydd Clark), Sauron (Charlie Vickers) se întoarce și amenință din nou popoarele Pământului de Mijloc că le va supune definitiv voinței sale malefice. El își reface forțele și se zbate să făurească mărețele Inele ale puterii, iar cele mai îndrăgite personaje ale poveștii sunt azvârlite în talazurile întunericului și obligate să-și găsească locul într-o lume aflată, din nou, pe marginea prăpastiei. Pe lângă întoarcerea actorilor din primul sezon, ca Morfydd Clark, Charlie Vickers, Ismael Cruz Córdova, Robert Aramayo și Maxim Baldry, sezonul al doilea va aduce o serie de figuri noi în poveste și va continua să prezinte păduri eterice, castele grandioase și câmpuri de bătălie impresionante. Megan Bailey, membră a echipei de scenariști a serialului, a declarat încrezătoare: „Celor care au considerat «Stăpânul inelelor: Inelele puterii» un serial plictisitor, acest nou sezon le va dovedi că se înșală”.

O: Lord of the Rings: The Rings of Power, SUA, 2022 R: Charlotte Brändström D: Morfydd Clark, Ciarán Hinds, Rory Kinnear, Ismael Cruz Cordova, Robert Aramayo, Markella Kavenagh, Ema Horvath, Charlie Vickers, Will Keen, Peter Mullan, Benjamin Walker, Lloyd Owen.

„Kaos” – disponibil la Netflix din 29 august

Serialul cu opt episoade creat de Charlie Covell („Sfârșitul lumii”) este o comedie neagră care satirizează beția puterii, capriciile și orgoliile care o însoțesc. Zeus (Jeff Goldblum), stăpânul Olimpului, e sigur pe puterea lui. Până când, într-o dimineață, își descoperă un rid pe frunte. Zeus este cuprins de panică și, convins că domnia lui se apropie de sfârșit, începe să vadă semne peste tot. În același timp, Hades (David Thewlis), stăpânul Infernului și fratele cândva de încredere al lui Zeus, își pierde în secret puterea asupra regatului său, în timp ce o listă lungă de morți așteaptă la porțile lui, tot mai agitați. Hera (Janet McTeer), soția lui Zeus, domnește asupra Pământului (și a lui Zeus) în felul său unic, dar puterea și libertatea ei încep să fie amenințate de paranoia lui Zeus. Hera e nevoită să acționeze, iar fiul rebel al lui Zeus, Dionisus (Nabhaan Rizwan), o ia razna și este în pragul unei coliziuni de proporții cosmice cu tatăl său. Poseidon (Cliff Curtis) e preocupat doar de petreceri și de mărimea iahtului său, iar câțiva muritori se amestecă în poveste, cu intenția de-a pune capăt supremației zeilor.

O: Kaos, Marea Britanie, 2024 R: Georgi Banks-Davies, Runyararo Mapfumo D: Jeff Goldblum, Janet McTeer, Cliff Curtis, Aurora Perrineau, Killian Scott, Misia Butler, Leila Farzad.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton